Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nvidia GPU Sorunu
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar,

Uzun süredir Nvidia kullanıcısıyım ve halihazırda EVGA Classified GTX 780 Ti kullanmaktayım. Sistemimde yeni oluşan bir problemin beni ciddi şekilde tedirgin etmesi yüzünden sizlerin tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bildiğiniz üzere GPU'lar daha verimli çalışmaları için birkaç güç modunda çalışmaktadır. Bunun optimizasyonu öncelikle sürücü tarafından yapılıyor. Ancak ne hikmetse benim kartım artık sürekli P2 modunda çalışıyor. 120 hz monitör sahibiyim ve eskiden bu sorun yokken çoğu oyunu rahatlıkla 120 fps değerinde oynuyordum. Ancak bu sorunla birlikte artık o kadar çok güç modu değişiyor ki oyun içinde bunu görebiliyorum. FPS değerlerim inanılmaz bir aralıkta oynuyor, artık oyunların oynanabilirliği kalmadı benim için.

Bunun çözümü olarak Nvidia Inspector ile tüm güç modlarını kendim el ile maximum değerlere atayıp sorunu çözebilirim fakat benim tedirginliğim ne oldu da böyle bir durumla karşılaştım. Kartım tatlı tatlı muazzam şekilde çalışıyordu. Günlük kullanımlarımda karta hiçbir şekilde ne Bios ne de Software hız aşırtma yapmadım. Steam'de Dota 2'nin Workshop Tools dosyalarını indirdim sonrasında oyunlarda sürekli bu sorunu yaşar oldum. Bunun workshop tools dosyalarıyla nasıl bir alakası olabilir anlayamıyorum. Benzer durumlarla karşılaşanlar neler yaptı? Sürücüyü downgrade mi etmeliyim? Yoksa sürücü ayarlarında Power Management Mode: Prefer Maximum Performance olarak değiştirmeli miyim?

Bildiğiniz üzere güç seçeneklerini maksimum performansa göre değiştirirsem bu sefer de çok elektrik tüketecek. Masaüstünde olsam bile kart maksimum değerlerde çalışacak. Bu da beni rahatsız ediyor. Bunun optimize bir çözümü mutlaka olmalı. Saçma sapan Power State değişimlerinden bıktım oyunlar oynanmaz oldu. Lütfen beni bu beladan kurtarın.

Saygılar



B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir arkadaşımın yardımı ile sorun çözüldü. Benzer problemler ile karşılaşan veya karşılaşması muhtemel kişiler için sorunu ve çözümünü anlatacağım. Arkadaşlar sorun ekran kartı ile alakalı değilmiş. Sistemime virüs girmiş. Bu virüs bitcoin denilen saçmalığın ta kendisi. Bilgisayarımın CPU ve GPU işlemlerini yönetip işlem yaptırarak uzaktan benim makinamla bitcoin kasıyorlarmış bu virüs ile. Allahtan erken farkettik ve çözüme ulaştık.

Task Manager üzerinde çalışan işlemler arasında "dgen.exe" adındaki bu virüsü silmek için ben Malwarebytes Anti-Malware programını kullandım. Nod32 de bulup siliyormuş. Bitdefender ve Advanced System Care kullanıyordum ancak onlardan bir halt olmadığını bu virüsün bilgisayarıma sızması nedeniyle anladım. Şuan eski haline döndü herşey ve oyunlar artık 120 fps çalışıyor yeniden.

Umarım sizlere faydası dokunur.



F
10 yıl
Yarbay

Iyi oyunlar kardesim. Oldum olasi nefret etmisimdir su viruslerden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Kafayı yemek üzereydim, kartın kutusunu fln hazırlamıştım Amerika'ya gönderiyordum neredeyse. Neyse ki muhabbet esnasında arkadaşım ben hallederim dedi ki gerçekten halletti. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz. Yaşayan olursa da en azından çözüme ulaşabilir artık




Bu mesajda bahsedilenler: @DouChpX
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.