Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
122
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti
E
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

 NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti

Güneş Sistemi’nin en sıcak gezegeni olan Venüs, Dünya’nın en yakın komşusu olmasına rağmen zorlu atmosfer koşulları nedeniyle uzay  yolculukları ve araştırmalarda tercih edilmiyor. Gezegenin zorlayıcı atmosfer koşullarını alt etmek adına yıllardır çalışmalara devam eden NASA, Venüs atmosferinde sağlam kalabilen elektronik parçalar (osilatör) ürettiğini duyurdu.
 

Birçok farklı maddeden oluşan ve Venüs koşullarına dayanabilmek için yüksek seviyelerdeki sıcaklıktan ve basınçtan etkilenmeyecek şekilde üretilen bu parçalar, NASA'nın Venüs atmosferini kopyalamak amacıyla özelleştirdiği odacıkta tam 521 saat geçirdiler. Parçalar, yaklaşık 22 güne tekabül eden bu süreçte sorunsuz bir şekilde çalışmayı sürdürdüler.

NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti 
 

NASA, ürettiği elektronik parçaların çalışabilmesi adına seramik ve karborundum (silikon ve karbon elementlerinin birleşimiyle oluşan bir bileşik) gibi dayanıklı maddeler kullanmış. Bu parçaların, Dünya’dan 92 kat daha yüksek atmosfer basıncına ve ortalama 460 Celsius atmosfer sıcaklığına sahip olan Venüs'te sağlam kalabilmesi, gerçekten de büyük bir başarı.

NASA, ürettiği parçaların Venüs atmosferinde 521 saat geçirmesiyle yeni bir rekora imza atmış oldu. Bu konudaki daha önceki rekor, 1982 senesinde Venüs yüzeyine iniş yaparak incelemelerde bulunan Venera 13 isimli uzay aracına aitti. Sovyet Birliği tarafından üretilen uzay aracı, Venüs atmosferinde 127 dakika çalışabilmişti.


 Haberi Portalda Gör

D
7 yıl
Onbaşı

bilim bu işte,
kimseyi karalama derdim yok; ama yerli otomobili hala bitiremeyen bir ülkeyiz, yapılanı desteklemeyen, hala yurtdışı bağımlı yaşamamızın yegane sebebi belli olan bir ülkeyiz.
ama sorsan herkes de bizi kıskanıyor, evet 80 milyon insandan nasıl katma değerli fikir çıkmaz ya da bu desteklenmez diye kıskanabilirler ancak.



K
7 yıl
Yarbay

adamlar halen 50 yıl dünyadan ileride




A
7 yıl
Yarbay

Adamların ülkesinde bu tür çalışmalara yatırım yapılıyor helal olsun valla..



K
7 yıl
Yarbay

Biz de yedik.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.