Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
530
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Mühendislik seçtim şimdi ne yapayım? Diyorsanız bir iki tavsiye...
A
8 yıl (2260 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Diyelim ki mühendislik tercih ettiniz ve geldi veya halihazırda mühendislik okuyorsunuz.

"... Mühendisliği kazandım, ne yapayım?" "... Mühendisliği okuyorum neler yapabilirim" ve sair bir sürü soru aklınızda dolaşıyorsa size birkaç tavsiyede bulunabilirim.

1. Sular seller gibi bir İngilizce bilgisi

"Ya herkes aynı şeyi diyor" diyebilirsiniz ama en çok ekmeğini yiyeceğiniz bilgi ingilizce bilgisidir. Okuduğunuzu rahatça anlayacak kadar iyi bilmelisiniz (YDS, YÖKDİL 70-80 puan gibi veya en az TOEFL ibt 80-90 vb)

İnternetteki kaynakların hemen hepsi ingilizce, ingilizceniz iyi olursa hayatın her anında çok işinize yarar.

Hiç ingilizce bilmiyorsanız öğrenmenin en ucuz yolu hazırlık sınıfı okumak. 1 yılınızı buna adayın, kesinlikle değer.

2. İkinci okul olarak Açık öğretim okumak

Hangi meseleği yaparsanız yapın temel iktisat bilgisi mutlaka lazım. Önce iki yıllık bir bölüm okuyup sonra 4 yıllığa tamamlayabilirsiniz.

Mesela bugün senden 100TL alsam tam bir sene sonra sana 100TL versem sana borcumu tam mı, eksik mi, fazla mı ödemiş olurum? (ipucu: döviz kuru, enflasyon)

3. Sosyal yaşam, doğru dürüst hobiler ot gibi yaşamamak

Bunun çok da açıklanmaya ihtiyacı yok. Evde oturup 7/24 bilgisayar, PS şu bu oynayarak abur cubur (junk food, çöp gıda) yiyerek, sıfır kişisel bakımla yaşanmaz.

Okuyorsanız veya okula başlayınca bu tiplerden mutlaka görürsünüz. Eğer siz de bu tiplerdenseniz kalkın evi temizleyin, kendinizi temizleyin, insan gibi yaşayın kardeşler

Tavsiye: Bear Grylls Hayatta Kalma Kılavuzu >http://www.kitapyurdu.com/kitap/hayatta-kalma-kilavuzu/427105.html

4. Düzgün bir bilgisayar bilgisi

Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka lazım. Forumdaki arkadaşların bu konuda çok sorun yaşamayacaklarını tahmin ediyorum ama belli olmaz.

Windows'u Word'ü Excel'i bilimsel programları, istatistik programlarını (Minitab, SPSS, R, Matlab) adam akıllı kullanabilmeniz en az bir programlama dilini (R, Python, Matlab vs) temel seviyede bilmeniz gerekiyor. Bunun lamı cimi yok.

Ha bunları bilmeden de mezun olursunuz hatta iş de bulursunuz ama sıkıntısını çekersiniz.

5. Yandal, çift anadal,Farabi, Erasmus

Allah ne verdiyse mümkün mertebe hepsine katılın. Ortalamanız mümkün mertebe iyi olsun.

Eğer çok kastıran veya yukarıdaki imkanları pek sağlamayan bir okulsa başka bir okula geçin.

Son olarak...

Elinizdeki imkanları önce iyicene bir öğrenin sonrasında sonuna kadar kullanın. Sadece sınavlara gelip giderek de okulu bitirmek mümkün ama öyle bir şey yapmayın. Okulu savsaklamayın.

Arkadaşlarınızda iyi geçinin. Niyeti düzgün olmayanlardan uzak durun. Kız arkadaş, erkek arkadaş bulunur fazla kasmayın. (Üstünüz başınız, davranışınız düzgün olsun yeter. Bir de hoşlanıyorsanız gidin konuşun, kafada kurup durmayın, reddedilirseniz başkasına sorun ama çok da abartmayın)

Geleceği şimdiden kurarsınız ama çok da tasalanmayın. Yeter ki gelecek geldiğinde heyben boş olmasın, dolu olsun.

Sorusu olan varsa alalım

Düzeltme: yazım hataları
2. Düzeltme: arkadaşın tavsiyesi üzerine yazıyı sadece kimya mühendisliği değil bütün mühendislik öğrencilerine hitap edecek şekilde değiştirdim. Elbette farklı bölümlerde bunlara ek olarak farklı tavsiyeler de verilebilir.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 3 Ağustos 2017; 11:8:53 >

M
8 yıl (82 mesaj)
Çavuş

Bolumle alakam yok ama muthis tavsiyeler hocam. Universiteye yeni baslayan arkadaslarin hep merak ettigi, dillere pelesenk olan "kendini gelistirme" mevzusunun tam karsiligi. Bolum farketmeksizin gecerlidir. +1



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl (2260 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur. Yazıyı bütün bölümlere hitap edecek şekilde değiştirdim.

Katkı sunmak isteyen varsa buyursun. Başta kimya mühendisliği olmak üzere sorusu olan varsa alalım.



M
8 yıl (161 mesaj)
Teğmen

Sağ olun hocam cidden çok yardımcı oldunuz ihtiyacım olan şey tam olarak buydu :)



D
8 yıl (9091 mesaj)
Yarbay

Kimya mühendisliği kimya ya ne kadar yakın



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl (2260 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Çoğunlukla analitik kimya düzeyinde diyebilirim. Belki birazcık organik kimya da olabilir. Kimya mühendisliği büyük miktarda kimyasal madde (HCl, H2SO4 vb) üretimine yönelik bir meslek olduğu için hep hesap kitap işi var.

Şu yayındaki gibi düşünebilirsin:

Life cycle assessment of gasoline and diesel
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/092134499500020J
(Benzin ve dizelin ömür çevrimi değerlendirmesi, yani topraktan petrolü çıkarıp damıtıp depolayıp müşteriye satıncaya kadar ne kadar para, malzeme vb harcanıyor ne kadar CO2 vb gazlar atıklar çıkıyor vs)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 8 Ağustos 2017; 14:57:0 >

A
4 yıl (2260 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

tavsiyesi olan varsa buyursun :)



E
4 yıl (650 mesaj)
Teğmen

arkadaş güzel önerilerde bulunmuş emeğine sağlık.üniversiteyi okumak için okursanız üniversite bittikten sonra ortada kalakalırsınız.yabancı diliniz vasat ise hazırlık okuyun ve hazırlığı faydalı hale getirin.İngilizce kitaplar okuma gayretinde olun.Kendinizi bir adım öne atmak için uğraşın. okurken bulunduğunuz ilde teknokentlerde projeler seminerler kovalayın.sektördeki şirketlerle kontakt kurabilirsiniz.branşınıza göre uygulama anlamında şeyleri öğrenmekten geri durmayın.Tasarım programları olsun,yazılım programları olsun proje vb şeyler olsun kendinize birşeyler katma gayretinde olun.Teoride kalıp uygulamaya geçemeyen bir bilgi size fayda sağlamaz.Bunlar hep ileride size güzel geri dönecek.Orta ölçekli de olsa bir şirkette mesleğinize dair kendinizi geliştirebileceğiniz bir fırsat yakalarsanız tecrübe kazanmak için okul sonrası çalışmalarda bulunun. pasif kalmayın.Bölümdeki hocalarla etkileşiminizi iyi tutun.Stajlarınızı kurumsal yerlerden ziyade size fayda katabilecek yerlerde yapmaya çalışın tabi bu dediğim herkese nasip olmayabiliyor.Kurumsal yerde yapmak elbette güzel ama kurumsal yerde 1 ay yerine 3 ay staj yapmayı isteyin.



A
13 sa. (2260 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Güncelleme de ekleyelim:

-Mutlaka LLM/yapay zeka araçlarını doğru dürüst bir şekilde anlayın ve uygulayın.


https://www.youtube.com/watch?v=yMOmmnjy3sE



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.