Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 3 mobil kullanıcı
30218
Cevap
766096
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (121. sayfa)
X
8 yıl
Binbaşı

Sırf dün dahili bileşenlerde 3 4 veledin birde emekli yöneticinin okuyup adam gibi anlamadıkları bir konuda beni eleştirdikleri için inat ettim ve R9 280X kartımı sattım. Zaten AMD fanlarıydı hepsi. İmzalarında RX 470 diye yazmışlar. Ahanda bu satılan kartım:
https://forum.donanimhaber.com/msi-r9-280x-3gb-384-bit-ekran-karti-garantili--120720779#120720779

HB'dan sipariş verdim MSI gaming x GTX 1070 8 GB modelini aldım ve GTX kullananlar arasına katıldım. Müsait olduğumda sistemimdeki Benchmark test sonuçlarını paylaşacağım.
http://www.hepsiburada.com/msi-gaming-x-nvidia-geforce-gtx-1070-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx-1070-gaming-x-8g-p-BD805677





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 10 Şubat 2017; 9:25:49 >

T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

@TimFx Kart 7 senelik 1080p 60hz monitörde çalışıyor zaten. 278 /202 clock değerleri var boştayken. 37-38 bana göre normal de arkadaş 20lerden bahsedince tuhaf geldi. Makinayı açar açmaz 30 derece ile başlıyor zaten. Kasa yeni tozlanma falan da yok egzoz dahil 5 adet fan var düşük devirde . Bu son sürücü ile sıcaklıklar biraz arttı aslında daha düşüktü .

Esas sorunum , microsoft photos , hesap makinası , winstore.app.exe gibi windows uygulamaları GPU kullanıyor ve bunu otomatik olarak yapıyorlar . Engellemenin bir yolunu bulamadım belki de bunlar GPU meşgul ettiği için sıcaklık artıyor . Daha önce bahsettiğim oyun esnasında gpu yüzde 100 kullanamama soruna da bunlar yol açıyor belki de . Koskoca i7 6700k dururken bu salak uygulamalar ne diye GPU kullanıyor anlamadım . Bir çaresi olmalı ama nasıl .

edit: ayrıca dediğiniz gibi 378.49 ile debug mod seçili olarak gelmiş ve değiştirilemiyor . Hotfix çıkarmışlar 378.57 diye ama onda da 1070 sahipleri düzelmedi yazmışlar geforce forumda .

edit 2 : Neyse ben şu 378.57 ile şansımı deneyim belki şu windows uygulamaların gpu yüklenmesinden kurtulurum .

Sen soyleyince fark ettim . Bahsettiğin yazılımlar nvidia tarafından biliniyorki bu nedenle ayarlar kısmında listeye girmiş.
Nvidia Denetim masası/3D ayarları yönetilmesi/program ayarları /
O listeden hesap makinesin seç ve güç yönetimi UYARLAMALI olarak işaretle.
GPU artık daha düşük frekansta çalısacaktır.Sürücü güncellemesinden sonra bunu bir dene.http://iforce.co.nz/i/qxkdeqcy.jbe.jpg (resimlerde sağ tarafta gpu frekanslarıda görünüyor. kartlar orjinal fan profilleriyle çalışıyorlar.)

Ama bence senin sorunun bu değil. kasanda fanların yerleşimi konusunda bir sıkıntın yoksa oda sıcaklığın problemdir . Misal benim çalıştığım oda ufak ve cabuk ısınıyor. Pc'ye 1,5 metre mesafede kalorifer petekleri var. Eğer pencere açarsam pc'de ısılar 3-5 derece düşüyor.http://iforce.co.nz/i/qmifxdzq.ydi.jpg

Ama normalde sıfır ses politikam yüzünden bilgisayardaki tüm fanları tamamen kısıyorum gün içinde masaüstü uygulamalarda ortalam 35-40 derece arasında geziniyor (aslında egzoz olarak kullandıgım radyotöre uzun vida bulabilsem ön cepheye takıcam. O zaman muhtemelen hava tahlıyesı kolaylasıkcak ısılar dahada düşecek ama dükkan dükkan uygun vida aramaya üşeniyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 10 Şubat 2017; 19:19:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @m-99
H
8 yıl
Er

https://bordonet.wordpress.com/2017/02/10/mark-zuckerberg-oculus-vrin-eldivenlerini-tanitti/

arkadaşlar bu haber dogru mu konusunu bulamadım buraya yazıyım dedim vr gözlük almayı düşünyodumda beklicem bunu haber dogruysa
bakıp cevaplarsanız sevinirim
iyi forumlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hknb35

https://bordonet.wordpress.com/2017/02/10/mark-zuckerberg-oculus-vrin-eldivenlerini-tanitti/

arkadaşlar bu haber dogru mu konusunu bulamadım buraya yazıyım dedim vr gözlük almayı düşünyodumda beklicem bunu haber dogruysa
bakıp cevaplarsanız sevinirim
iyi forumlar

Vr daha olgunlaşmadı çok pahalı donanımlar satın aldıgınız halde dandik resulasyonlarda pixelleri görerek oyunları tecrübe ediyorsunuz. Tavsiyem en az iki sene beklemelisiniz. Zaten hiç bir zaman ucuzlamayacak bu teknolojiler , hem çok konforsuzlar hemde çok yüksek maliyetleri var. Almışken olgunlaşmış verisyonu almak daha mantıklı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 10 Şubat 2017; 19:13:23 >

S
8 yıl
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız
Kyle ın yaptığı son Video dan sonra bende dayanamadım pimi çektim

< Resime gitmek için tıklayın >



G
8 yıl
Yarbay

M
8 yıl
Yarbay

S
8 yıl
Yarbay

Bunun için aldığım >> < Resime gitmek için tıklayın > El-Tape i satıyorum kasasına mod için almak isteyenlere >>https://forum.donanimhaber.com/satilik-el-tape-white-5v-usb-inverter-ankara--124051016#124051016





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Şubat 2017; 14:59:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

İlk olarak sürücü 355.82 sürümü ile başlayan Nvidia, fabrikada hızaşırtma yapılmış herhangi bir grafik kartını Nvidia referans saat hızlarına göre ayarlayacak "Debug Mode" (Hata ayıklama modu) adlı yeni bir özellik eklemiş. Kartla ilgili sorunları belirlemeye yardımcı olması için veya hızaşırtmalı ekran kartlarına duyarlı oyunlar için mükemmel bir özellikmiş. Fabrika çıkışlı O.C bir ekran kartı modeli alsanız ve ya başarılı bir sekilde ekran kartınıza O.C yapsanız dahi bazı oyunlardaki sorunlara O.C neden oluyormuş yani oyunlarda hızaşırtma uğradığımız sorunların nedeni olabilir, daha yüksek fps alırken başka can sıkıcı sorunlar yaşanıyor gibi.

Bu Debug mode özellik O.C yapılmış ve ya fabrikada hazır O.C edilmiş modellerde otomatik olarak yüklenme esnasında devreye giriyorda olabilir. İşaretlenmemiş olarak yüklenmesi gerekiyor, eğer ekran kartınız sizin tarafınızfan O.C'lu ise default ayarlara ya da fabrikada O.C edilmiş bir model ise örneğin referans modellerdeki kadar downclock yaparak Nvidia sürücüsünü yükleyin ve bakın hata modu kendiliğinden otomatik işaretlenerek devreye giriyor mu?


http://surveys.nvidia.com/index.jsp?pi=6e7ea6bb4a02641fa8f07694a40f8ac6
7. madde açıklaması
"Ekran kartınız fabrikada overclock edilmiş veya manuel olarak hız aşırtılmış ise, saat hızlarını NVIDIA referans saat hızlarına düşürmenizi ve karşılaştığınız sorunu yeniden üretmeye çalışmanızı öneririz. Fabrikada overclock edilmiş grafik kartları için, saat hızlarınızı referans saat hızlarına ayarlamak için NVIDIA Kontrol Paneli'nin parçası olan "Hata Ayıklama Modu" nu kullanabilirsiniz."


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @m-99
G
8 yıl
Yarbay

Nvidia diyor ki:

"NVIDIA referans saat hızlarına düşürmenizi ve karşılaştığınız sorunu yeniden üretmeye çalışmanızı öneririz."

7. maddeki debug mode ile ilgili alıntı... http://surveys.nvidia.com/index.jsp?pi=6e7ea6bb4a02641fa8f07694a40f8ac6

Bunu yapmak yani NVIDIA referans saat hızlarına düşürmek için Debug Mode aktif ediliyor ve bazı oyunlarda ki veya uygulamalardaki sıkıntıların fabrika sıkışlı ya da manuel yapılan stabilde olsa O.C işlemi olduğuna işaret ediliyor... Diyelim ki referans hızlara düşürdüğünüzde oynadığınız oyunlarda hala sıkıntı yaşıyorsanız sorunu kendilerine bildirmenizi istiyor. Bunun içinde en altta 3 seçenek hazırlamış...

Debug Mode uygulaması 355.82 ile başlamış yani bundan kurtulmanın bir yolu da bundan önceki sürümleri yüklemek olabilir.
Denemek için 353.62 olabilir..
http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/87789/en-us





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Şubat 2017; 18:29:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @m-99
T
8 yıl
Yarbay

Nvidia Geforce Hotfix 378.72 sürücüsü yayınlandı.

-Fixed hardware encoding in Steam (In-Home Streaming).

-Resolved PhysX being forced to CPU when "Optimize for Compute Performance" setting is OFF.

https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4405



G
8 yıl
Yarbay

"Çünkü bakıyorum bilgisayarımda en fazla RAM kullanımı taş çatlasa 6 Gb'a çıkıyor."

Kanaatkar bir yapınız var gibi zaten önemli olan da bu, donanım işinin sonu yok ama İntelin en yeni işlemcilerini beklemekte fayda var ve geriye doğru bakınca yani i7 2600K,2700K ve 3770K gibi işlemcilerin hala gideri var ve i5 4690K için de öyle en azından 1 yıl götürür ve Intel 10nm Cannonlake İşlemciler piyasaya çıktığında zaten tüm sistemi upgrade edersiniz.https://www.dijitaller.com/intel-10nm-cannonlake-islemcilerin-2017nin-ikinci-yarisinda-gelecegini-onayladi/

Asıl sorun monitör seçiminde, fps ve yarış oyunlarında enleri yaşamak istiyorsanız 1ms 25" 1080p 240hz monitörleri öneririm. 165hz bana yeter derseniz 2K monitörleri öneririm. Kontrasta kafayı takıyorsanız VA panelleri öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Curimo
M
8 yıl
Yarbay

http://www.geforce.com/hardware/technology/ansel

Nvidianın oyun içi görüntü alma teknolohjisi hepimizde oluştu o . Korkacak bir şey yok . Ekran görüntülerini o klasöre işliyordur o yüzden oluşur .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Butterflies
W
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Interstellar

"Çünkü bakıyorum bilgisayarımda en fazla RAM kullanımı taş çatlasa 6 Gb'a çıkıyor."

Kanaatkar bir yapınız var gibi zaten önemli olan da bu, donanım işinin sonu yok ama İntelin en yeni işlemcilerini beklemekte fayda var ve geriye doğru bakınca yani i7 2600K,2700K ve 3770K gibi işlemcilerin hala gideri var ve i5 4690K için de öyle en azından 1 yıl götürür ve Intel 10nm Cannonlake İşlemciler piyasaya çıktığında zaten tüm sistemi upgrade edersiniz.https://www.dijitaller.com/intel-10nm-cannonlake-islemcilerin-2017nin-ikinci-yarisinda-gelecegini-onayladi/

Asıl sorun monitör seçiminde, fps ve yarış oyunlarında enleri yaşamak istiyorsanız 1ms 25" 1080p 240hz monitörleri öneririm. 165hz bana yeter derseniz 2K monitörleri öneririm. Kontrasta kafayı takıyorsanız VA panelleri öneririm.




Bence de 1 sene sonra sistem topla, 7nm ryzen plus çıkınca onunla topla sistemi.Ekran kartı olarak vega kart takarsın.8gb hbm bellekli vegaların klasik ekran kartı vram karşılığı 16-24 Gb olarak göründüğü söylenmekte;Nvidia hbm teknolojine geçmezse yakında 12,16,18,24 Gb gibi vram kavramları ortaya çıkar.1 ay sonra işlemci savaşları ve hemen ardından ekran kartı savaşları geliyor ki yaz ayları çok hararetli geçecek ama asıl hamle Amd tarafından oyuncu dizüstülerine gelecek gibi görünüyor.Şimdi sistem toplamak yapılacak en mantıksız iş bana göre de.Ben tercihimi freesync olarak kullandım black friday indirimden dolar çoşmadan 27'' asus 2k 144 hz kaptım;sebebi de gsync karşılığı olan monitöre fazladan 500 Tl ödedemek ve ekranın arkasına gereksiz modül takılı olunca başbelası ışık sorunlarıyla uğraşmamak içindi.Sorunsuz çıktı gelen ürün şimdilik zotac 680 Amp! ile 120 hz ile idare ediyoruz, asla ve asla 60 Hz monitör bir daha kullanmam


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

G
8 yıl
Yarbay

Yeni sürücülerde henüz deneyimsel durumdaki teknolojilerle uğraşmayın şöyle eski kelepir düzgün çalışan vaktiyle 5 yıldız almış sürücüleri araştırın derim. Örneğin Nvidia 353.62 sürüsüsü 900 serisi kartlar için en iyi, efsane sürücülerden biriydi ve Debug Mode yok, FastSync yok, Ansel yok, Vulkan yok, ekran da titreme yok, fps düşmesi yok üstelik Nvidia Denetim Masası menülerinin yanıt süresi de çok iyi, fakat şu an ki yeni ama güncellenmiş oyunlarda ne performans verir bilemiyorum, denemek lazım.

Bu sürücüyü yeniden deneyimlemek isterseniz link http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/87789/en-us Eğer yükledikten sonra Windows 10 kullanıyorsanız sisteminizi otomatik olarak 376.53 sürücüsüne yükseltiyor. Bunu önlemek için Denetim masası Hizmetlerde Windows Update'i devre dışı bırakmanız gerekiyor.

http://www.guru3d.com/news-story/download-nvidia-geforce-353-62-whql-driver.html




Bu mesajda bahsedilenler: @darkhell86
X
8 yıl
Yarbay

Urun budur. urun kodundaki O8G ibaresi overclocked versiyon oldugunu gostermektedir.



http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1070-rog-strix-8gb-gddr5-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @görkemöztürk
M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: darkhell86


quote:

Orijinalden alıntı: Maxwell1

quote:

Orijinalden alıntı: darkhell86


quote:

Orijinalden alıntı: Maxwell1

-Fixed hardware encoding in Steam (In-Home Streaming).

-Resolved PhysX being forced to CPU when "Optimize for Compute Performance" setting is OFF. (GTX 900 serisine özgü bir durum)

Steam ev içi yayın hizmetini kullanmıyorsanız ki çoğu kişi ismini ilk kez duyuyordur , son çıkan "BETA" driver ı kullanmanızı tavsiye etmem zira arka planda sorun olması muhtemel , örnek vermek gerekirse bundan bir önceki BETA da driver kendi kendine corrupted olabiliyordu kalıcı olarak , driver tekrar kurmak gerekiyordu.



BU HOTFİX DRİVERDE BU SORUN DÜZELMİŞ BU NEDİR BİLginiz VARMI ???

Resolved PhysX being forced to CPU when "Optimize for Compute Performance" setting is OFF.

BEN GTX 980 KULLANICISIYIM


"Optimize for Compute Performance" oyunlar dışında CUDA kullanan uygulamaların performansını arttırmaya yönelik bir ayar , sorun ise bu ayar kapalı olduğu zaman PHYSX işlemlerinin hepsinin CPU ya yaptırılması , bu sorunun sadece GTX 980 Ti modeline özgü olduğu belirtilmiş birçok yerde lakin GPU-Z programı ile PHSYX in GPU üstünde çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz.

hocam verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim peki gpu-z nasıl bakabılırım ???

Aşağıdaki adresten GPU-Z programını indirin , çalıştırdıktan sonra alt kısımda PHSYX i görebilirsiniz.

https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yarbay

D
8 yıl
Yarbay

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti Arrives late March 20-23 Mart arası tanıtılabilirmiş..

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-geforce-gtx-1080-ti-arrives-late-march.html

quote:

We already mentioned that Nvidia is very likely set to release the GeForce GTX 1080 Ti based upon a GTX gaming Celebration (public) event soon.

Nordic hardware now claims this to be the end of March. The website would have gotten its information through Taiwanese videocard makers who let them know the cards would be roughly a month away.

In all likelihood that date would be around 20 and 23 March. The GTX 1080 Ti is powered by a GP102 chip with likely 3328 shader processors enabled. Clock speeds should sit in the 1.5 GHz ranges with boost at say 1.6 Ghz. The memory would be 10 GB on a 384-bit wide memory bus at effective clock rate of 10 GHz. The TDP of the card would be with 250 watts.

Below a chart they compiled


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.