Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
120
Tıklama
0
Öne Çıkarma
mütercim rusça bölümü (üniversite)
İ
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

lisede dil'de okumadığımdan dil bilgim iyi değil, fakat ilgili bölüme puanım yetiyor,, üniversiteye girildiğinde 0'dan öğretiyorlar mı ?

Yoksa temel bilgi gerekiyor mu ? Girmeden önce rusça kursu almalı mıyım ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Yarbay

İngilizce, almanca ve fransızca olan bölümlerde 1 yıl hazırlık oluyor. Hazırlığı olmayan bölümlerde de 1. sınıf hazırlık gibi oluyor. Sıfırdan öğretiyorlar. Arkadaşım Kore dili ve edebiyatı okuyor. Şu an 1. sınıf ve harflerin yazımından başladılar. İlkokul 1. sınıfta nasıl bize 1 sayfa "Ali ata bak." yazdırıyorlarsa onlarda öyle başlamış.



E
7 yıl
Er

Selçuk üni. öğrenci birisi olarak bu üniversite üzerinden konuşuyorum ama ünilere göre fazla değişiklik olacağını zannetmiyorum Rusçada hazırlık sınıfı için sıfırdan alfabenin öğreniminden başlatıyorlar ama eğer öyle bir planın varsa boş zamanlarında internetten bulduğun kaynaklardan elinden geldiğince öğrenmeye çalışırsan faydasını görürsün üniversitenin ilk yılındaki adaptasyon sürecinde az çok bilgin olacağı için rahat edersin.Gerek yok ben gidince ilk haftadan itibaren düzgün şekilde çalışıp derslerden iyice öğrenirim diyorsan öğrenci doğası gereği o içindeki sese inanmamanı tavsiye ederim.Çünkü 0'dan dil öğrenimi olduğu için ilk haftalarda ucunu kaçırırsan sonradan toplaması zor olur. Birşeyler bilirsen öyle bir hata yapma durumunda çok faydasını görürsün.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.