Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 2 mobil kullanıcı
30218
Cevap
767597
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (143. sayfa)
K
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

Forumda 980ti alanlara sataşıp trolluk yapıp üstüne 1080 alacak arkadaşlar sizlere tavsiyem var 1080ti çıktıgında sizlerede aynısı yapılacak.



Hayır yapılamayacak çünkü 10nm civarına düşmesi için üretim bandının yaklaşık 5-6 yıl geçmesi gerekiyor.Şu anda ki 28nm'den 16nm üretim bandına geçilmiş olması sebebiyle bu kadar büyük performans sıçraması görüldü.

Bu bilmeyen , gözardı eden , ben herşeyi bilirim diyen geneli GTX980ti sahibi "euheuehueh" şeklinde dalga geçmemiş olsaydı forum da bu kadar alay konusu olmazlardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Binbaşı

Yine soyluyorum founders edition(referans kart yany default sogutma) yany herzamanky gyby blower fanly olan sogutma.
599 dolar olan kart dyye byrsey yok ortada herkes yanlys anlyyor.599 sadece fyyattan ybaret.Msrp fyyaty yany uretycynyn tercyh ettygy satys fyyaty.Msy + Asus vb. fyrmalar 599u ysterse 750 dolara cekebylyrler ysterse 600den satabylyrler tamamen onlara kalmys





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 17 Mayıs 2016; 23:07:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @GamerYigit17
M
9 yıl
Yarbay

Asus rog dan başka adam akıllı 2k 144hz monitör yok. Benq nun monitörü freesync değilde gsync olsaydı değişmeyi düşünebilirdim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Benim anlamadığım Founders Edition 2850 civarlarındaysa daha sonra firmaların çıkartacakları daha pahalı olacaktır hep böyle olmadı mı? Neden şu an bazı arkadaşlar daha ucuz olacak diyorlar onu anlamadım öyle bir açıklamamı yaptılar.

aynen o arkadaşları bende anlayamadım neye dayanaraktan daha ucuz diyebiliyorlar sonuçta daha da geliştirecekler ve kendi teknolojilerini ekleyecekler

Tanıtımı belliki izlemediniz.

https://www.youtube.com/watch?v=XRmAqylrb0A

2:05'e bakarsan olayı anlarsın.

-


Founder editionun olayı nvidiaya bağış yağmak isteyenler o kartı alıyor olay bu kadar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
9 yıl
Yarbay

Max Max GPU Boost frequency 1600 MHz demiş. Standart GPU hızı bu durumda 1500 falan herhalde,

NVIDIA GeForce GTX 1070 Specifications Revealed

16 nm "GP104" silicon, 7.2 billion transistors, "GP104-200-A1" ASIC
1,920 CUDA cores, 15 out of 20 streaming multiprocessors enabled on the GP104 silicon
120 TMUs, 64 ROPs
256-bit GDDR5 memory, 8 GB standard memory amount
Max GPU Boost frequency 1600 MHz
6.75 TFLOP/s single-precision floating point performance
150W TDP, single 8-pin PCIe power connector
3x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.0b
2-way SLI with SLI HB bridge support



G
9 yıl
Yarbay

Ben cevabımı buldum, Technopat'ın Farcry incelemesindeki 1440p ve 1080p kısmı sorunlu. Bu oyundan,yazılımdan,bios'dan vs olabilir tabi.


1080p Far Cry Primal

https://www.youtube.com/watch?v=JXhHivCLBwc

1440p Far Cry Primal

https://www.youtube.com/watch?v=Wf6lpFmCKGQ

İki videonunda süresi aynı,testler de aynı. 6:23'de durdurup (yada farklı yerlerde) fps değerlerini gözlemleyebilirsin. 1080p 126FPS'lere kadar çıkarken 1440p 86FPS'lerde bahsettiğim dakikalarda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Mayıs 2016; 0:36:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GTX 1080
C
9 yıl
Yarbay

10 Haziran çıkış tarihi. Ayrıca firmalarına göre uluslararası garanti değişiyor. Bende MSI vardı bir ara 1 yıllık uluslararası garantisi vardı. Diğerlerini bilmiyorum. Ayrıca zaten şuan 3.parti üretici firmalar çoktan üretime başladılar kartları. 10 Haziran da Avrupa Amerika ve Japonya gibi ülkelerde satışa çıkar. Zaten üretim yerleri çoğunlukla Asya olduğu için eğer Japonya'da iseniz erken ulaşırsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @talharo123
A
9 yıl
Teğmen

I
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: carlos1111

İncelemeler çıktı Amd Fanboyları çil yavrusu gibi dağıldı. Şu özel soğutmalı modellerde bir an önce çıksa ve fiyatı belli olsada hazımsızlık yaşayan, 3000+ TL olacak diyenlerde kaybolsa şu konudan süper olacak.

Bazıları fan boyda değilde
Kendilerini yanlış ifade ediyorlar yada ifade edemiyorlar
Devamlı birbirini ezme çabası
Diğer insanın ürünlerine veya diğer insanlara saygı gosterememe durumu var

Fiyat konusunda da tr de halen ne olacağı belli değil
Ülkemizde milleti kaziklamak bir başarıdır

Umarım düzgün fiyatta gelir abartmadan

Yani 200+ olursa trden kesinlikle alman ben
Amazondan evga alırım
Ki birçok kişide böyle yapar



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
9 yıl
Yarbay

Ayrıca her zaman yeni çıkan bir ürünü hemen almak mantıklı olmaz
Asus 970 strix tam yeni kasa topladığımız zamanda gelmişti hemen almıştım
Ne oldu coil whine çıktı iade ettik ama. 1 ay vatan b. Sağolsun uğraştırdı

Tüm firmaların çıkışını beklemek lazım ayrıca

Suda var 1080 aldık sonra ti modeli çıkınca millet yüzüne bakmıyor

Alacak olanlar bence ya 1070 almalı yada ti modelini beklemeli

Aynı durum 970 980 980 ti modelinde yasamadikmi



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Yarbay

Bu arada OC tutkunlarının 1080 için referans veya sadece özel soğutuculu modellerden uzak durması tavsiye ediliyor. Yapılan bazı OC testlerinde (http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-11.html) kartın 84 dereceye kadar stabil kaldığı ancak bunun üzerine her geçmeye kalktığında saat hızlarını düşürdüğü belirtilmiş. Özel bir soğutucuyla tabii ki bu durumun üzerinden gelinebilir ancak yapılan özel bir OC testi var ki çok daha farklı sonuçlar ortaya koymakta: http://videocardz.com/60151/nvidia-geforce-gtx-1080-tested-with-aftermarket-cooler

quote:

Test performed by PCHG brought a simple conclusion; it is not temperature that is keeping GP104 from achieving higher clocks, but board power limit, which can’t be increased unless more power connectors are added.


PCGames Hardware sitesi kartın referans soğutucusunu söküp yerine Arctic Accelero Xtreme IV koyarak OC testleri yapmışlar ve kartın daha yüksek saat hızlarına ulaşamamasının asıl sebebi olarak kartın güç limitine takıldığını tespit etmişler. Bu nedenle OC için özel tasarım 1080'leri bekleyenler mutlaka 8pinden fazla güç girişi olan kartları tercih etmeli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yarbay

1080 in g1 matrix lightning gibi modellerindeki oc potansiyeli bakalim nasil olacak. Onun disinda su karti sadece performans olarak ovuyorsunuz acaba hic mi yeni seri gecisi gormediniz onu sormak isterim. Gidin 1070 in fiyatini veya 1080 in p/w ini sundugu yeni seyleri ovun de sadece p olarak ovulecek neyi varmis %25 farki buyuk bir fark olarak mi goruyorsunuz onu cidden anlamadim. G80 gibi bir efsane gecis varken buna da benzer bir tepki verilmesi olmadi bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Yüzbaşı

Black friday zamanı bi 1070 alınır dedim ne dediniz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: AğaBABA

Küçük forumdaşım.
Ağabeyine haksızlık ediyorsun.

Sene 2010 Asus Gtx295 sandviç kartımı yeni elden çıkartmışım, Ati Hd5970 diye çift gpu canavar çıkartmıştı, bende dayanamayıp kadıköy eksenden aldım.
Alalı 1 yada 2 ay geçmedi gittim kadıköy exa dan Asus Gtx480 voltage tweak almışım ki kart ısıdan yanıyor. Merak edip swiftech universal gpu blok takıp ısıyı zor zaptetmiştim.

Yaşadıklarımı forumun bu bölümünde paylaştığımda duymadığım hakaret kalmamıştı. Aynı bugün gibi...

Kime amlatıyorumki


Bak ufaklık,
Neden forumda bu kadar antipatik paylaşımlar yapıyorsun?



Q
9 yıl
Yüzbaşı

Arkadaslar elde daha bitane founders var acele etmeyin asus evga gigabyte bi cikarsin modelleri onlarin testlerini dikkate alin ayrica daha driverlar tam oturmus degil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

amazondan alınca da garantili oluyor. ben asus matrix platinum 980 ti almıştım amazondan. iki aya yakın kullandım sonra bozuldu. iletişime geçtim bozuldu diye. kartı yollayın dediler, beş iş günü içerisinde hesabınıza para iade yapılacaktır dediler. hatta kartı geri yollamadan daha kargoya vermeden para kredi kartıma geri ödenmişti zaten. sonra ptt kargo ile yolladım 123 tl tuttu united kingdom. onu da geri ödediler. gayet iyi bence garanti süreci amazonun.

Peki gümrüğe takılmamış mıydı? Nasıl aldınız? Yani vergi mi ödediniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yarbay

İyi misiniz? Yok GPU mimarisi orta seviyeymiş öyleymiş böyleymiş... 1080'de kullanılan şey 980'in 16nm'de yandan yemişi, 1070'deki de 1080'in hayvan gibi kırpılmış hali. Bunu görüyorum. Ama bu haliyle bile tüm tek kartlı kurulumları tokatlıyor. Hem de daha az güç tüketerek yapıyor bunu. Hatta 980Ti'dan %10 daha az transistör ile yapıyor. Yani önümüzdeki kart GTX 980'in elden geçirilip yeni üretim tekniği ile üretilmiş, 8GB G5X ramli hali. GTX 1070 ise 2 katı bellekli GTX 980'in 980Ti ayarına gelecek şekilde OC edilmiş hali. Pascal diye yırtınılan mimariyi daha gördük demek için erken yani. Simultaneous Multi-Projection parçasını da 980'e ekleyip biraz elden geçirip önümüze koydular. Ve bu kart hepsini tokatlıyor. İstisnasız hepsini. Zaten 4K'da soluğunun kesilmesinin sebebi eski neslin elden geçirilmesi, yeni bir mimari ile gelmemesi. Eski nesildeki yüksek çözünürlükte boğulma problemi bu yüzden bu kartlarda da olacak. 1080p'de çoğu üst seviye kart fren tutmuyordu zaten, bundan sonra 1440p'de de fren tutmayacak artık. Burada tek sorun yeni mimarinin sadece yarısının gelmesi. Bu yarım hali bile eski mimariyi ezip geçiyor. Gelişmenin büyük kısmı yazılım tarafında. Amele gibi 2 defa çizmek yerine azıcık farklı açıdan hesaplayarak ufak değişiklikler ile 2 farklı açıdan görüntü oluşturulması, o serbest şekilde SS alınması özelliği falan tamamen VR'daki gelişmenin etkisi. VR'da da bu yazılımsal değişikliklerle performans katlandı. 2 defa çizilecek, hesaplanacak şey 1 defa çiziliyor, bir defada iki açı için hesaplanıyor ve olay bitiyor. GPU'da frenleyen parçalar ise yüksek çözünürlükle alakalı parçalar. Çözünürlük arttığında hangi parçalar yetersiz kalıyorsa yine yetersiz kalıyor. Transistör sayısı arttırılıyor, OC ile iteleniyor ve yazılımla da destekleniyor, sonuç olarak %50'ye varan farklar çıkıyor. Bunların olması gayet normal ve beklenen de buydu. 9xx serisi ölmedi, güncellenerek yeniden tanıtıldı. 9xx kullanıcıları da köpürmesin bu kadar. Olan olmuş, almayın, bekleyin diyenleri dinlemeyip alanlar burada millete saldırıyor. Ayıp. Siz ettiniz, siz buldunuz, millete saldırmaya gerek yok. Yeni kartlar gayet de güzel fark atıyor elinizdeki kartlara.


Türkiye fiyatları düşecektir. İlk çıkış fiyatları yüksek olabilir, zaten acele etmemek lazım. Varsa bir sorun 1-2 ay bekleyip onları görmek lazım. O arada fiyatlar da düzelir, 9xx serisinin stokları azalsın ondan sonra fiyatlar rayına oturur. AMD'yi de bir görelim. Acele etmeye gerek yok. Çok acelesi olan orta seviye bir kart alsın, elden çıkardığında fazla zarar etmeyeceği, orta seviye bir kart(380x, 960...) Ve beklesin. AMD de kandırdımmmm deyip Vega ile Polaris arası kartlar tanıtırsa veya Polaris bekleneni verirse ortalık karışır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı

Bu fast sync olayı çok güzel olmuş. Yeni bir takım işlemlerle v-sync off kadar olmasada cok az bir input lag ekleyerek yırtılmaları önlüyor:

< Resime gitmek için tıklayın >

Yalnız bunun için şunu bilmek önemli fast sync özellikle yüksek fps alacağınız oyunlar için tasarlanmış. Yani misal monitorunuz 60 veya 144 hz (vede g-sync veya freeync yoksa tabi) siz bi cs go'dan 300 fps alıyorsanız işe yarıyor. En azından benim birkaç yerden baktığım anladığım kadarıyla öyle. Yüksek fpsde yırtılma olmadan çok az bir input lagla oynayabileceksiniz.Gene bir sync olan monitör kadar olmasada özellikle yüksek fps online oyunlarda g-sync yada freesync olmayan monitörler için çok iyi. V-synce karşı süper bir alternatif

Baktığım yerler:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/video-what-is-nvidia-fast-sync.329258/
https://linustechtips.com/main/topic/597427-so-what-is-nvidias-fast-sync-introduced-with-pascal-gpus/
https://forums.geforce.com/default/topic/936470/geforce-1000-series/psa-nvidia-fast-sync-is-not-vesa-adaptive-sync-or-freesync/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 18 Mayıs 2016; 11:39:11 >

A
9 yıl
Yüzbaşı

custom soğutuculu marka kartlar için başlangıç bence 3000 tl bandı.

FE nin 2850 tl oldugunu baz alırsak tabii.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

2017 black friday'de özel sogutmalı markaların gtx 1070ini bekle bence hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @jvcjvc