Arkada?lar, notebook'um calisirken darbe sonucu kapandi ve ekrana resimdeki uyari geldi, hdd sokup hdd kutusuna taktim baska bir pcde denedim gormedi, bende dedim hdd ucmus heralde gittim ssd aldim gene ayni baska pc de ssd denedim windows kurdum ama benim pc gene resimdeki halde sizce problem nedir? Ayarlari deegistirdim ama olmadi acil yardim lütfen.usb dende bootlamiyor ayalari yaptigim halde.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Büyük ihtimalle anakarttaki HDD'nin takıldığı sata portu darbe sonucu zarar gördü. Sata portunda çatlak kırık vs var mı bakın.
O ekran boot menu. Normalde f12'ye basınca gelir. Sizde anakart hdd'yi gormediği için otomatik olarak boot menu'yu açıp nerden açayım diye size soruyor.
Not: Bilmeyenler olabilir. Bilgisayarı usb ya da DVD'den başlatırken her seferinde bios'a girip ayar yapmak zorunda değilsiniz. Boot menu tuşuna basıp gelen listeden ilgili aygıtı seçerek boot edebilirsiniz. Genel olarak f8, f11 ya da f12 olur bu tuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Mayıs 2018; 13:42:33 >
@ipli jeton'a katılıyorum. Sata portu zarar görmüş olabilir. Ancak ss'ye göre listede ssd diskiniz de görünüyor. Muhtemelen boot sırası yanlış veya windows yüklü değil vs. Bios altından boot device periority ayarını 1) HDD veya SSD 2)Disabled 3)Disabled şeklinde yapın. Disabled yapma şansınız yoksa ne koyduğunuz pek de önemli değil. Daha sonra kaydedip çıkın. Disk içinde windows kurulu ise windows açılmalı. Eğer değilse veya bir aksilik var ise bilgisayar post ekranında iken boot menüyü açan tuşa (f10 veya f12 olabilir) basarak boot menüye erişin. Bu menüden flash bellek seçerek windows kurulumuna başlayabilirsiniz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.f.u.k_XVI -- 5 Mayıs 2018; 0:33:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >