"Nvidia Windows Kernel Mode Driver ,Version 197.45 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."
Arkadaşlar oyuna giriyorum 1-2 dk oynadıktan sonra pc oyunu alta atıp sistem tepsisinde bu hatayı gösteriyor. Sonra devam ediyorum oyuna yine bu hatayı veriyor. Bunu 1-2 sefer tekrarladımmı en sonunda maviekran verip restart lıyor pc.
Her oyunda yapıyor. Ve sadece oyunlarda bu hatayı alıyorum. Driver sildim tekrar kurdum fayda etmedi. Win 7 kullanıyorum. Formatladım XP kurdum yine aynı.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Arkadaşlar benim sorunum biraz daha karmaşık sanırım. En azından sorunun kaynağını tespit edebilmeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle sorunumu bu başlığa yazıyorum çünkü ben de aynı hatayı alıyorum. Fakat ben bu hatayı oyun oynarken ya da benzer grafik kartını yoracak bir şey yaparken kesinlikle almıyorum. Genellikle internette dolaşırken ya da başka uygulamalar çalıştırırken başıma geliyor. 1-2 saniyeliğine kararan bir ekranın ardından bilgisayar aynı burada arkadaşların da karşılaştıklarını söyledikleri gibi "Nvidia Windows Kernel Mode driver çalışmayı durdurdu" diye bilgi veriyor. Ben de bu bilgisayarı toplayalı 2-2,5 yıl oldu fakat başlarda karşılaşmadığım bu hata yaklaşık 7-8 aydır beni rahatsız ediyor.
Bu hatayı çözebileceğini umarak daima güncel sürücüleri kullandım, format dahi attım fakat değişme olmadı.
Bununla birlikte karmaşık olduğunu neden söylediğimi anlatayım:
Bazen işlemciden ya da ramden kaynaklandığını düşündüğüm şekilde bilgisayar aniden çok yavaşlıyor. Öyle ki mouse hareketi çok gecikmeli hale geliyor. Onun dışında bilgisayarın kesinlikle herhangi bir şeye tepki verecek, uygulamayı çalıştıracak hali kalmıyor. Bu yavaşlıkta 2-3 saniye dayanmaya çalışıyor. Sonra örneğin arka planda çalan bir müzik varsa gittikçe bozularak tek ve sürekli bir "dıt" sesi halini alıyor. Fare imleci tamamen duruyor. Bu arada Logitech G15 klavye kullanıyorum, onun ekranı ve uygulamaları da kilitleniyor ve saati de ilerlemeyi bırakıyor. Ben de bu durumda mecburen bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Tekrar başlattığımda herhangi bir hata göstermiyor. Sıklığı ve oluş zamanları hakkında da yorum yapamıyorum, düzensiz.
İki hatanın benzer yanları var. Aynı şekilde bu da ben oyun oynarken başıma gelmiyor. Acaba yine "Nvidia kernel mode" hatasıyla aynı sorun oluyor da kurtaramayınca bu hale mi geliyor diyorum bazen. Fakat bir yandan da düşünüyorum ki bütün sorun ekran kartında olsa çalan müziğin devam etmesi ve klavye ekranındaki uygulamaların bozulmaması gerekirdi. Hem bu kilitlenme sorununda ekrandaki görüntü de gitmiyor sadece donuyor.
Yardımcı olabileceğini düşünerek şunu da söyleyeyim. Bu da yakın zamanda olmaya başladı. Aynı "Nvidia Windows Kernel Mode driver çalışmayı durdurdu" hatası gibi 1-2 saniyeliğine ekran kararıyor, tam yine o hatayı yapacak şimdi düzelecek derken düzelmiyor ve diğer hata gibi donup kalıyor. Bu sefer ekran da siyah kalıyor. Monitörüm de görüntü alamadığını söylüyor. Yine bilgisayar kilitlenmiş oluyor ve tüm işlemler duruyor.
Ne dersiniz arkadaşlar? Sizce bu hata donanımsal mı yoksa yazılımsal mıdır? Donanımsal ise hangi parçaları gözden geçirmeli ya da değiştirmeliyim? Yazılımsal ise nerede hata yapıyor olabilirim?
Sorun gerçekten çok rahatsız edici ve gittikçe kötüleşiyor gibi hissediyorum. Şunu da söyleyeyim ki ısınmayla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Arada sırada sıcaklıklara bakıyorum ve sorun yaratacak değerlerde olmuyorlar. Kasanın içi çok sıcak olmuyor. Ekran kartının kendi fanı da var. Belki termal macunla ilgili bir durum olabilir tabi. Fakat yine de o kilitlenmeleri açıklamıyor bence.
Arkadaşlar oyuna giriyorum 1-2 dk oynadıktan sonra pc oyunu alta atıp sistem tepsisinde bu hatayı gösteriyor. Sonra devam ediyorum oyuna yine bu hatayı veriyor. Bunu 1-2 sefer tekrarladımmı en sonunda maviekran verip restart lıyor pc.
Her oyunda yapıyor. Ve sadece oyunlarda bu hatayı alıyorum.
Driver sildim tekrar kurdum fayda etmedi.
Win 7 kullanıyorum. Formatladım XP kurdum yine aynı.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.