Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
2055
Cevap
194504
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: OPEL ASTRA L 2022 (2. sayfa)
M
2 ay
Çavuş

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Umarım siz de kısa zamanda kavuşursunuz istediğiniz araca.

Ultimate yok şuan gelmiyor dediler.
GS 2023 model için o fiyatı vermişlerdi.
Bu teklifleri 30 Mart'ta idi.

@brkprlk35
Özel mesaj gönderemedim, profilimdeki telefon eski numaram olduğu için sms onayı yapamadım, buradan yanıtlayayım sorunuzu.

1380 e aldım. 2022 model 6500 kmde.
GS donanım kablosuz şarj yok sadece. Elektrikli koltuk vs donanımları tam.

3 silindirin rahatsız edici titreşimini hissetmedim. Hatta ışıklarda beklerken stop etmiş mi çalışıyor mu diye devir göstergesinden kontrol etmem gerekti. 1.0 Golf te titreşimi daha yoğun hissediyordum.

Bence bayiye gidip deneyin, ilgili davranıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MATHE_ -- 3 Nisan 2024; 23:33:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @brkprlk35 , @1is4tan5bul3
S
2 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar servis aracı kontrol etti ve beyinde arıza olduğunu belirttiler. 30-40 gün arası süreceğini söylediler ikame araç olarak aynısının kırmızısından verdiler aracımda serviste bekliyor. Başkasının da başına gelirse diye yazıyorum.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spidynelly
G
geçen yıl
Yüzbaşı

O değilde bindiğin corolla Astra ile aynı ağırlığa sahip. Ama bindiğin corolla150 tork ile nereye gidebiliyor merak ediyorum. Sen Astradab da bu Astra grubundan da uzak dur bence. Corolla sayfanda takıl. Atmosferik severler derneği de var, oralarda takıl işte.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mosasaurus
J
12 ay
Yüzbaşı

Merhabalar.

Gectigimiz hafta Ankara-Datca arasi seyahat ettim. Ankara dan Afyon’a kadar duz yolda 150-160 ortalama hiz ile, normal modda, Denizli’den Datca’ya kadar bol virajli, inis-cikisli guzergahta degisken hizlarda, 2 kisi, ful bagaj ve arka koltuklarla, klima acik sekilde, gidis-donus 1686 km’ de 6.8 Lt tuketim degeri yakaladim. Gidisde de, donusde de Ankara-Afyon arasi surekli saganak yagis vardi. Kaldigim bir hafta boyunca da her gun bol virajli suruslerim oldu. Yakit tuketimi beni memnun etti.

Yasadigim tek olumsuz durum, arac yukluyken ve klima acikken rampalarda sanzimanin vites dusurme tepkileri cok yavasliyor, bir cok yerde kulakcikdan mudahale ettim.

Bir de yakin zamanda bir stepne temin edecegim, Datca yollari ve o bilge genelinde yollar kotu, 40 yanak lastikle cok strese girdim.

Herkese iyi surusler dilerim.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu da bonus.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
8 ay
Teğmen

hocam çok geçmiş olsun. yakın zamanda benzer bir durum yaşadım. hatta astra almamın sebebi bir önceki, henüz 11 aylık aracımın pert olmasıydı. başka bir araç karşı şeritten refüjü aşıp arabada oğlum da varken sürücü kapısından girdi bana. tüm hava yastıkları açıldı, a-b sütunu, kapılar vs herşey dağıldı. benim de kaburgalarımda kırık vardı. kasko 40 gün sonra tam piyasa değerini ödedi. bu arabayı tamir edeceklerini zannetmiyorum. sadece her iki intellilux led farlar 100binden aşağı değildir. hava yastıklarının tanesi genelde 14-20bin civarında oluyor. hele motor da gittiyse bu arabayla vedalaşabilirsiniz. sigortacınız süreci yönetecektir merak etmeyin. sağlıklı olun yeter. arabayı yerine koymak en kolay kısım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Raif Ulutürk
E
8 ay
Er

Bir ay önce 2016 model 1.4 TSI Highline paket manuel Golften Astra GS pakete geçiş yaptım. Şuan araç 1200kmde. Golf’ü de 25000 km civarında kullandım. İki araç için kendi çapımda yaptığım karşılaştırmayı ekliyorum. Farklı bir sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım :)
Rüzgar sesi konusunda golften aşağı kalmasa da yol sesi açısından Golf daha iyiydi.
GS paket olduğu için 18 jantlarla konforlu diyemem sert bir araç. Elegance paket Astra kullanmadığım için 17 jantla konforu nasıldır yorum yapamayacağım.
Golfte bagajda sağ ve soldaki alanlarla kullanışlığı arttırıyordu. Astrada ise bagajı üst konumda kullanarak alt konuma katlanır kamp sandalyesi, kamp masası gibi şeyleri saklayabildim. Bagajımdan yer çalmamış oldular. Burada oyumu Astradan yana kullanıyorum.
Astrada stepne bulunmuyor. Bunu yerine tamir kiti var. Golfteki tam boy stepne uzun yolculuklar için daha güvenliydi. En azından Astra için küçük bir stepne tercihi yapılabilirdi. Buradan notunu kırıyorum.
Ses sistemi konusunda biraz şarkı seçiyor. Bazı şarkılarda beni tatmin ederken bazı şarkılarda eski arabamda böyle değildi diye düşündürüyor. Bu konuda Golften kesinlikle geride.
Donanım farkları karşılaştırılamaz bile Astra L kesinlike her paketiyle Golf 7 den önde. Golf 7nin öne çıktığı tek yer benim için silecek suyu seviye sensörüydü. Azaldığında uyarı veriyordu. Astrada böyle bir uyarı bulunmuyor
Eski aracım 1.4 TSI olduğu için arkalarda bağımsız süspansiyon vardı. Astra torsiyon olmasına rağmen yol tutuş konusunda gayet iyi.
Yakıt tüketiminde iki araçta da benzer değerlerle kullanıyorum. Burada biri daha önde diyemeyeceğim. Çok dikkat eden biri değilim. İki araçta da ortalama 7.5-8 arasında dolanıyorum.
GS paketle gelen intellilux farlar muazzam. Eski aracımda bixenon farlar olmasına rağmen kör gidiyormuşum. Astra’daki matrix led farlar işini çok iyi yapıyor.
Daha uzun yola çıkmadım istanbul izmit arasında kullandım sıklıkla. Uzun yolda AGR onaylı koltukların daha iyi hissettireceğini düşünüyorum. Arka koltukların rahatlığı ise golfte öndeydi.

Özetleyecek olursam ses sistemi bazen düşündürse de Astra beni mutlu edebildi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @duncan21
S
8 ay
Çavuş

Kapatılmasını istediğiniz özellikleri (şerit takip, start stop vs vs) seçiyorsunuz daha sonra aracı her calistirdiginizda Adas tuşuna 3-5 saniye basınca seçmiş olduğunuz özellikler otomatik olarak kapanıyor, ayrıca dokunmatikten kapatmaniz gerekmiyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
4 ay
Er

herkese selam. konuyu 35. sayfalardan beri okudum. aranıza katılmış oldum. öncelikle anıl bey yaşadığınız 2 durumun aynısını ben de yaşadım aracımda. 2023 haziranda aldım gs paket. 1 ay sonra yıkadım benzinlikte ve kameranın su aldığını gördüm. tam o sıralarda yaptırdığım faturasız PPF kaplama yüzünden olabileceğini söyledi servis. biraz yokuş yaptılar ancak genel merkeze tüm kanıtlarıyla talebi oluşturduktan sonra garanti kapsamında değişti arka kameram. şu an gayet iyi durumda. diğer konu koltuğumun virajlarda, biraz ani duruşlarda tıkırtı şeklinde yerinden oynadığını hissediyorum. servise iletmeme, kontrol etmelerine rağmen bir sorun yok dediler. ben de koskoca koltuğu değiştirseler daha kötü olur düşüncesi ile bir şey söylemedim ve alışmaya çalıştım. şu an pek rahatsızlık vermiyor hatta belki geçmiştir bile bilmiyorum. ilerleyen zamanlarda rahatsızlık verirse anıl beyin daha önceden odak serviste hallettirmesi üzerine ben de orayı bir ziyaret ederim. 2 aynı nadir sorunu yaşamamız şaşırttı.

9 aylık kullanımımda memnun kaldığım yönleri:
+teknolojik sistemler epey stabil ve tatmin edici çalışıyor. çarpışma önleyici telefona bakmam sebebiyle 2-3 defa kazadan kurtardı.
+hafif yokuşa geldiğimde araç yavaşlayacaksa şanzıman çok hızlı ve sarsıntısız bir şekilde bir önceki vitese çekiyor.
+trafiğe girdiğimde modu eco'ya geçirdiğimde kullanımda çok ciddi konfor artışı oluyor. şanzıman yapısı gereği normal modda biraz ani gaz tepkilerinde sarsabiliyor. eco modda bu hiç olmuyor.
+acil fren sisteminin kullanımımı öğrenip kendini adapte etmesi. ilk başlarda bir arabaya hafif hızlı yaklaştığımda bile anlık çalışıyordu sonra bırakıyordu 100 kmh gibi hızlarda. daha sonra bana alıştı ve 120-130 ile bile yaklaşsam sadece yazı gönderiyor ve absürd müdahalelerde bulunmuyor baştaki gibi.
+yol tutuş kararlılığı verdiği güven. yol tutuşuyla bilinen volvo s90 ile sahil yolunda kovalaşırken aracının 130 kmh civarı hızlarda sektiğini ve esp açtığını gördüm. tam olarak aynısını benim astra da yaptı. tabi bu örnek üzerinden çok tartışılması mümkün değil ancak yine de yazmak istedim.

9 aylık kullanımımda hoşuma gitmeyen yönleri:
-yağışlı havalarda direksiyon çevirince amortisör takozlarından gıcırtı sesi geliyor. servis değiştirmeyi teklif etti ancak istemedim şu anlık.
-şanzıman çok dik yokuşlarda bile 2. viteste ısrar ediyor. bastın mı gidiyor ancak motora biraz fazla yük bindiğini hissediyorum. 3'den 2'ye çok seri şekilde en ufak ihtiyaç anında alıyor ancak 2'den 1'e bunu yapmıyor. bunu neden bu şekilde ayarlamışlar bilmiyorum ancak ihtiyacım olduğunda kulakçıktan müdahale edip yokuşu bitirmeye bakıyorum. 5-6 sn 1. viteste kalıyor tekrar 2'ye alıyor. M'ye almak gerekebiliyor bazen yokuş uzunluğuna göre.
-ani frenlerde otomatik dörtlüyü yaktığında dörtlü tuşuna bir kez tıkladığımda dörtlüyü sıfırdan açıyormuşum gibi yapıyor. 2. defa bastığımda kapatıyor. kendisi de kapatmıyor sanırım hiç.
-15.000 km'dir carplay bağlanamaması başıma toplam 3 kere geldi. bu olduğu zaman bir sıfırlayıp yeniden başlatma gibi bir şeyin bulunmaması. olduğu zaman arabayı kapatıp kapıyı açıp tekrar çalıştırsam bile düzeltemedim. bir kaç saat aradan sonra anca bağlandı böyle durumlarda.
-telefonum iphone 14 pm modeli. hep bardaklık üstündeki kapaklı yere koyarım vites konsoluna. muhtemelen zamanla yaptığı ağırlıktan dolayı bazen telefonu kaldırsam bile oradan trim sesi alıyorum.
-sol kapıdaki trim bazen çok kısa süre ortaya çıkıyor sonra kayboluyor.

bir de bunların dışında bir sorum olacak. kullanım kılavuzuna bakmama rağmen ve hatta servisteki ustaya sormama rağmen şu koltuk hafızasını bir türlü kullanamadım. ben mi beceremiyorum yoksa bozuk mu anlamadım. M'ye basıp 4 saniye içinde mevcut ayarlarınızı atamak istediğiniz tuşa basın diyor kılavuzda. yapmama rağmen olmuyor. yani kaydetmiyor. her seferinde deneyecem diye mevcut ayarlarım bozulup duruyor. olmazsa bir video çekerim doğru mu yapıyorum diye yol gösterirsiniz.

bonus olarak küçükçekmeceden haramidereye kadar konvoy yaptığımız, tanımadığım 34 HUD 095 sarı astra gs burada mı ? buradaysa ses versin ☺


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
4 ay
Binbaşı

Gs line , elegance ile gs in arasında, ilk gelen araçlardan sonra kalktı.

Gs'in bir alt donanımı

Bu arada şuan sitede baktığınız donanımlar ile 2023 donanımları farklı aklınızda olsun

2023 gs = 2024 ultimate
2023elegance= 2024 gs



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @samtiger
S
3 ay
Çavuş

Bayadır yoktun he.. özletiyorsun kendini.. aslında bi düşündüm de şimdi özlememişiz hiç



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CaptainSkyWalker
T
3 ay
Binbaşı

Alıcı için daha değerli olan orijinal 18 inş jantı ve lastiğidir.17 inç sonradan takılan ( en kalitelisi olsa da)değildir.

Ayrıca ilanda 17inç jant lastik için verdiğiniz parayı belirtip,bunu göz önünde bulundurun demişsiniz. 50-60bin tl den bahsetmişsiniz ve 18inç orijinal jant lastiği yok,yani arabayı alırken verilmeyecek. Peki bu nasıl ekstra oluyor?Ekstra değil tam tersi olması gerekmiyor mu?

17inç jant lastiğin 50-60tl değeri var da, orijinal 18 inç jant lastiğin değeri yok mu? :) kaldıki şuan araca taktığınız 17 inç jant lastik bulunabilir vaziyette iken orijinal 18 inç jant lastiği öyle elimi kolumu sallayarak bulamam.

Ben jantın kalitesinden bahsetmiyorum.Orijinal jant ve lastiğinin daha değerli oluşundan bahsediyorum.
https://www.sahibinden.com/s/3AaIfcEk

18bin tl areco 17inç jant lastik.

Bana orijinal 18 inç sıfır jant bulabilir misiniz bu fiyata??Heleki üzerine bir de lastik fiyat farkı eklenecek.

İlanda ekstra diye lanse ettiğiniz şey ekstra değil,tam tersi fiyat kırılacak bir husustur (Orijinal jant ve lastikleri vermediğiniz sürece)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 17 Mart 2024; 23:28:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elberk
W
2 ay
Onbaşı

Herkese selam, boyasız kurtulamadı maalesef son durum bu şekilde kaportacı bu kadar düzeltebildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfbreath -- 3 Nisan 2024; 14:26:6 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wolfbreath
S
2 ay
Teğmen

Araç 18 nisan çıkışlı, my opel ise 13 nisan gösteriyor.
Bir kaç haftadır km yanı beyaz anahtar varken bugün bayram hediyesi, sağdaki sarı da yanıyor.

Bilginiz olsun
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans. -- 11 Nisan 2024; 14:35:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 ay
Çavuş

Araç otomatik kitlemeden sonra durakladığında (avmlerde güvenlik kontrolü vs.) dışarıdaki kişinin bagajı açabilmesi için merkezi kilit tuşuna basmak işe yaramıyor ve şoför kapısını da açmak zorunda kalıyorsanız bu olağan dışı bir durummuş. Merkezi kilit sistemini serviste resetlediler ve bu sorun da çözülmüş oldu. Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların bilgisine...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
3 yıl
Yarbay

Aman Opel çizgilerini korusunlarda arabasız kalmayalım
İnsignia Kullandığım için onun yenisini daha çok merak ediyorum
Ama astra bu beyaz haliyle ateş ediyor , yakın çıkar umarım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

308 e birsey demem ancak bu arac çok komik duruyor önden. Tasarım olarak bana göre golf daha iyi. Astranin onu a sınıfı aracı büyütmüşler gibi duruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nirvana333
R
geçen yıl
Yüzbaşı

Paran yetmediği için öyle demişsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mosasaurus
D
geçen yıl
Yarbay

İyice pejo olmuş gittim inceledim, kapısını kapatırken luupss diye tok ses beklerken aynasını sallanırken gördüm. O an itri’den ölüm marşı kulaklarımda çaldı ve Opel benim için bitti.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
geçen yıl
Yüzbaşı

Bana bayiden o sekilde bir dayatma olmadigi icin haliyle muhafaza da yok. Bu hafta bahsettigim yerden alip taktiracagim.

Ses sistemi gercekten cok vasat, hoparlorler oyuncak gibi, kaplama icin kapilar sokuldugunde incelemistim. Bu hafta cihazlar ve yalitim malzemeri gelir, hafta sonuna kadar uygulamis olurum sanirim. Fotografli ve videolu bilgilendirecegim. Bayi hoparlorleri takar ama yalitim isine karismaz. Yalitim olmadan da hoparlorlerden tam performans alamazsiniz.

Kapi dosemeleri kolay bir sekilde sokuluyor, biraz el yatkinligi ve trim sokme seti yeterli.

Yalitim olarak arac cok basarili bence. Davlumbazlar icin pek gerek gormedim simdilik, sadece kapi ici ve hoparlor arkalarina akustik icin uygulayacagim.

Yaptigim tum islemleri detayli olarak burada ve kurdugum bir grupta paylasacagim. Dileyene ozelden link atabilirim.

İyi geceler dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justery -- 24 Nisan 2023; 0:7:2 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berk ucar
L
geçen yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar merhaba, bugün obd portundan multimedya ekranına android auto vasıtasıyla araç bilgilerini anlık olarak yansıttım. Şimdilik aktarabildiğim veriler; turbo basıncı, rpm, akü voltajı, gaz kelebeği oranı, hız.






< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonewarrior -- 24 Nisan 2023; 21:41:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.