Arkadaşlar 1 mb. civarında içinde 60 civarında sayfa ve formül barındıran bir excel dosyasını daha da hızlı açmak için ne yapabiliriz? Kitabın açılma süresi 10 sn. bunu en azından 5 sn.'e düşürebilsem bana çok katkısı olacak. Ayrıca bilgisayarın işlemcisini yükseltmemizin katkısı olur mu ve de donanım değişikliği yapmadan da hızlandırabilir miyiz? Teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
çok sık kullanmadığınız sayfaları başka bir excel dosyasına taşıyın. formüllerde başka dosyalardaki hücreleri kullanma şansınız var.
gerekmedikçe hücrelerde biçimlendirme yapmayın (renk çizgi yazı tipi vs..) varsa onların biçimlendirmelerini kaldırın. gerekmezse satır ve sütun hücre genişliklerini değiştirmeyin. mümkün olduğunca az sayfa kullanın. sayfalardaki verileri birleştirme imkanı varsa onları birleştirin.
işlemci ve RAM ve yazılım(servis paketleri ve güncellemeleri) güncellemesi hızı arttıracaktır.
eğer sabit diske uzun zamandır defrag yapmadıysanız yapın. deffraggler diye bir program var. tüm sabit disk yerine sadece istediğiniz parçalanmış dosyaları birleştirebiliyor.http://www.piriform.com/defraggler
Kitabın açılma süresi 10 sn. bunu en azından 5 sn.'e düşürebilsem bana çok katkısı olacak. Ayrıca bilgisayarın işlemcisini yükseltmemizin katkısı olur mu ve de donanım değişikliği yapmadan da hızlandırabilir miyiz? Teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.