Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
30218
Cevap
766324
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (822. sayfa)
D
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Gemi yok hocam, gemiyle olsa seneye gelir. Uçakla geliyor.

Hareket ediyor, Edison'a gelmiş

Uçakla gönderiyolar madem, neden 15 günde ulaşıyor bu kartlar. 3-4 gün içinde gelsin

13 gün amerika, 1 gün uçak, 1 gün dağıtım. amerikada çok bekliyor.

Ucuz gönderimin çilesini çektiriyorlar işte demekki. neyse bekleyelim bakalım. sorunsuz çıksında, 20 günde beklerim..


@ankaland

Hayır hepsi toplamda 558 USD işte. kargo+vergi dahil 1680 TL. vergi iadesi olursa 1400 TL gibi bir rakama gelecek.. 85 USD vergi alındı..


@agnestico

Belli bir ölçüye kadar CW olmasını kabul edebilirim.. Kasa yerde ve kapağı sürekli kapalıdır. 1 mt yok aramda, masamın yanında yerde. pisiltama olursa hafiften sıkıntı değil. ama ciddi şekilde rahatsız eden yüksek ıslık şeklinde çıkarsa işte o zaman dayanamam..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ankaland , @agnestico
M
9 yıl
Binbaşı

GTX 1070 e overclock yaparak , GTX 1080 i yakalamak mümkünmü acaba ?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

CW zaten 150 + fps lerden sonra duyulmaya başlıyor, 300 lerde iyice ortaya çıkıyor. Özellikle oyunların menülerinde - giriş ekranlarında vsync yoksa fps fırladı mı duyulmaya başlıyor. Örneğin WoW'da oyun içinde en ufak cw olmuyor, ama karakter seçim ekranında fps 600 lere fırladı mı bariz cw gelmeye başlıyor bende de.

Cw 150 fps den sonra duyulmaya başlıyor diye bir şey yok hocam bendeki kart 50-60 fps de cw sesi veriyor. Kimi kart 300 fps de veriyor kimi kart 50 fps de veriyor değişiyor.



F
9 yıl
Yarbay

Her şey dahil. Ne yaptın hoca ya vergisiz 1680'e gelse ne derdimiz var da dünyanın bir ucundan alalım?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ankaland
A
9 yıl
Binbaşı

çok çok iyi bir fiyata almışsınız.. bende 1980 tl gibi bir fiyat vermişti..



F
9 yıl
Yarbay

Köküne kadar zorlayınca bayağı yaklaşsa da yakalamak mümkün değil şu anda. %25 kırpılmış bir kart nihayetinde.




Bu mesajda bahsedilenler: @Maxwell1
P
9 yıl
Yüzbaşı

MSİ Gtx 1070 Witcher 3 Değerlerim 1440P ultra ayarlar

< Resime gitmek için tıklayın >



A
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Her şey dahil. Ne yaptın hoca ya vergisiz 1680'e gelse ne derdimiz var da dünyanın bir ucundan alalım?

ben mi yanlış seçeneklerde bulundum.. amazonun bana kastımı var.. bana neden o kadar yüksek fiyat biçti.. açıkça bana satmıyor :)


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Robot Doktoru

tek kart için uçak kaldırmak pek mantıkklı değil. çinde uçak doldukça gönderiyorlar amerikada da aynı mı periyodik mi bilmiyorum.
amazonda sipariş ten 2 gün sonra teslim alanlarıda gördüm :D

Ucuz gönderideki beklemede aynen bu hesap. bekleme yapıyor ne yazıkki. hızlı kargo olunca çabucak yollanıyor ama baya tuzlu..

@Firaristt

Almadan önce tek tek kargo farklarına baktım ama ciddi farklar oluştu.. ucuz gönderi 13 USD iken, normal gönderide 50 TL den fazla fark, Hızlı gönderide 400 TL civarı fark oluştu. Biz uyguna getirmeye çalışırken türkiye fiyatı ile aynı hesaba geliyordu hızlı kargo.




Bu mesajda bahsedilenler: @Firaristt
D
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Her şey dahil. Ne yaptın hoca ya vergisiz 1680'e gelse ne derdimiz var da dünyanın bir ucundan alalım?

ben mi yanlış seçeneklerde bulundum.. amazonun bana kastımı var.. bana neden o kadar yüksek fiyat biçti.. açıkça bana satmıyor :)


Siz hangi kartı aldınız ve ne kadar vergi ödediniz acaba? yada ürün pahalıyken Amazon dışında bir satıcıdan falan mı aldınız.? onların kargo ücretleri de çok pahalı oluyor..

Edit; Bende bu şekilde toplam..

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 25 Temmuz 2016; 16:43:18 >

A
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Hangi ülkenin sitesinden alışveriş yapacaksanız o ülkenin para birimi seçili olması gerekli. Yok, amazon dövizi kendi çevirsin, TL fiyattan alacağım bankadan TL çeksinler, bankamdan USD çeksinler, bankam dövizi TL'ye çevirip hesabından almasın derseniz haliyle çok yüksek farklar çıkar. 1$=3TL ise atıyorum 1$ içni 3.25TL ödersiniz öyle bir durumda. Bu konuyla ilgili olarak forumdaki MühendisMurat nickli arkadaşımızın Amazon konusuna bakabilirsiniz. Gerekli her türlü bilgi açık ve anlaşılır şekilde mevcut.

yardım için teşekkürler.. Son bir sorum olacak hocam.. iki tane kart almışsınız.. acaba birini BANA MI ALDINIZ :)))
HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN..
İncelemenizi bekliyoruz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

senin söylemine bakacak olursak TDK ya bakmamız gerek. darboğaz o tabirle kullanılıyor. nerede hangi anlamda kullandığına bakacak olursak,
cpunun gpu hızına yetişememesir örnek vereceksek pentium d işlemciye gtx 1080 takamassınız bunun bir dengesi var veyahut başka işlemciyle
aynı kartta 40 fps alınabilirken daha güçlü işlemciyle 60 fps alınabilmesidir. şimdi dağılabilirsiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @mav1li
A
9 yıl
Binbaşı

amazon.com amerika oluyor sanırım..TL ye çevirdim.. satıcılar arasında amazon yoktu bu nedenle başka satıcı seçmiştim.. şu anda amazon dışında satıcılarda ürün gözüküyor.. amazonun stoklarında heralde yok..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Binbaşı

sizin şu anda amazona bakma imkanınız varsa ve zahmet olmayacaksa kontrol etmeniz mümkün mü?? yani ya ben yanlış bakıyorum.. ya amazonun bana gıcığı var..



C
9 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: BlueMartini7

Latency sorunu mu bilmiyorum ama, Dying Light'ta fps 120lerde olmasına rağmen sanki 60 fps'in altına inmiş gibi hissettiriyor.
gpu kullanımı ara ara %55-75'lere indiğinde bu sorun gözlemleniyor. darboğaz izlenimi verse de bana pek mümkün gelmedi.
işlemci i7 3770k @4.2 GHz, ASUS STRIX GTX 1070 OC


Aynı sorunun benzeri bendede mevcut bf4'ü 60 fps de oynuyorum ama bazen 20-30 fpslere düşer gibi takılmalar oluyor o anlarda oyunun sesinde bozulmalarda meydana geliyor kart evga gtx 1070 sc işlemci amd fx8320 (4.4ghz)

Bu durumu nasıl çözebiliriz fikir sahibi olan var mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
9 yıl
Yarbay

Forumdakilere bakarsak tüm işlemciler çöpten ibaret oluyor. Ekran kartı konusunda tüm işlemcilere darboğaz yapar yazanlar, CPU bölümünde belirli modelleri öve öve bitiremiyor. Otomobil bölümü de, 2.el bölümü de, diğer bölümler de aynı şekilde... Bilen de yorum yapıyor, bilmeyen de. Ama bilmediği halde biliyormuş gibi atıp tutanlar çoğunluğu oluşturunca haliyle böyle saçma durumlar ortaya çıkıyor. Bir defa çözünürlük arttığında GPU'ya binen yük, CPU'ya binen yüke göre çok daha fazla oluyor oyunlarda. Atıyorum 720p'de belki fren yapacak işlemci 4K'da en iyisiyle arada çok ufak fark kalabilir. Forumdakiler çok teorik bakıyor işe. Arada tek tük neyin ne olduğunu ve pratikte ne olacağını bilenler çıkıyor işte.

CPU'nun GPU'ya darboğaz yapması öyle birisi 120fps verirken birisi 110fps vermesinden ziyade birisi 120 verirken diğeri 80-90 verirse o darboğazdır. GPU'nun ihtyaçlarına CPU'nun gerçekten yetersiz kalmasıdır, GPU'yu bekletmesidir, GPU kullanımını CPU'nun gerekli işleri zamanında bitiremediği için performansı büyük ölçüde düşürmesidir. İşin daha kötü kısmı şudur ki işin pratik kısmı çok fazla gözardı ediliyor. PC master race diye gezip 40fps'ye süper diyen tipler var. Pc'de ekran ile ne kadar senkronize şekilde 60fps ve üzeri görüntü verilirse o kadar iyidir. Frametime bir tavan bir dip yapar ama 60fps görüyorsa süperdir bu tipler için. Olay sadece 60fps değil, sadece yüzdelik farklar değil, sadece çözünürlük veya köküne kadar açılmış ayarlar da değil. Nihayetinde ekran kartları görüntü vermek ve bazı hesaplamaları yapmak için kullanılan kartlar. O görüntü akıcı ve net değilse bir boka benzemez o kart. Gerçek 60fps akıcılığı ile 144Hz GSync arasında insanın fark edebileceği bir fark yok aslında. Saniyenin %1'ini fark edebilen varsa gitsin belgeletsin, şimdiye kadar bilinen öyle bir insan evladı yok çünkü. 60fps'de 16.6ms fark oluyor. 144hz'de ise 6.9ms. Aradaki fark saniyenin %1'i. Biz aradaki farkı ne zaman fark ediyoruz biliyor musunuz? 60Hz panele gelen görüntüde kareler arasındaki süreler dalgalandığında, 16.6ms'den uzaklaştığında görüyoruz. Yoksa 16.6ms 60fps veya 144fps 144Hz 6.95ms arasındaki farkı algılayabildiğimiz falan yok. Aynı şeyi 144Hz'de görmemiz daha zor ama yine oluyor tabi, sadece fark etmiyoruz. "0(SIFIR)" teknik bilgi ile ahkam kesenler var, bunları onlar okusun diye yazıyorum. Onlar için yüksek fps, yüksek Hz monitör süper. Değil işte öyle. Öyle olsaydı Gsync falan uğraşmazdı kimse. GSync o aradaki sürelerle paneli senkronize ediyor, her zaman kaymak gibi akan görüntü veriyor. Olayı bu.

Ne diyorduk? CPU-GPU darboğazı. 4K'da CPU darboğazı görmemiz için CPU'ya yüklenen bir oyun lazım. Mesela Cities Skylines. Başta fps uçuyor, şehir büyüdükçe fps düşmeye başlıyor. Şöyle 300 bin civarına geldiğinde şehir 9590, 8350, 4790K, OC'lu 2600K veya 6700K fark etmiyor, hepsi yamuluyor. Çünkü oyun öyle yükleniyor ki CPU'ya, GPU'ya gereken değerler çok geç gelmeye başlıyor haliyle fps düşüyor. Frametime dalgalanıyor, akıcılık falan kalmıyor. İşte böyle durumlarda CPU darboğazından bahsedebiliriz rahatlıkla. Ama forumdaki yorumların çoğuna bakarsak 6700K'yı OC'lamadığımız sürece hepsine darboğaz yapacak, hatta Oc'lu 6700K bile darboğaz yapıyordur onlara göre.

Hepsini alın bir kenara koyun. O kenarda köşede teknik değerleri gösteren şeyleri de kapatın. Açın oyunu, oynayın. Bakın bakalım ne oluyor. Monitör de 60Hz, Gsync-FreeSync değilse ve görüntü ile senkronize değilse görürüm sizin oyun keyfinizi. Sonra deyi ki VSync ile input lag oluyor, VSync kapat. CS GO gibi oyunları bir kenara koyuyorum, Witcher 3, Tomb Raider Dirt, GTA gibi oyunlardan bahsediyorum. Oyun keyfi falan kalmıyor. Çünkü fps fazla basıldığında panel onu gösteremiyor, gecikmenin kralını yaşıyorsunuz. Ayarları yükseltseniz fps düşüyor daha da kötü oluyor. Ama buradaki yorumlara bakarsak ne kadar çok fps o kadar iyi. Teorikte olabilir ama pratikte değil. En azından VSync açınca fazla da fps alınıyorsa gecikme belli ve sabit oluyor. 2frame atlasa biz belki fark etmiyoruz gözümüzle ama orada kayıp frameler oluyor. Panelden verilecek 2 görüntü arasındaki süre kadar kayıp oluyor. Bütün keyfin içine ediyor bu durum. Bunu anlatamıyorum buradaki çocuklara. GSync monitör al deniyor, iyi güzel de düzgün bir monitörümüz varken onu atalım mı? Büyük oranda çözümü varken 1000-2000 hatta 3000TL monitöre neden verelim? Şunu anlatamıyorum işte. Pratikte bize 60fps yetip artıyor. Yeter ki frametime 16.6ms olsun. Asıl farkı ise çözünürlük yaratıyor. Telefonlarda bile ne fark edecek dendi, şimdi 720p oldu mu burun kıvırıyoruz çünkü kötü duruyor. O tırtıklanmayı falan görmek rahatsız ediyor işte. 8xAA da açsan bitmiyor o lanet tırtıklar. Ama 4K monitörde AA'sız bile çok daha iyi duruyor çünkü o tırtıklar gözünün görmekte zorlandığı kadar küçük. 2xAA ile tamamen fark edilmez yapabiliyorsun 4K'da. Bunu anlatabiliyor muyuz? Hayır, bunu da anlatamıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @mav1li
F
9 yıl
Yarbay

Amazon'un kendisi 440$'a Evga 1070 SC satarken diğer satıcılar daha yüksek fiyata satıyor. Belki siz 500-600$ arası satan birisinden baktınız. Büyük ihtimal o yüzden fiyat iyice uçtu.

Sağolun, darısı herkese. Ben tek kart aldım, gelmesini bekliyorum şu anda.




Bu mesajda bahsedilenler: @ankaland
E
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Maxwell1

GTX 1070 e overclock yaparak , GTX 1080 i yakalamak mümkünmü acaba ?

1080 de yok mu overclock :)

Yanı bu ısın sonu yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Bro'cum sen uyguna satıyosun ama ben 1070 aldım Ayrıca ben aldıktan sonra mı diyorsun bunu sevgili kardeşim

Kartlari dun aksam kasadan soktum bebekler kutusunda dinleniyor suan...
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Yarbay

Uzundur 3 adet kablo ile denedim birisi orijinal kutudaki monitor kablosu digeri dual dvi kablo digeride,bi ucu dvi diger ucu hdmi idi
İlk başta olsa anlarimda oyundan çık dediğimde beyaz olup kitlendi pc,motinor 1080p 120hz idi
Hayir yüksek çözünürlük uyarısı verse anlarımda kartin 640x480 vermesi kritik bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @buyukbang