Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
845
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ortak anten tesisat sorunu, yardım lütfen
İ
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,
Ortak anten tesisatına sahip bir apartmanda ikamet etmekteyim. Daireme gelen ortak anten tesisatından sorunsuz olarak sinyal alabilmekteyim. Fakat daire içerisinde gelen tek hat bir dağıtıcı vasıtası ile bütün odalara, mutfağa ve balkona dağıtım yapılmakta (Toplam 7 ayrı uca dağıtım). Bu uçlardan herhangi birine bir uydu cihazı takıldığında sorunsuz çalışırken, ikinci bir cihaz daha aynı anda takılıp çalıştırıldığında pek çok kanal için sinyal sorunu olmakta.
Sorum ve sorularım şu:
1- Bu sorunu nasıl çözebilirim. Sinyal güçlendirici ismi altında satılan cihazlar bu sorunu çözer mi?
2- Eğer ilk sorununun cevabı hayır ise, daireme santralden gelen tek kabloyu dağıtıcıya bağlamadan önce araya bir santral daha ben kursam sistem çalışır mı? Yani santralden gelen bir kabloyu tekrar santrala verebilir miyim? Daireme santraldan gelen kablo hem uydu sinyallerini (3 ayrı çanak) hem de karasal yayın sinyallerini taşımakta.

İlginize şimdiden teşekkür ediyor, önerilerinizi bekliyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil