Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
662
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Network hız problemi
E
6 yıl (3061 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Şirketimize bir firmadan 1gbit download ve 50mbit upload paketli internet kurulumunu yaptık. İlk kurulum yapıldığında switch ten yapılan test ile 900 küsür download ve 50 upload bağlantısını gördük.
Firewall da gerekli kurgular yapıldı ve internet çıkışı test için yeni bağlattığımız network üzerinden çıkış yapıldı.

Hız testleri yaptığımızda;
Windows 2016 serverda çıkan sonuç:
< Resime gitmek için tıklayın >

Linux bir sunucuda test yaptığımda çıkan sonuç:
< Resime gitmek için tıklayın >


Testleri şuan yaptım. Arada ki kayıp hızı çözemiyorum. İkisi de sanal. Kendim laptopum ile gbit switchten gelen kablo ile test yaptığımda server 2016 da ki gibi hız alıyorum üstüne çıkamadım.
Firewall olarak fortigate e80 kullanıyorum. Fiziki serverlara omurga switchten bağlı network. Omurga switch e bilgisayarımı bağladığımda da hız 500 bandında oynuyor.

Fikri olan veyahut başına böyle bir durum gelen var mıdır?

Teşekkürler, iyi forumlar.



U
6 yıl (419 mesaj)
Yüzbaşı

E
6 yıl (3061 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Neden öyle dediniz?




Bu mesajda bahsedilenler: @Uzekena
U
6 yıl (419 mesaj)
Yüzbaşı

Çünkü güvenlik duvarı hızı yavaşlatır .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl (3061 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Uzekena

Çünkü güvenlik duvarı hızı yavaşlatır .
Firewall hızı kesebilir ona pek takılmıyorum. Takıldığım konu linux da yüksek hız testi alırken windows da düşük almam.



U
6 yıl (419 mesaj)
Yüzbaşı

Tahminim Windows da çalışan servis sayısının fazla oluşu . Linux daha sade



C
6 yıl (1030 mesaj)
Binbaşı

Merhaba;

Bu sunucuların sanalda olduğunu söylüyorsunuz; fiziksel ortam aynı ancak network kartları işletim sistemine göre farklı sürücüleri kullanıyorlar. VMware kullanıyorsanız VMTools versiyonlarına da bakmak gerekir. Doğru seçim ve ayarlar ile aynı sonucu vermesi gerekir.

"İlk kurulum yapıldığında switch ten yapılan test ile 900 küsür download ve 50 upload bağlantısını gördük." Bu testi hangi PC/Notebook ile yaptıysanız burada da
"Omurga switch e bilgisayarımı bağladığımda da hız 500 bandında oynuyor." deneyebilir misiniz?



Kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.