Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
185
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Gibi Zararına Satılmayacak
B
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


  
   Konsolların her ne kadar PC teknolojisinin gerisinde kaldığı söylense de aslında konsol üreticisi firmalar bu cihazları ilk yıllarında zararına satarlar. Bunun sebebi satılan her oyundan pay almalarıdır. Alınan bu paylar firmanın zararını kapatır ve kâr elde etmesini sağlar.
 
    Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360 ve söylenenlere göre Xbox One da ilk aşamada zararına satılan konsollardı. Nintendo Wii U'da tarihinde ilk defa bir konsolu zararına sattığını açıkladı. Bu zarar açıklamalarının acıtasyon olmadığını, pazarlama gerçekleri olduğunu belirtelim.
 
    Nintendo ise NX'i zararına satmayacağını, bunun firmanın ticari faaliyetlerine katkı sağlamadığını açıkladı. Bundan nasıl bir anlam çıkarılır bilemiyorum, ama muhtemelen PS4 ve Xbox One'dan çok daha güçlü bir konsol yapmayacaklar. Nintendo yine yaratıcılık yönünden zengin bir konsolla karşımıza çıkacak.
 




İ
8 yıl
Yarbay

Bilip bilmeden milletle dalga geçmeyin, sizin itham ettiğiniz arkadaşın verdiği rakam daha az hatta. PS3 ünite başına yaklaşık 200 dolar zararla satıldı, o dönemler bir bluray'in fiyatının ne olduğundan haberiniz yoktu herhalde. Zaman içinde fiyatı düşen donanımlar sayesinde konsollar daha ucuza mal edildi ve bahsedilen fiyatlardan satılabildi.

http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/
http://www.cnet.com/news/sony-still-losing-on-every-playstation-3-it-sells/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 3 Mayıs 2016; 20:27:49 >


Bu mesajda bahsedilenler: @BSC Misafiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.