Arkadaşlar iyi akşamlar amfim bugün geldi bozuk 5.1 ses sistemi subwoofer ve ön sağ sol 8 ohm hoparlörleri amfiye bağlayacağım on kulelerde Her birinde 2 adet paralel bağlı (4-4ohm yani paralel olduğu için 8 ohm) hoparlör donanımı mevcut subwoofer 4 ohm diyelim ve bu amfiye giriş yaptım sağ sol kanalın 8 er ohm olması sorun yaratır mı? Yoksa içini açıp tek hoparlör 4 ohm a mi çevirmem gerekir?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
4 - 4 ohm'luk iki hoparlör paralel bağlanırsa toplam empedans 8 değil, 2 ohm olur. Bu empedans da amfinizin yanmasına sebep olabilir.
Hoparlörleri seri bağlarsanız empedansları toplanır. Ama hoparlörlerin seri bağlanması tavsiye edilmez.
Amfi kanallarında farklı empedanslı hoparlör olması sorun yaratmaz. Ancak hassasiyetleri farklı ise bir taraftan daha fazla ses gelebilir. O da balans ayarı ile dengelenebilir.
Ben size, "kulede sadece 1 hoparlör bırak" dediğimi hatırlamıyorum. Ben sadece hoparlör empedansları hakkında bilgi verdim.
Hoparlörlerin seri-paralel bağlanması halinde amfi yanar, hoparlör patlar, kıyamet kopar, savaş çıkar da demedim... Kaliteli hoparlörler için geçerli teorik bir bilgiyi dip not olarak ifade ettim.
Hoparlörler seri bağlandığı zaman bir diğerinin sinyal yolu üzerinde olan bir hoparlörün endüktansı diğer hoparlörü etkiler. Bunun neticesi empedans eğrisi istenmeyen şekilde abartılı değişkenlik gösterir, frekans tepkisi de olumsuz etkilenir, piklerler-dipler oluşur. Ancak bu teorik bilgi kaliteli üst düzey hoparlörler için geçerli. Vestel slim tower'lar için ne yapsanız kaldırır.
Her birinde 2 adet paralel bağlı (4-4ohm yani paralel olduğu için 8 ohm) hoparlör donanımı mevcut subwoofer 4 ohm diyelim ve bu amfiye giriş yaptım sağ sol kanalın 8 er ohm olması sorun yaratır mı? Yoksa içini açıp tek hoparlör 4 ohm a mi çevirmem gerekir?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NikkiDog -- 15 Kasım 2023; 14:34:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr