Arkadaşım aynı sorundan bende dertliyim.Hiç bir yerde bu konuya değinilmiyor.Hatta video kameralarda çözünürlük nedir? yada ne olması gerekir gibi,Bu konulara değinen bir kaynak banada lazım.
Bildigim kadariyla; Optik zoom da görüntü alanının o kadar kez icine girilebiliyor yani bir goruntude bir cisim sensorun A adet hucresini dolduruyorsa 2x zoom ile 2A kadar hucre dolduruyor yani cismin daha fazla ayrıntısı goruntulenebiliyor. Olay fiziksel(optik=lenslerin birbirine olan uzaklıkları ile oynanarak) oldugu icin gercek ayrıntılar ortyaa cikiyor digital zoom da ise sensore dusen renklerden cesitli goruntu ve video isleme yontemleri ile(interpolation, extrapolation, motion estimation, fft analysis vb gibi) aradaki pixeller cikartilarak bir goruntu elde ediliyor-eldeki cihaz limitli bir hiza sahip oldugu ve hizli calismasi gerektigi icin cok da basarili olunamiyor-. Hatalarimiz varsa affola.:) Ayrıca bu konuya deginilen yuzlerce link var ama ne yazık ki cogu ingilizce... eminim ki "resolution","CCD","CMOS","optical zoom","digital camera"....... gibi ilgili kelimeler ile istemediginiz hatta bakamayacaginiz kadar cok linke ulasacaksiniz.
hocam öncelikle alakan için teşekkürler ama ben daha çok optik zoom için kullanılan ifadelerin kabaca ne kadar yakınlaştırma özelliğine sahip olduklarını merak ettim. mesela 2x ne anlama gelir. 2metreyi 1 metreye mi getirir yoksa başka bir şey mi?
Tabi bundan kastım objektifli bir makina almak istiyorum ve bilgi toplamak istiyorum. Sadece o kadar. Ama galiba bir uzmana danışıp karşılıklı görüşmekgerekecek.
yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.