Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
14
Cevap
1813
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NASA uyduları hangi işletim sistemini kullanacak dersiniz?
M
14 yıl (3945 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

NASA, daha kolay etkileşim, yüksek çözünürlüklü kamera, işletim sisteminde serbestlik ve GPS gibi özellikleri nedeniyle yeni uydularında Android işletim sisteminin kullanılacağını belirtti.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Android işletim sistemi tabanlı olarak yeni hazırlamaya başladığı bir düzine uyduyu yörüngeye oturtmaya hazırlanıyor.

Yapılan testlerde Samsung Nexus S ve HTC Nexus One kullanan NASA yetkilileri sonuçlardan oldukça memnun kalmış gibi görünüyorlar.

Ayrıca uyduların bu şekilde Android tabanlı olarak üretilmelerinin maliyetleri konusunda da devasa bir düşüşe yol açmasının da bu kararın alınmasında etkili olduğunu göz ardı etmemek gerek.

Bunlara ek olarak astronotlarında uzaydaki özgürlük hissine limon sıkmamak için Android tercih ettiklerini de unutmamak gerekiyor. (bu benden)

Çünkü uydular neredeyse 3.500 dolar civarı bir maliyetle üretilebilir hale gelecek. Bu sayede teknisyenler de teknolojinin geldiği noktanın uzay araştırmaları konusunda ne kadar fayda sağlayabileceğini görebilecekler.

Projenin detaylarına ise aşağıdaki linkten de dulaşabilirsiniz. Haber Milliyet'ten alınmıştır.

http://www.nasa.gov/offices/oct/crosscutting_capability/edison/phonesat.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.