Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
314
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Nintendo Switch 2 beklenenden güçlü olabilir: 4.5 TFLOPS'a çıkacak
A
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Nintendo Switch 2 beklenenden güçlü olabilir: 4.5 TFLOPS'a çıkacak
Nintendo Switch ile konsol pazarında önemli bir başarıya imza atan Nintendo, uzun süredir devam modeli hazırlığında. Kaçıranlar için daha önce konsolun bu yıl içerisinde tanıtılacağı aktarılmış ancak sessizlik bozulmamıştı. Son sızıntılar ise, bu bekleyişin nedeni olarak fabrikasyon sürecinde yapılan ufak çaplı bir değişime işaret ediyor.



Nintendo Switch 2 daha performanslı olabilir



Kaçıranlar için Nintendo Switch 2'nin özellikleri ve çıkış tarihi halen netleşmiş değil. Doğru sızıntıları ile tanınan Moore's Law is Dead ise, son yayınladığı popcast bölümünde gecikmenin nedenlerine dikkat çekti. Sızıntı kaynağına göre bir sonraki Nintendo konsolunun hala çıkmamış olması, Nvidia'da bile kafa karışıklığına neden olmuş durumda. 



Hatta bu durum, sistem tasarımında yapılan bazı değişikliklere işaret ediyor olabilir. Hatırlayanlar olacaktır, Nintendo Switch 2'nin başlangıçta 8 nanometre düğüm kullanması planlanmıştı, ancak konsolun 2025'te piyasaya sürülmesi nedeniyle bu durum değiştiği söyleniyor. Hem TSMC hem de Samsung'un mevcut fabrikasyon süreci düşünüldüğünde bunun doğruluk payı taşıması muhtemel.



Ayrıca Bkz.Çiftçiler buraya! Epic Store'da haftanın ücretsiz oyunu Farming Simulator 22



Örneğin Nintendo, küçük çaplı bir değişiklikle daha iyi güç verimliliği, daha fazla kapasite ve daha düşük maliyet elde edebilir. Bu bağlamda Nintendo Switch 2'nin bir süre önce bildirilen 4.0 teraflop performansa kıyasla 4.5 teraflopa ulaşabileceği söyleniyor. 



Şu an itibariyle Nintendo Switch 2 özellikleri halen onaylanmadı, ancak sızıntılar sayesinde sistemin neler yapabileceğine dair kabaca bir fikrimiz var. Konsol gerçekten de DLSS ve 12GB LPDDR5X RAM'e sahip olacaksa, CPU performansını kenarda tutarak Xbox Series S'ten daha iyi doku kalitesi sunacak. Bu da Switch 2'yi mevcut neslin en performanslı ve en iyi ışın izleme özellikli el konsolu yapıyor.




Kaynak:https://wccftech.com/nintendo-switch-2-node-4-5-teraflops/

 Haberi Portalda Gör

T
3 hafta
Teğmen

Uzun zamandır switch kullanıyorum 2 yi sabırsızlıkla bekliyorum ama gün gectikçe ozellikleri artıyor paralel olarak buda fiyata yansıyacaktır gun geçtikçe içinde bulunduğumuz ekonomi sebebi ile cihaz çıkana kadar ulaşılamaz hale gelmez inşallah



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 hafta
Yarbay

Keske acele edilmeyip nvidianin enson teknolijilerini destekleyen 3nm ve el konsolu olarak kullanirken 2K120fps , TV baglaninca 4k60fps calisan bir cihaz cikarsalarmis.




D
3 hafta
Binbaşı

S
3 hafta
Yüzbaşı

Ciksada alsak :)




D
3 hafta
Yarbay

Ps4 pro 4.2 teraflopstu ve rami 8gbti. Oyunlarda kullanılabilir Ram 5.5gbti diye hatırlıyorum. Bu yüzden en büyük sıkıntısı da ramdi. Üstelik yeni teknolojileri de desteklemiyor. Xbox series s den bir tık daha iyi olacak gibi gözüküyor. El konsolu olarak düşününce oldukça güçlü...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DeepestSea
K
3 hafta
Yarbay

PS4 pro ya daha yakın.
PS4 bildiğim kadarı ile 1.8 tflops. Pro 4.2 idi sanırım. Ancak şu an çıkan lenova ve Asus ROG alyx sanırım 8 tflops yani eğer gercekten cihaz bu donania gelecekse Nintendo yine çok cimri davranmış



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DeepestSea
Z
3 hafta
Yüzbaşı

Nintendo Switch 2'nin yongasını Nvidia üretecek o yüzden bu konsolun gücünü AMD konsollar ile kıyaslamamak lazım. Çünkü iki taraftaki teraflops-performans ilişkisi aynı değil. Bu değer aynı markada mimariden mimariye göre bile değişkenlik gösteriyor.
Mesela AMD'nin Radeon 780M (RDNA 3) iGPU'su 8.2 TFLOPS iken Nvidia MX570 (Ampere) GPU 4.7 TFLOPS. Teraflops olarak AMD neredeyse iki katı ama performans olarak hemen hemen aynılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 26 Mayıs 2024; 12:31:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kasatka
K
3 hafta
Yarbay

Switch’e a TotK gibi oyunlar yapıyorlarsa bu güçte bir cihazla neler yapılır düşünemiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 hafta
Binbaşı

Olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim




Bu mesajda bahsedilenler: @Kasatka
E
3 hafta
Yarbay

Taşınabilir olarak kullanınca o güç de çalışmayacağını da biliyorsundur umarım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DasheriM
A
3 hafta
Yüzbaşı

Arkadaşlar teraflops=güç değildir. Her mimari kendi içinde kıyaslanabilir ki onda bile Rop birimi farkı bellek bant genişliği gibi bir sürü parametre vardır. Mesut Çevik'e kalsa Asus Rog Ally Z1 extreme ps5 ten yalnızca %20 güçsüz ama sonuç ortada. Önemli olan hangi mimaride olacağı.




A
3 hafta
Yüzbaşı

Sonunda benim dediğimi diyen biri, ben de yazdım aynısını. Aynı mimaride bile rop birimi fazla ise farklılıklar oluşabiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zadnxcom
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.