Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
2181
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motorola L6 cılar buraya
A
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Göze çarpan özellikler

- Çok ince
- Bluetooth
- Çizilmeye dayanıklı ekran camı
- Yüksek sesli hoparlör

Eksileri

- Hafıza kartı girişi yok
- Ekran kalitesi düşük
- VGA Kamera içermesi

Satış paketi içeriği

- Motorola L6 cep telefonu
- Standart Li-Ion pil
- USB veri kablosu
- Mikrofonlu kulaklık
- Şarj cihazı
- Yazılım CD'si
- Kullanım kılavuzu

< Resime gitmek için tıklayın >


Motorola L6, süper ince tasarımıyla yeterli fonksiyona sahip ve ucuz telefon kullanmak isteyen kullanıcılar için tartışmasız biçilmiş kaftan. Popüler telefon RAZR V3 modelinden 3 mm daha ince olan L6, 10.9 mm kalınlığıyla sanıyoruz şu an en ince telefon olma ünvanını taşıyor. İnce tasarıma sahip olmasına rağmen özellik anlamında çok da fakir sayılamayacak bir telefon L6.

Tasarım
113 x 49 x 10.9 mm boyutlarıyla ilk görüşte merak uyandıran Motorola L6, masa üzerinde durduğunda çok zengin fonksiyonlara sahip bir telefon izlenimi veriyor. RAZR V3'ten bildiğimiz ve dokunmatik olduğu hissi veren tuş takımı L6'da bulunuyor. Elektrik mavisi adı verilen tuş takımı ışığı, telefonda bulunan ışık sensörü yardımıyla sadece karanlık ortamlarda yanıyor ve gereksiz pil tüketimini bu şekilde önlüyor.

Motorola L6'da menüler arasında gezinti, tuş takımının üzerinde bulunan dört yönlü dolaşım tuşu ve hemen ortasındaki onaylama tuşu ile yapılabiliyor. Tuş takımı ve seçim tuşlarının arasındaki mesafe oldukça yeterli ve gerçekten çok konforlu bir kullanım sunuyorlar.

Telefonun metalik gri rengi aslına bakılırsa siyah renk olan RAZR V3 modelinden çok daha şık bir görünüm vermiş L6'ya. Her ne kadar henüz piyasaya sürülmeyen benzer tasarımlı ve siyah renkli L7 modelini görme imkanımız olmasa da, gri rengin bu tarz bir telefona daha çok yakışacağını tahmin ediyoruz.

Motorola L6, içerdiği çizilmeye dayanıklı ekran camı ile çok ilginç bir özelliği barındırıyor. Bu özelliğini kasti olarak test etme cesaretini gösterememiş olsak da, sıkı bir kullanım süreci sonunda ekranda herhangi bir çiziğe rastlamadık.

Telefonun yüksek sesli hoparlörü arka alt kısımda konuşlandırılmış olduğundan, cepte veya masa üzerinde az da olsa ses kaybına uğruyor. İkinci bir hoparlörün olmaması cihazı kullanacaklar için sıkıntı yaratabilecek bir durum oluşturuyor.

Arka yüzün hemen üst tarafında bulunan kamera lensi telefon yüzeyinin biraz altında olduğu için çizilmeye karşı korumalı durumda.

Telefonun sol kenarında Bas-Konuş için bir adet tuş bulunurken, sağ kenarda ise kamerayı aktif hale getiren kısayol tuşu bulunuyor. Bu kısayol tuşunun hemen üstünde ise telefonun dış dünya ile tek bağlantısını sağlayan mini USB girişi mevcut. Telefon bu noktadan şarj edildiği için diğer telefonlardan alışık olduğumuz alt kısımda bulunan kulaklık girişi, şarj girişi gibi başka bağlantı noktaları bulunmuyor ve bu da tasarıma olumlu yönde bir katkıda bulunuyor.

Özellikler
Motorola L6'nın en zayıf olduğu nokta, barındırdığı VGA kamera. Artık neredeyse yeni üretilen telefonların hiçbirinde bulunmayan bu kameranın yerine Motorola'nın en azından 1 megapiksellik bir kamerayı tercih etmesini beklerdik. Kamera özellikleri bakımından da çok zayıf olan L6'yı aktif olarak cep telefonu kamerası kullananlara tavsiye etmiyoruz. Fotoğraf çekilirken ve çekilen fotoğraflara daha sonra bakarken tam ekran imkanı vermeyen L6, 3GPP, H.263 ve MPEG-4 formatlarında video kayıt özelliğine de sahip ve bu anlamda RAZR V3'ten bir adım öne geçiyor.

10 MB dahili hafızasını genişletme imkanı bulunmamasına rağmen bu hafızanın yeterli olduğunu düşünüyoruz. Satış paketiyle birlikte gelen yazılım CD'si ve USB kablo ile veya Bluetooth üzerinden oldukça kolay ve sorunsuz senkronizasyon imkanı veren Motorola L6, MP3 dosyalarını zil sesi olarak atayabilme olanağı da sunuyor. Yazılım CD'si yardımıyla MP3 dosyaları üzerinde oynayıp telefona göndermek de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor.

65.000 renkli ekran CSTN olmasından dolayı TFT ekranlara göre çok başarılı bir performans sergilemese de, CSTN ekranların limitlerini zorladığını söylemek mümkün.

USB kablo üzerinden şarj olabilme özelliği, masa başında çalışan kullanıcıları oldukça sevindirici bir durum. Fakat bu şekilde telefonu şarj etmek için yazılım CD'sinin bilgisayara kurulması gerekiyor. Yani USB kabloyu alıp herhangi bir PC'de şarj etmek mümkün değil.

Performans
Test sırasında yaptığımız çağrılarda ses kalitesinin (hem alınan hem de gönderilen) gerçekten çok yüksek olduğunu gördüğümüz Motorola L6, aynı başarıyı sinyal çekim gücünde gösteremedi. Zayıf sinyal alınan bölgelerde diğer telefonlardan çok daha çabuk sinyal kaybetti L6.

Bu kadar ince bir telefonun pilinin çok uzun süre dayanamayacağını tahmin ettikse de Motorola L6 bizi bu konuda şaşırttı. 10 dakikalık bir telefon görüşmesi, yoğun menü kullanımı, bluetooth üzerinden PC ile senkronizasyon dahil sıkı bir kullanım sürecinde dahi telefonun pili 2 gün dayandı. Bu açıdan bakıldığında, çok fazla telefon görüşmesi yapan kullanıcıların telefonu aşağı yukarı hergün şarj etmeleri gerekebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç
Göze oldukça hoş gelen tasarımı, içerdiği orta üstü fonksiyonlar ve akıllı menü özellikleri ile düşünüldüğünde, yaklaşık 380 YTL'ye satılan Motorola L6'yı bu tarz bir telefon arayanlar için kesinlikle öneriyoruz. Bu fiyata kulaklık ve USB kablosunun da dahil olduğunu söylememiz gerekir

ALINTIDIR