klasik ado.net ile mvc de validation işlemini gerçekleştiremiyorum. linqtosql veya entity framework de uygulanan klasik yöntemle olmuyor. nasıl yapmam gerekiyor?
yani alttaki kodlamanın mantığını uygulamaya çalışıyorum ama çalışmıyor, işe yaramıyor?
using System; using System.Web.DynamicData; using System.ComponentModel.DataAnnotations;
[MetadataType(typeof(CustomerMetaData))] public partial class Customer {
}
public class CustomerMetaData { // Apply RequiredAttribute [Required(ErrorMessage = "Title is required.")] public object Title;
}
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
onu eklemiştim zaten. çeşitli varyasyonları denedim ama olmuyor. acaba bu hazır validation attributeları sadece linq to sql de veya EF de çalışması için mi tasarlanmış?
MVC'de renderaction ile render edilmek istenen bir partial view'de, controller'dan gönderilen list türünde veri, ilgili view'de tanımlanamıyor ve hata veriyor, strongly typed olarak da görülmüyor doğal olarak. Sebebi ne olabilir?
şu hatayı veriyor.
Additional information: 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper' işleyicisi için alt isteği yürütme hatası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfis -- 17 Temmuz 2014; 18:27:21 >
yani alttaki kodlamanın mantığını uygulamaya çalışıyorum ama çalışmıyor, işe yaramıyor?
using System;
using System.Web.DynamicData;
using System.ComponentModel.DataAnnotations;
[MetadataType(typeof(CustomerMetaData))]
public partial class Customer
{
}
public class CustomerMetaData
{
// Apply RequiredAttribute
[Required(ErrorMessage = "Title is required.")]
public object Title;
}
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.