Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
2090
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ni-MH Pilin kendiliğinden deşarj olma problemi
T
5 yıl (3309 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese selam geçen gün 18650 li ion pilleri şarj etmek için liitokala 202 model şarj aleti aldım, bu alet nimh ve nicd pilleride şarj edebiliyo haliyle. Sonra düşündüm ve 1.2V AA ve 1.2V AAA şarj edilebilir pillerden sipariş vereyim dedim. Sonuçta bazı aletlerde pilleri sürekli çıkar çöpe at vs derken epey bir pil çöpü ortaya çıkıyor. Pilleri full şarj edip kullanıyorum ama bir sorun var yedekte şarj edip fullediğim piller 3-4 gün sonra çekmecede deşarj olmaya başladılar. 1.42V ile çekmeceye giren pil bugün ölçtüğümde 1.37 çıktı. Nereye gitti benim 0.05V ?
Var mı fikri olan ?

AA ların üzerlerinde 1900mAh yazıyor AAA nın ise 950mAh.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
5 yıl (3309 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Araştırmalarım sonucunda ni-mh piller hakkında önemli bilgilere ulaştım. Ni-Mh piller Li-ion gibi enerjiyi saklama konusunda iyi değiller. Eğer oda sıcaklığı 20 derecenin üstünde ise kendiliğinden deşarj olmaları normalmiş. Hatta şarj edildikten 24 saat sonra %10 enerji kaybı yaşanabiliyomuş. Bu durum 30 gün sonra %40 a kadar çıkabiliyomuş.

Benim aldığım piller 1000 döngülü yani 1000 kere şarj edip kullabiliyorum ama bu 1 ni-mh pilin 1000 alkalin pile eşit olduğu anlamına gelmiyor bence çünkü alkalin pillerin sağladığı enerji sanırsam ni-mh den biraz daha uzun. Ama işin içine şarj edilebilir özelliği girince ni-mh pillerin hem ekonomik hemde ekolojik olduğuna kesin gözle bakabiliriz. Yani 1000 adet alkalin pil satın alıp çöpe atıcağımıza 1 adet ni-mh pil alıp tekrar tekrar kullanmak şuan için en mantıklı sistem. İlerleyen dönemlerde evdeki tüm pilleri ni-mh ile değiştirmeyi düşünüyorum. Pilleri test etmek için yeni şarj aleti sipariş ettim (lii-500)

Ayrıca 2019 da yayınlanan bir makale buldum onuda buraya bırakayım belki birileri okur. Li-ion ve ni-mh pillerin karbon salınımı ve çevre dostu olma konusunda bir araştırma, epey detaylı. Karbon emisyonu salınımı karşılaştırmasının galibi ise li-ion. Artık çinko karbon ve alkalin pillere güle güle demenin vakti geldide geçiyor gibi.

https://www.mdpi.com/2313-0105/5/1/22/htm


Umarım faydalı olmuşumdur. Keyifli forumlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.