6 ağustosta askerliğimin tecili bitiyor DGS sınavına girdim 4 yıllık AÖF yazmayı düşünüyorum AÖF ile erteleyebilirim değil mi ? Bir de kuzenimin askerliğinin de 1 ay içinde tecili bitiyor ama e devlet yanlış gösteriyordu 2028 yılına kadar sorun yok falan diyordu sonradan 1 ay içinde tecil bitecek demeye başladı, bundan dolayı hiçbir sınava girmedi önlisans mezunu onun erteleme imkanı var mı ? cevaplarınız için teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Daha önce bir lisans mezuniyetiniz yoksa 4 yıllık AÖF ile erteleme alabilirsiniz.
Kuzeniniz için de önlisans mezuniyet tarihi üstünden 2 yıl geçmediyse erteletebilir.
Zaten (sizin ve kuzeniniz için de geçerli) daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız (aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız) 31 aralık 2023e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada tecil hakkı kazanacağız bir durum olursa (mezuniyetiniz bir üstü okul/ünv'ye kayıt olmak) kullanabilirsiniz. https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022
En yakın askerlik şubesine gidip yine de görüşünüz.
Bir de kuzenimin askerliğinin de 1 ay içinde tecili bitiyor ama e devlet yanlış gösteriyordu 2028 yılına kadar sorun yok falan diyordu sonradan 1 ay içinde tecil bitecek demeye başladı, bundan dolayı hiçbir sınava girmedi önlisans mezunu onun erteleme imkanı var mı ?
cevaplarınız için teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.