Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
754
Cevap
53519
Tıklama
9
Öne Çıkarma
★| OnePlus NORD |★ [ANA KONU]
_
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

ÜST DÜZEY BİR KAMERA
GECE GÖRÜŞÜ
ÇİFT ÖN KAMERA
OXYGEN OS
SNAPDRAGON 765G
90 HZ AMOLED EKRAN
5G
WARP CHARGE 30T


Cihaz yakın zamanda türkiyede oneplus buds ile beraber satışa sunulacak , şu an için yurtdışı ürünler belirli satıcılarda 3800-4000 arası 8-128 Model için satılmaktadır.

1-2 gün içinde Oneplus 7T ile kullanıcı deneyimi olarak karşılaştırma yapacağım.

Konunun devamı güncellenecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 5 Eylül 2020; 12:22:29 >

Diğer başlığa yazmıştım buraya da yazayım, ana konu sonuçta :)

Ben de alırken çok tereddüt ettiğim için gelip yorumlarımı yazayım istedim. Alacak arkadaşlara fikir vermesi a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bhdrrsn - 4 yıl +5
Hocam geçen telefoncuda xiaomi mi 9tnin ekran koruyucusunu taktırdım. Tam oturdu.
Yoruma Git
karahacı - 2 yıl +3
B
4 yıl
Onbaşı

Diğer başlığa yazmıştım buraya da yazayım, ana konu sonuçta :)

Ben de alırken çok tereddüt ettiğim için gelip yorumlarımı yazayım istedim. Alacak arkadaşlara fikir vermesi açısından faydası olur belki.

Ben iPhone X ve Pixel 4 XL kullandıktan sonra OnePlus Nord'a geçiş yaptım. iPhone'dan sonra elime Pixel geçti ama kayıtsızdı. Stock Android iOS'tan daha keyifli geldi ve araştırmaya başladım. Oneplus 8Pro mu alsam derken Nord tanıtıldı. Hem kavissiz ekran olması, hem de ben ne PUBG oynarım ne de öyle telefonda Excel açarım dediğim, fiyatı da makul geldiği için bir deneyeyim dedim. Yaklaşık 2 haftadır telefonu kullanıyorum. Kısaca değinirsem;

* Orada burada Google aramalarında ekran git-gelli oluyor diyorlar. Evet oluyordu ama Google'ın hatasıydı update geldi düzeldi.
* Şarjı çabuk bitiyor, geç doluyor diyorlar bazı yerlerde. Geldiği günden beri 2 günde 1 şarj ediyorum istisnasız. Şarja da takmamla almam bir oluyor. Oturup dakika tutmadım ama bence 1 saate full şarj ediyor.
* Denemek için Call of Duty indirdim, Simcity falan açtım. Gayet mis gibi oynanıyor. Sanırım seçenekler extra ulta vs olmuyormuş. Karar sizin o noktada. Sonuçta 865 ile 765 arasında da bir güç farkı olacak.
* Kamera konusunda OnePlus'ın kendi kamerası mekan ve ortam çekimlerinde gayet başarılı bence. Fakat bu uzakdoğu etkisi herhalde insan olduğu zaman beyazlatıyor bence. Ama burada da şöyle bir durum var, google kamerası yüklenebiliyor. Onu yüklediğiniz anda her şey mis gibi bir hal alıyor. Hatta Android'in güzel tarafı, default kamera google kamerası yapıp, güç tuşuna iki kere basınca onu bile açabiliyorsunuz.
* Ana kamera ve geniş açı kamera gayet güzel. Makro kamera herkesin dediği gibi anlamsız. Hiç koymasalar daha iyi olurmuş.
* Kablosuz şarj yok, ama kablo ile o kadar hızlı ki gerek var mı emin değilim.
* Yanları plastik diye ben de açıkçası telefon gelmeden çekinmiştim. Yorumları okumamış olsam plastik olduğunu anlamazdım. Zaten butonlar metal, yan aksam da baya metalik görüntüde. Hepimiz de kılıf takıyoruz telefona, o yüzden onun da çok bir eksisi olacağını sanmam.
* Always on display yok diğer Oneplus'lar gibi. Oxygen OS 11 ile gelecek, gelince pil durumuna tekrar bakmak gerekir tabii. Ama şu an dediğim gibi hiç bir optimizasyon yapmadım pil için ve 2 gün gidiyor. 8 saat civarı ekran kullanımı alıyorum kabaca.
* Bluetooth sorunlu yazıyorlar, ben bir sıkıntı çekmedim. Sadece ilk bağlantı sırasında bazı cihazların adı yazmıyor ne olduklarını bilemiyorum haliyle. Benim istediğim cihazın da çıkması bir süre alıyor. Ama bağladıktan sonra sıkıntı yok.

Bakıldığında telefon çıkalı 1 ay kadar oluyor, 4 tane update geldi. Sürekli de gelecek gibi duruyor. Şu an bile gayet güzel çalışan bir cihaz, sonrasında da daha iyi olacaktır eminim ki. 8pro ile karşılaştırmak anlamsız olur ama 8 almaktansa Nord tercih edilebilir bana göre.

Başka sorusu olan olursa yanıtlamaya çalışırım seve seve.

Benim de bir sorum olacak. Bu telefonun ekranına bir şey olsa nereye götürülür :)



R
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: csb24

Merhaba , peki hangi modeli aldınız ac2003 (Euro)- ac2001(India)
Merhaba,
Telefon dün elime ulaştı. Bana gelen cihaz AC2001 modeli.
Mi9T ile kıyasladığımda ekran boyutu aynı, sadece genişliği biraz dar.
Ayrıca kamera delikleri olduğundan Mi9T'deki tam ekran deneyimini aratmadı değil.
Fakat yazılım konusunda çok akıcı olduğunu söyleyebilirim.

Dün uğraşarak Volte yazısını aktif etmeyi başardım, ilgilenenler için aşağıdaki linkte ne yapılması gerektiği bilgisi paylaşılmış.
Yalnız kendi win10 pc'de yapamadım, iş pc win7 x64 idi onda başarabildim.
Bilginize.

VOLTE AKTİF ETME

Ayrıca telefonda bildirim ışığı bulunmuyor biliyorsunuz. Ben aşağıdaki videoda anlatılan olayı yaptım fena olmadı.

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realjackal -- 16 Eylül 2020; 11:6:0 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam geçen telefoncuda xiaomi mi 9tnin ekran koruyucusunu taktırdım. Tam oturdu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Köroğlu_
C
4 yıl
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pheath
-
4 yıl
Yarbay

Ses kalitesi iyi bence gayet yüksek hem ahize hem hoparlör.

İşlemci performansı amiral işlemcileri aratmıyor.
Takılma, aksırma, tıksırma yapmıyor, yapmaz. Yazılım arayüzü zaten çok stabil.

Bende çift hat kullanıyorum (turkcell, vodafone) iş dolayısıyla tüm gün aktif elimde. 5-6 saat arası ekran süresi veriyor günlük.

7pro kullanmıştım çok çok iyi bir cihazdır fakat ekran kronik sorunlarından dolayı tez vakitte elden çıkardım malum garantisiz, patlar elde...

Ben kısa zamanda birçok cihaz deneyimledim, 9T, 9T Pro, Meizu 16th, Oneplus 7pro, Samsung A71, Mi Note 10 lite ve son olarak Oneplus Nord.

Ben Nord dan son derece memnun kaldım. Gerek performans gerek kamera gerekse malzeme kalitesi ve görsel şıklık...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ismaill07
R
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: realjackal

Arkadaşlar Android Auto ne yaptıysam çalıştıramıyorum. Mi9t de sıkıntısız bağlanıyordu fakat şimdi Škoda Karoq'a bağlanamıyorum. Netten farklı sürümleri de denedim işlem başarısız. İncelediğimde bu sorunu yaşayan birçok oneplus kullanıcısı olduğunu gördüm. Sorunu yaşayan çözüme kavuşturan var mı acaba?
Evet dostlar bugün yeni bir deneme yaptım.
Öncelikle Android Auto apk sitelerinden indirip denedim sonuç değişmedi. Daha sonra kullandığım kabloyu değiştireyim dedim. Zamanında Aliexpress ten aldığım Blitzwolf örgülü kablo ile denedim ve sonuç bingo! Sıkıntısız bağlandı Škoda ya.
Sorun yaşayan arkadaşlar için bildirmek istedim. Bilginize.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yüzbaşı

evet hocam, istanbuldan gönderim yaptılar bana. Kutusuz, sağlam paketlenmiş şekilde geldi bana. İmeiler kayıtlı, bir problem yaşamadım şimdiye kadar




Bu mesajda bahsedilenler: @WSniper10
D
4 yıl
Yüzbaşı

OnePlus bootloader(önyükleyici) kilidini açma Dikkat!!! Bootloader kilidini açmak tel. komple sıfırlayacağından yedek almayı unutmayın.1:Ayarlar/Telefon Hakkında/Derleme Numarası yazısının üstüne 7 kere basın. Artık geliştiricisiniz yazısını göreceksiniz. 2:Ayarlar/Sistem/Geliştirici Seçenekleri ne girin.OEM ile kilit aç yazısını aktif hale getirin ve izin verin.3:Gelişmiş Yeniden Başlatma seçeneğini de aktif edin.4:USB hata ayıklamayı aktif edin.5:Güç tuşuna uzun basın ve çıkan ekranda Ön yüklemeyi seçin. tel. fastboot modunda açılır.6:PC Minimal_adb_fastboot_v1.4.3.zip ve Qualcom_usb_driver_32_64.rar inidirip kurulumu yapın7:USB kablo ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın8:Bilgisayarım/C:/Program files/Minimal ADB and Fastboot klasörüne girip cmd-here.exe başlatın9: adb devices bu komutu verin pc tel. görüp tel. izin isteyecektir. izni verin.10: fastboot oem unlock bu komutu girin. Komutu girdikten sonra telefonunuza uyarı gelecektir.11:Ses tuşu ile UNLOCK THE BOOTLOADER i seçip güç tuşu ile onaylayın.Telefon sıfırlanıp açılacaktır her açılışta bootloader kilidi açık olduğu için uyarı verecektir.Normal bir durum herhangibi işlem yapmanıza gerek yok telefon açılacktır.Qualcom_usb_driver_32_64https://drive.google.com/file/d/1UTKUX3m46ZTs7cs9XZX1iEgy1xg8Ydpb/view?usp=sharingminimal_adb_fastboot_v1.4.3https://drive.google.com/file/d/1zbqzk2NcXytylEbrWhFzcsZJ8p_FbXAt/view?usp=sharingİşlemlerden dolayı oluşabilecek veri kaybı ve sorundan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitech -- 6 Ekim 2020; 17:30:38 >

_
4 yıl
Binbaşı

AliExpress de takip ettiğim zırh kılıfı gittigidiyor dan daha hesaplı aldım 45 TL.
Arkasında video izlemek için halka ve araç içinde kullanılan mıknatızı hazır.
Bu zırh kasayı önceki lenovo telefonumda da kullanmıştım, çok işe yarıyor düşmelerde falan 👍
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
https://www.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/microcase-oneplus-nord-batman-serisi-yuzuk-standli-armor-kilif-siyah_pdp_606410781





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Köroğlu_ -- 13 Ekim 2020; 17:14:57 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Teğmen

Arkadaşlar sorunu çözdüm benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için paylaşmak istiyorum *#800# yaptığımda logkit menüsünün açılmama sebebi şuymuş google dialer yerine yüklediğim farklı dialer programı tkrar cihazın orjinal dialerını aktif etmek için sırayla ayarlar
uygulama bildirimleri
varsayılan uygulamalar
telefon uygulaması
telefon
buraya geldiğinizde Telefon (sistem) yazanı seçip cihazın orjinal dialerında *#800#yazdığımda logkit menusüne girdim daha sonra adımları aynen uyguladım fakat bimcell volteyi desteklemiyormuş mecburen operatör değişeceğim :))



R
2 yıl
Yüzbaşı

Sayfa 11 deki arkadaş sağolsun nasıl bootloader kilidini açabileceğimizi anlatmış, yoksa yapamıyordum.
Pixel Experience bütün sorunlarımı çözdü şarj konusuna takık bir insan değilim o hususta bir şey diyemem ancak 3 sorunum vardı.
1-Bluetooth ile bağlanan ses cihazlarının bağlantılarını kestiğimde hoparlörden ses gelmiyordu, düzeldi.
2-Type c 3.5 mm kulaklık dönüştürücüm ile kulaklığımı takıp çıkarttığımda da yine hoparlörden ses gelmiyordu kulaklık çıktığı halde hala takılı gibi görünüyordu.
3-Telefonla yaptığım aramalarda telefon kilit ekranına geçmiyordu. Buda kulağımla aramayı beklemeye almak gibi sorunlara sebep oluyordu, artık arama esnasında tuş kilidi ile ekran kilitleniyor.

Yani benim için güzel oldu. Keşke romlarda xiaomi gibi stabil bir ses kayıt olsaydı, Jtools ile ve oneplus'ın ahize uygulaması ile yapılabiliyor ancak bence stabil değil telefon kapanıp açıldığında kayıt etme özelliğini tekrar aktif etmek gerekiyor. durum budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Yüzbaşı

Temperli cam değilde oppo reno4lite ekran cam film leri tam oluyor şuan onu kullanıyorum birebir kamera bile oturuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
4 yıl
Çavuş

Oneplus kayıt konusunda millet çok rahat nedeni nedir, geçmişte çok kapandı telefonum diye korkuyorum açıkcası güncelleme de vs sıkıntı çıkmaz mı acaba kapanıyodu telefon



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oemci32
P
4 yıl
Onbaşı

Merhabalar,

Oneplus nord, Avrupa ve cin versiyon model numaraları nedir? Aralarında herhangi bir var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Teğmen

Var hocam .
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Pheath
R
4 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim. 👍



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Köroğlu_
_
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizinki hindistan için üretilen cihaz , orda daha ucuz diğer Avrupa modeli, hiçbir farkları yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Köroğlu_
C
4 yıl
Teğmen

Ac 2001 Hindistan için olan versiyon, band farklılıkları var Avrupa versiyonu ile , yukarıda aralarındaki farkı gösteren bir görsel yayınlamıştım bakarsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Köroğlu_
S
4 yıl
Binbaşı

Sadece çağrı kaydı için değil, çok kullanışsız ve ağır bir arayüz e sahip. İstediklerinizi yapamıyorsunuz ve ağır kalıyor resmen. Hoş xiaomi de en azından bu şekildeydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Köroğlu_