Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1793
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Nvidia Adaptive-Sync Destekli Monitör Veri Tabanı (Resmi Onaylılar Dışında)
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yıllarca oyuncular Stuttering, Tearing olarak bahsettiğimiz ekrandaki yırtınma ve görüntülerin üst üste binmesinden çok çekti. Yeteri kadar güçlü sistemleri olanlar ya da ayarları iyice düşürerek 60 FPS'ye sabitleyenler bu sorundan kısmen kurtulsa da yine ara ara alınan kare sayısı 60'ın altına düşüyordu. Bundaki temel sorun ekran kartının aldığı kare sayısı sürekli değişmesine rağmen kullanılan panelin yenileme hızının sabit olmasıydı. AMD ve Nvidia sundukları teknolojileri eş zamanlı duyursa da Nvidia biraz daha erken davranıp G-SYNC adlı bir teknolojiyle piyasaya girdi fakat bu destek donanımsal 100$'lık bir kartla sağlandığı için gerektiği kadar yaygınlaşamadı ve fiyatlar hep yüksek seviyede kaldı. Daha sonra AMD Vesa'nın Adaptive-Sync teknolojisini kullanarak panel ile ekran kartı arasındaki iletişimin yazılım ile yapılacağını duyurdu. Herhangi ek bir maliyeti olmadığı için FreeSync giderek yaygınlaştı ve şu an yüzlerce monitörde var. Başta Adaptive-Sync'e destek vermeyeceğini söyleyen Nvidia inadından vazgeçerek son sürücüsünde 12 Monitöre destek verdiğini açıkladı. Teorik olarak G-SYNC ve Adaptive-Sync aynı şeyi vaat etseler de tecrübe olarak G-SYNC'ın kullandığı modülden dolayı daha iyi bir deneyim sunduğu(input lag ve tepki süreleri) söyleniyor fakat ben şu ana kadar ölçümlenmiş bir çalışma göremedim. Adaptive-Sync'e destek şu an sınırlı Nvidia bu konuyla ilgili Monitör üreticileriyle iletişime geçerek desteklediği model sayısını arttıracaktır şüphesiz. Dün Rtings'in bu konuyla ilgili bir çalışma yaptığını gördüm. Bilenler bilir Rtings panel inceleme konusunda bir numaradır. Rtings Freesync destekli 25 monitörde Adaptive-Sync uyumluluğunu test etmiş.

417.71 kodlu sürücüsüyle gelen destek sadece DisplayPort üzeründen alınabiliyor ve sadece 10- ve 20- serisi kartlarla uyumlu. Bu sürücü sadece 12 panelde çalışacak anlamına gelmiyor. Resmi olarak desteklenmese de Adaptive-Sync aktif oluyor. Yeni sürücüyle birlikte Nvidia 400 monitörü test etmiş ve işte standartlara uygun olarak belirlediği 12 Monitör: Acer XFA240, Acer XG270HU, Acer XV273K, Acer XZ321Q, Agon AG241QG4, AOC G2590FX, ASUS MG278Q, ASUS VG258Q, ASUS VG278Q, ASUS XG248, ASUS XG258, BenQ XL2740

Rtings'in test ettiği paneller:

< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.rtings.com/monitor/tests/motion/g-sync-compatible

Videoyu izlemek için tıklayınız


Testte belirtilmiş dört kriter var. Eğer "No" yazıyorsa desteklemiyor anlamına geliyor. "Partial" Kısmen destekleniyor ve testte bazı sıkıntılar anlamına geliyor. "Yes" sorunsuzca desteklediği anlamına geliyor. "Yes, Native" Adaptive-Sync yerine NVIDIA G-SYNC'i destekleyen monitörler arasında ayrım yapmak için kullanılıyor. "Yes, NVIDIA Certified" Resmi olarak desteklenen model anlamına geliyor.

Destek durumunu sizde kontrol edebilirsiniz. Bunun için 10- ya da 20- serisi bir ekran kartına ve Display Port ile bağlı bir monitöre ihtiyacınız var. Daha sonra aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
İlk önce Nvidia Control Panel altındaki Monitor Technology kısmından G-SYNC Compatible'ı seçiyorsunuz. Bunu seçtiğinizde Display menüsü altında Set up G-SYNC seçeneği beliyor. Son adımsa Set up G-SYNC'de Tam ekran modunu seçiyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
https://www.nvidia.com/coolstuff/demos#!/g-sync Nvidia demo sahnesi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 22 Ocak 2019; 13:41:10 >

B
5 yıl
Yarbay

Çok faydalı bilgiler ve paylaşım. Teşekkürler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.