Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
44
Cevap
1307
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motor verimi için projem var, nereye başvurmalıyım?
K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

18 yaşındayım henüz üniversiteye hazırlanıyorum, çocukluğumdan beri arabalarla daha doğrusu motorlarıyla ilgilenirim ve motorun verimini arttıracağını düşündüğüm bir kaç proje var fakat bu projenin patentini almak sonra da motor imalatı yapan büyük şirketlerin ar-ge birimlerine anlatmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum, Mercedes, Bmw, Ford ve bir kaç markaya bir çok mail attım ya benim araba almak istediğimi zannedip Türkiye acentasının iletişim bilgilerini verdiler ya da hiç dönmediler.


Bir kaç mühendise hocaya anlattım fakat motor teknolojisinden pek haberi&bilgisi olmadığından dolayı yorum yapamadılar üniversiteyi kazan hele ondan sonra dediler hep... Yardımlarınızı bekliyorum..

Tübitak'a başvurmak daha mı mantıklı olur ? Devletten projenin yapılabilmesi için hibe alabilme ihtimalim nedir ? nereye gidip kimlerle görüşmeliyim ?


Projeler, sormamanızı rica ediyorum mesajla anlatabileceğim şeyler olmamasının yanında gerçekten iyi bir proje ise eğer ne olur ne olmaz diyerek anlayış bekliyorum :)


http://www.youtube.com/watch?v=iQiuVU9-wZ8

bu videodaki 50.saniyeden sonra gösterilen tekeri üretmek istemiştim ben, nasıl yapılabileceği hakkında da fikrim var fakat büyük ihtimalle artık yapamam yaptığım an patent davası açarlar sanırım.. (esas proje değil, sadece örnek olması için yazdım)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kareksisi -- 11 Aralık 2013; 21:55:19 >

K
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Bu iş turbosuz olursa devrim yaratır denebilir.Ancak dediğinin benzerini youtube da rusların yaptığı bir çalışmada görmüştüm kompakt bir sistemdi baya video izlemiştim bulursam eklerim sistem basitti bir mekanizmayla içeri alınan havayı artıyordu.

Elektrik motorlu turboyu bende düşünmüştüm.Ancak bu işler için diploma şart yani mühendis olacaksın ondan sonra kendini ıspatlayabilirsin.

Hocalarının sana çizdiği yol doğru.

Sen bu süreci hızlandırmak istiyorsan Tübitak ile Sanayii bakanlığı 100.000 tl imkan sağlıyor git oraya başvur yurtdışına gitmene gerek yok.

Arka tekerleğe elektrik üretsin diye motor olmaz direnç artar.Çünkü elektrik üretmek için sıkı mıknatıslara sahip yani zor dönen elektrik motoru gerek.Bu işi de frenleme yaparken zaten kullanıyorlar fren yapınca disk yerine elektrik motoruna yükleniyorlar oda frenleme etkisi yaparken bedavadan şarj ediyor.F1 deki KERS.

Ben içten yanmalı motorlarda çok ilerleme yerine firmaların ortaklaşa ağırlık azaltma yoluna gitmesi gibi teknolojiler düşünüyorum.Yine 5 yıldız alıyorlar ancak en az 100-150Kg hafiflediler.

Tavan kısmında sunrooftaki güneş paneli ile araç içi elektrik ihtiyacına yardım ediliyor zaten.Dikkat yardım yani tamamına yetmez çünkü güneş panelleri hala verimsiz.

Çalışmalar rüzgar direnci üzerine ,hafifletmeye yönelik olmalı.Veya pil ömrünü uzatmaya.Isı yalıtımı.Ucuz ve pratik çözümler gerekli..

Kayserili motor ustası vardı piston koluyla ilgili yakıt tasarrufu sağlayan sistem düşünmüş prototip bile yapmış son durum ne bilmiyorum sanayii bakanlığı destekliyordu.

Örneğin aracın altından geçen havayı tirübin yardımıyla elektrik üretmek için kullansanız ilk anda iyi fikir gibi ancak rüzgar direncini artırması negatif yönü.

Bende de henüz uygulanmamış fikirler var bunu elektrikli araç üretip denemek istiyorum.Sonuçta ufak elektrik motoru ve akü ucuz

Örneğin Porche nin son uyguladığı aktif ön tampon altı değişken yükseklikli spoiler düşünmüştüm ancak fabrikam yok.


http://www.youtube.com/watch?v=aZB0Go3Kj-k dediğiiniz video bu olabilir mi ?

frenleme yapıldığında çalışan ufak bi hava tribüni konulabilir dediğiniz gibi onu ben de düşünmüştüm

O dediğiniz adamın projesi hakkında da bilgim var kimse üniversite mezunu olmadığı için adamı umursamadı, yakınlarım hatta o adama çok destek oldular fakat pek bi başarı sağlayamadı projesi (başarı derken kullanılamadı) yoksa 7,5 hplik lombardini motorunun ölçülerinde birebir şeklinde üretti ve daha verimli ya da daha güçlü bir motor üretti...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.