Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
30218
Cevap
765880
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1211. sayfa)
T
8 yıl
Yarbay

Yeni sürücü ile birlikte bir önceki Whql de olan hata ayıklama modunun sürücü ile birlikte sürekli aktif olarak gözükme sorunu giderilmiş ve Nvidia Denetim Masası daha iyi yanıt verir hale gelmiş.Önceki sürücülerde Nvidia Denetim Masası üzerinde yapılan işlemlerin tepki süresi yavaştı bu sürücüyle Nvidia Denetim Masası işlem hızı bakımından iyileştirilmiş.İşletim sistemi uygulamaları ve tarayıcılarda herhangi bir sorun gözlemlemedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Şubat 2017; 23:28:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Dediklerinizi yapmıştım hocam olmadı malesef :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gaara34
G
8 yıl
Yarbay

şu ayarı kapatıp-açıp dener misin chrome'da

ayarlar/gelişmiş ayarları göster/sistem/kullanılabilir olduğunda.... kısmı kapatıp aç

chrome://components/ (bileşen güncellenmedi derse zaten günceldir.)

bunu chrome'a gir ve hepsini sırasıyla güncelle.

chrome://plugins/

burada flash player'ın çalıştığından ve güncel olduğundan emin ol.

son olarak

bazen driver kurulurken eksik veya hatalı kurulum olabiliyor. (hatta sıkıntısız tamamladığını söylese bile)

son bir temiz kurulum dene bakalım driverı. hatta mümkünse sürücüyü bir daha indir temizinden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 15 Şubat 2017; 23:50:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TigTheBand
S
8 yıl
Yarbay

"şu ayarı kapatıp-açıp dener misin chrome'da

ayarlar/gelişmiş ayarları göster/sistem/kullanılabilir olduğunda.... kısmı kapatıp aç"
--Bunun üzerinde tik vardı kaldırdım
--Bileşenler güncelmiş
--Eklentilerde;
Widevine Content Decryption Module - Sürüm: 1.4.8.962
Enables Widevine licenses for playback of HTML audio/video content. (version: 1.4.8.962) vardı bunda tik yoktu tikledim bunuda.
FlashPlayer ise olması gerektiği gibi tikliydi.

Hayret hocam şuan sıkıntısız akıyor video.Oyun açıp arka planda video çalıştırıyorum şuan için sorun ortadan kalktı. Valla kaç aydır çözemiyor diyordum Nvidia'ya. Hiç dokunmadığım ayarlar nasıl bozuldu ki.
Umarım tekrar bozulmaz.Çok sağol hocam :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gaara34
G
8 yıl
Yarbay

Valla bir kaç video içeriği ve oyun açıp denememiştim ben.

Aslında bahsettiğin gibi o zaman daha sık yapmaya başlıyordu bende de.

Umarım kesin olarak çözülmüştür.




Bu mesajda bahsedilenler: @TigTheBand
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Yeni sürücü ile birlikte bir önceki Whql de olan hata ayıklama modunun sürücü ile birlikte sürekli aktif olarak gözükme sorunu giderilmiş ve Nvidia Denetim Masası daha iyi yanıt verir hale gelmiş.Önceki sürücülerde Nvidia Denetim Masası üzerinde yapılan işlemlerin tepki süresi yavaştı bu sürücüyle Nvidia Denetim Masası işlem hızı bakımından iyileştirilmiş.İşletim sistemi uygulamaları ve tarayıcılarda herhangi bir sorun gözlemlemedim.

Bir ileşme var bazen resetden sonraki ilk açılışta panel cok cabuk geliyor ekrana . Fakat bende genel kullanımda eskisi gibi ağır calısmaya devam ediyor. Bazen gene hızlanıyor mantıgını çözemedim bir tutarsızlık var.


[G-Sync]: With G-Sync and V-Sync both enabled, there is a long delay when switching
a game from full-screen mode to windowed mode.

oyunlardan masaüstüne dönüş hızı ciddi yavaşlamıştı düzeltmişler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 17 Şubat 2017; 3:31:2 >

T
8 yıl
Yarbay

Nvidia Geforce Hotfix 378.72 sürücüsü yayınlandı.

-Fixed hardware encoding in Steam (In-Home Streaming).

-Resolved PhysX being forced to CPU when "Optimize for Compute Performance" setting is OFF.

https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4405



O
8 yıl
Yarbay

MErhaba arkadaşlar EVGA GTX 1070 FTW almak konusunda herhangi bir risk yok artık değil mi, sıfır açılmamış kartın sorunsuz versiyon olup olmadığını anlamak için parti nosuna mı bakıyoruz

08G-P4-6276 sorunsuz olan mı ?



B
8 yıl
Yarbay

Slm arkadaslar yenı nvidia sürümüne guncelledim belgelerim klasöründe ansel diye bir klasör oluştu sizdede varmı ne ise yarıyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

titan x pascal piyasada nerden buluruz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

Yurtdışından getirtmek haricinde resmi ithalatı olmadığı için bulamazsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Appdre
C
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar merhaba, bin küsür sayfa olduğu için okuyamıyorum özür dilerim. Asus GTX 780 kullanıcısıyım. İşlemcim de i5 4690K. Biraz upgrade yapmak istiyorum; GTX 1080 ve yanına da 2K bir monitör düşünüyorum. Sorularım;
1.) GTX 780 ve 1080P monitörden sonra GTX 1080 ve 2K bir ekran performans olarak upgrade etmeye değer bir verim sağlar mı bana? 1080'in 2K ekranlar karşısında gücü nasıl? 1-2 yıl sonra eskiyecekse hiç almayıp 1080 Ti falan mı beklesem ya da bir sonraki seriyi?
2.) i5 4690K bana darboğaz yapar mı 2K ekran ve GTX 1080 ile?
3.) Hangi markanın hangi modelini almalıyım GTX1080'de?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

Yapmaz diyorsunuz da geçenlerde burda yanlış hatırlamıyorsam i5 işlemcili bir arkadaş darboğaz yaşıyorum oyunlarda diye 2-3 sayfa yazmıştı bir şeyler .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Maxwell1
B
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Butterflies

Slm arkadaslar yenı nvidia sürümüne guncelledim belgelerim klasöründe ansel diye bir klasör oluştu sizdede varmı ne ise yarıyor

Guncel



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yarbay

Cevap için teşekkür ederim. Teknolojiyi beklemek saçma birşey aslında haklısınız. Alabilecek ekonomik duruma sahipken almak lazım çünkü zaten sürekli yenisi çıkıyor.

Peki sizce 2K ekran almakla hata mı ediyorum yani gereksiz bence diyebileceğiniz bir çözünürlük mü, 1080P alıp uzun yıllar daha yüksek performans almayı mı seçmeliyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Maxwell1
A
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Yurtdışından getirtmek haricinde resmi ithalatı olmadığı için bulamazsınız.

cok uzun sürer herhalde heves etmiştim baktım nette falanda yok :(



C
8 yıl
Yarbay

Hocam açıkçası yapsa da maalesef alamayacağım çünkü Chipseti yani anakartı da soket uyumsuzluğu nedeniyle değiştirmem gerekecek ve masraf çok artacak resmen yeni bir pc toplamış gibi olacağım. Hadi diyelim 10 fps'lik bir darboğaz yapsın ama sanmıyorum o kadar olacağını i5 4690K hala iyi bir işlemci, overclock yetenekleri olarak da öyle.

Zaten i7'ler daha çok render; i5'ler de oyuncu işlemcileri olarak geçiyor ama tabi kağıt üzerinde böyle. İş uygulamaya gelince durum değişiyor.

Benim aslında amacım G-sync destekli ve 60 Hz'ten kurtulabileceğim bir monitör almak, öyle bir monitörün de hakkını verebilecek bir ekran kartı da tabi ki. Hala GTX 780 1080P ekranda kötü değil; AA oyunları iyi ayarlarla oynayabiliyorum. Ama bahsettiğim gibi 2K bir ekranda yetmeyecek bunu da biliyorum. Zaten 3 yıl oldu nerdeyse alalı. Artık kendisine veda etme zamanım geldi.

Ben size birşey soracağım bu işlerden çok anlamam o yüzden soruyorum; bana hala 8 Gb DDR3 bellek yeterken insanlar neden DDR4 hatta 32 gb bellek kullanıyorlar yani bu benim anlamadığım birşey mi sağlıyor? Çünkü bakıyorum bilgisayarımda en fazla RAM kullanımı taş çatlasa 6 Gb'a çıkıyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @m-99
F
8 yıl
Yarbay

1) Mevcut monitörünüze göre monitör açısından fark değişebilir. İyi bir 1080p monitörünüz varsa pek de değiştirmeye gerek yok gibi şu anda. Ama ekran kartı tarafında çağ atlarsınız. GTX 1080 bugün 2K'da tüm oyunlarda -optimizasyon özürlü olanlar hariç- 60fps'nin üzerinde kalabilen bir kart. Hani oyunlar her zaman yağ gibi akacaktır darboğaz vs. olmadığı sürece.

2) i5'ler model fark etmeksizin darboğaz yapar. Kimi zaman milyonda bir kimi zaman %50. Bu duruma göre, oyuna göre, sahneye göre değişiklik gösterir ancak kartı her zaman çok yüksek verimle kullanamazsınız. 4.5-5GHz aralığına OC yapmanız rahatlatacaktır ancak sorunu tamamen çözmez.

3) Zotac AMP! Extreme, MSI Gaming X, Asus Strix O8G/A8G, Galax/KFA HoF alınabilir.

Ayrıca hedefiniz 2K ve üzeri çözünürlükler ise 8GB bellek yetersiz kalacaktır o yüzden bu sene 1080'e 3000 lira gibi fiyatlar vermek pek mantıklı gelmiyor. Ha, para sorunum yok derseniz iş başka. Yeni oyunlarda 1080p'de 5.5GB'tan başlıyor 7GB'a kadar çıkıyor bellek kullanımları. 2K için şimdilik %10 daha ekleyin. 2K-4K geçiş dönemindeyiz. Tavsiyem eğer ki iyi bir 1080p monitörünüz varsa 2018'i beklemeniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Curimo
D
8 yıl
Çavuş

ARKADAŞLAR BU HOTFİX DRİVERDE BU SORUN DÜZELMİŞ BU NEDİR BİLENİNİZ VARMI ???

Resolved PhysX being forced to CPU when "Optimize for Compute Performance" setting is OFF.

BEN GTX 980 KULLANICISIYIM


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

"Çünkü bakıyorum bilgisayarımda en fazla RAM kullanımı taş çatlasa 6 Gb'a çıkıyor."

Kanaatkar bir yapınız var gibi zaten önemli olan da bu, donanım işinin sonu yok ama İntelin en yeni işlemcilerini beklemekte fayda var ve geriye doğru bakınca yani i7 2600K,2700K ve 3770K gibi işlemcilerin hala gideri var ve i5 4690K için de öyle en azından 1 yıl götürür ve Intel 10nm Cannonlake İşlemciler piyasaya çıktığında zaten tüm sistemi upgrade edersiniz.https://www.dijitaller.com/intel-10nm-cannonlake-islemcilerin-2017nin-ikinci-yarisinda-gelecegini-onayladi/

Asıl sorun monitör seçiminde, fps ve yarış oyunlarında enleri yaşamak istiyorsanız 1ms 25" 1080p 240hz monitörleri öneririm. 165hz bana yeter derseniz 2K monitörleri öneririm. Kontrasta kafayı takıyorsanız VA panelleri öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Curimo