Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
727
Tıklama
0
Öne Çıkarma
!!! Multiplayer GAME !!!
V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar selam,

Arkadaslarimin ve benim ADSL baglantilarimiz var. IP lerimiz sabit. Ayni yerel agdaki gibi birbirimize dosya paylasimi, yazici erisimi verebilmek istiyoruz. Anywhere, Radmin gibi programlar bize ters. Cunku asil amacimiz makinalari yanyana koymus gibi sabaha kadar "multiplayer oyun" oynamak. Bunu nasil yapabiliriz. Onceleri vpn kurmak bu isi cozuyo diyenler vardi ki diilmis cozmuyormus ve usb modemlerle zaten olmuyormus. Simdi wins server kur diyenler var. NAAPMAM lazim??? Dooruysa nassi kurarim???

Ayrica su ornegi de vermek istiyorum. bir 3D Render programi ile bilgisayarlarin ortak renderi icin de bunu yapabilmemiz gerekli. Ama bu simdilik detay.

Tum oyun camiasini ilgilendirecek bu konuyu ag uzmanlarimizin yardimlariyla lutfen cozelim.



V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

beyler yok mu bilen baa!!!

Nasil olur uzak iki bilgisayar ADSL uzerinden birbirine LAN da TCP/IP den bagliymis gibi gozukur. Mutlaka vardir bi yolu.

Diger bir anlatim;
Bir kisi oyunda host olup oyunu kuruyor, digerleri Hostun IP sini girip oyuna birlikte basliyor. Bu durumda hicbir sorun yok. (ilk aklima gelen eskilerden RE-VOLT boyle bi oyundu)
Malesef her oyun boyle diil. Cogu oyun multiplayer modda, ya LAN game ya da Internetten servera baglanti iceriyor MOHAA, Black hawk Down vs...gibi. Bunlar servera baglanirken once update istiyor. Update i yapiyorsunuz; tekrar crack bulmaniz gerekiyor. Sonra servera baglaninca serial istiyor. ınternetten bulup bir serial uyduruyosunuz; olmaz baskasi tarafindan kullaniliyor ya da blokeli diyor. Iste bu yuzden bu noktada LAN game i secip ADSL uzerinden ag kurdugum arkadaslarimla oynamak istiyorum.

Hadi bakalim... Su ana kadar forumlardan halledebildigim sorunum olmadi bu ilk olsun dilegiyle...



V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

7ik 7ik !!! kimse yok muuu?

usttekinin son satirini tekrar okuyun...



N
20 yıl
Yarbay

aynı şeyi bende istiyorum. 4 arkadaş sadece kendimiz bi sever kurup cafedeymiş gibi oynamak istiyoruz. Hakkaten nasıl yapıldığını bilen versa bi zahmet açıklayıversin[help][help][help]...



M
20 yıl
Yüzbaşı

yaw hakkaten bu mümkünmüdür bilgisi olan arkadaşlar varsa bi el atsın



G
20 yıl
Yüzbaşı

lan game olmaz ınternet uzerınden oynamak ıster gıbı ama server ıplerını regedit te degıstırerek bunu basarabılırsınız her oyun lan uzerınden tcpı/ıp kullanarak verı ıletısımı yapmıyor yazdıgınız oyunlardan sadece black hawk downu bılıyorum delta force un ılerıkı bır versıyonu bende delta force 3 te aynı sorunu yasadım dedıgım sekılde cozdum



N
20 yıl
Yarbay

bana counter için lazım bu olay...



F
20 yıl
Yarbay

ya arkadaslar makınalar bırbırını gormuyormu sonucta bunun cvp ı basıttır eger gostermek ıstıyorsanız yane....
eger 2 makına olcaksa cross cable ıle cozume ulasılır eger 4-5 makına ıse en az bı hup lazım
ama adsl de durumu bılmıyorum eger normal dıal up gıbı ıse xp den paylaştırırsınız...



V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Gladden sunu mu diyosun; registry de oyunun server IP sini bulup, arkadasin ipsini yazacam. Sonra arkadas oyunu calistirip server acacak. Ben de internet uzerinden oynayayim dedigimde direk ona baglanacam. Bu mudur? Her oyunda IP yi reg e mi yazar? Peki arkadasin bilgisayari beni kabul edecek mi?
Deneyecem ama sen bir iki satir daha karala lutfen. Tesekkurler.

Not: yukarida yanlis anlasilma olmus olabilir, o nedenle ufak hatirlatma; "ADSL ile nasil bilgisayarlar birbirine ag kurar" diye ozetleyebilirim konuyu.

Baska merak edenlerin de olmasiyla olayin cozumune ulasiyoruz demektir.
Herkesin ilgisine tesekkurler...Cozum onerisi olan varsa onlari da bekliyorum.



G
20 yıl
Yüzbaşı

evet aynen o sekılde yapıcaksın yanlıs black hawk downda okadar ugrasmana gerek yok baglanmak ıstedıgın ıp adresını gırebılmen ıcın bır secegenegın olması lazım en eskı surumunde bıle var cunku dıger oyunlarda yapman gereken regıstry den server ıplerını degıstırmek bu konuda daha detaylı ve stabıl network cozumu bulursam sıze aktarırım



N
20 yıl
Yüzbaşı

yaf bizde 2 arkadas netten takılmayı denedik bi turku basaramadık acaba orjinal cd key lazımmı bu işler için ondan mı yapamıyoz ?cd key onemlimi c-strike de bilen warmı half life cd key olayını



V
20 yıl
Çavuş

Local area network (LAN), IPX oyunlari disardaki birileriyle oynamak icin "kali" plogrami bire birdir.
1 bilgisayar server olarak "kali"yi calistiriyor.
digerleri o bilgisayarin ipsini yazarak baglaniyor.
Sonra oyunu oynuyorsunuz.



N
20 yıl
Yüzbaşı

programın kullanımını biraz açarmısın nasıl . eger kullanıyosan

ben bunu indirdin 2.2 ve 2.6 versiyonlarını buldum 2.2 de key kurdum ama yimedi 2.6 da da yok para vermemiz şartmı



N
20 yıl
Yarbay

bende 2.6 indirdim ama key lazım sen nasıl yaptın vearpinar?



V
20 yıl
Çavuş

son zamanlarda kullanmadim bende. 1.7 gibi bir versiyonu vardi... adam akilli keygen bulmak lazim. Bir ara arsivlerime bakip bulmam lazim. 2-3Mb bisi mail felan bile atilir...



N
20 yıl
Yüzbaşı

at abi
bize veya link ver bi sayfaya ltf



V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

beyler 2.3 versiyonunu buldum indirdim. kirdim (serial istiyo). Ancak oyun listesi cok eskiydi. kurcalarken "update edim mi" dedi. et dedim; v2.508 i indirdi. sonra onu kurdum kurcalayacaktim tam, "update edim mi" dedi. v2.601 i indirdi. onu da kurdum. daa kurcalamadan "oyun listesini update edeyim" dedi. et ulan artikin bitir dedim. bitti.
malesef oyunlari arkadasa vermistim deneyemedim. ama garip bir program naapilmasi gerektigini denemeden anlayamadim. ve suan trial olarak calisiyor.

http://kalichat.net/downloads.htm
adresinden 2.3 u indirin yoksa serial bulamiyorsunuz. Daha sonra update leri yapin. yoksa register olmaniz laim. email adresnize sifre felan yollamiyorlar.

Ama asil konunun "harbi yoldan" networku becermek oldugunu unutmayalim. (Bu nedemekse)



V
20 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

H&D2 ta calistiramadim. baska da oyunum yok suanlik. becerebilen olursa yazsin.
Ag kurmayi beceren olursa mutlaka haber versin. Yeni bi topic felan da acabilir buyuk buyuk harflerle.



N
20 yıl
Yarbay

evet evet başaran olursa bağara bağara sölesin...



G
20 yıl
Yüzbaşı

bu hadıse gamespyarcade mantıgında calısmıyor mu ?