Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1343
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook açılışta donuyor
W
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Acer marka notebook var bende. Bilgisayarın power tuşuna bastığımda bios yükleme yapıyor ardından işletim sistemi seçim sayfası geliyor. Bende Win7 ve Vista vardı. Donma olayını ilk kez yaşadığımda Win7 yi sildim. Ardından 3 gün geçti bu sefer Vista kullanıyorken dondu. Sonra bilgisayarı power tuşundan kapadım, tekrar açamayı denedim fakat şöyle durumlar oluyor;

1- Bios yüklüyor imleç yanıp sönmeye başlıyor böyle devam ediyor
2-Bios yükleme yapıyor imleç ten sonra işletim sistemi seçim ekranı açılıyor Vista'yı seçiyorum siyah ekranda kalıyor
3- Bios yükleme yaparken F2 ile sisteme giriyorum bu sefer bios'ta donuyor

Bunların hepsini Win7 de yaptı, onu cd den önyükleme yaparak uçurdum. Vista ile 3 gün sorunsuz kullandım bilgisayarı sonra gene aynı Win7 de olduğu gibi sorunlar ile karşılaştım.

İzmir'deyim, teknik servise gidicem fakat gitmeden yardımlarınızla sorunu çözebilir miyim acaba bir denemek istedim. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.



W
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

servisaradım. acer reformat kullanarak ilk aldığınız gibi yapcaz dediler. biostan ayarları default yaptım reset sonrası alt+alt gr+ f10 ama tık yok. neyse cd ile yükleme yapın dediler kapattım. ardından güç bela bios'ta boot ayarı yaptım, bios main menude sistem donduğundan baya zor oldu ama ne gördüm ide 0, ide 1 kanalları boş gözküyor boot menude. hdd uçmuş, gitmiş. yeni hdd alsam alıcam ama bazen reset lediğimde görüntü de gelmiyor. ekran kartıda mı gitmiş ya? bir bilen, bu durumu önceden yaşayan var mı aramızda?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.