Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
18
Cevap
2432
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Monster' in Teknik Servis Anlayışı!!
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba arkadaşlar ve sayın @MonsterMusteriHizmetleri

1 Yıl 2 Ay önce aldığım Monster ABRA A7 V5.1 ile ilgili yaşadığım sıkıntıların haddi hesabını aşması ve teknik servisinde bu tür sorunlara "normal" "seri sıkıntısı" gibi cevaplar vermesi artık canımı sıkmaya başladı.

Bilgisayarım açılmaması nedeni ile yaklaşık 6 ay önce teknik servise verildi. O kadar üstelememe rağmen Yurtiçi kargo ile göndermeyip başka bir kargo ile gönderildiğinde "sigortasız gideceğine" söylediklerinde zorla "Aras Kargo" ile ürünü teknik servisten geri istedik. Ürün Karabük' te ki adresime gönderilmesi gerekirken Mersin' de ki adresime yönlendirildi. Yanlış yönlendirme nedeni ile geri istenilen ürün kargo esnasında ekran paneli kırık ve sol menteşe de gevşeklik sorunları ile bana geri geldi.

Bayramdan önce ki günlere denk gelmesi ile alel acele tamir edilen bilgisayarım elime geri ulaştı ancak bu seferde ekrana baktıkça midemin bulanası geldi. Çünkü ekran siyahları hafif beyaz karışımlı siyah "beyazları" ise sarı bir şekilde göstermeye başladı. Eyvallah diyerek kabullendiğimiz bilgisayar bir süre sonrasında ise açılmama sorunu ile tekrar servise gitti. Tabi bu sorunların yanında ekranda çıkan 2 adet ölü pixel' i de yazmış bulundum. Panelde ki sorun giderilmiş ve cihazın sorunları düzelmiş bir şekilde geri geldi. Ancak ekran hala beyaz renkleri sarımtrak bir şekilde göstermekte kararlıydı.

Bu sorunların yanında cihazım da boşta dururken (Dengeli Modda) kendi kendine fan açma sorunları ve rahatsız edici fan sesleri boy göstermeye başladı. Ayrıca fark ettiğim diğer sorun ise hoparlörlerinden az ses çıkması, mikrofonda ses kaydı yaparken benim sesim haricinde diğer sesleri alması (Kayıt esnasında kendime ait duyulan ses %20) sorunlarına artı olarak ilk servisten geldiğinde sorunlu olan sol menteşenin zamanla kapağın açılıp kapanması nedeni ile kırılarak servise girişini sağladık.

Şunu hatırlatayım ki elimizde 3 adet Monster var ve memnun olduğumuz için bu cihazları satın aldık. Bu cihazlar sürekli masa üzerinde kullanılan cihazlar. Yolculuk esnasında ise çantasına konulup (güvenmediğimiz içinde baloncuklu filmlere sarıp) taşıdığımız aletler. Maksimum 3 veya 4 kez yerinden kaldırmışızdır. Bu esnada cihazların darbe alma olasılıkları kesinlikle + kesinlikle + kesinlikle + kesinlikle yok!!

Cihazı servise vermeden önce yaşadığım sorunlardan artık İllallah ettiğimi, arada ki farkın ödenerek bir üst model cihaza geçirilmesini talep ettim. Teknik servis hattından da Kenan Bey ile görüştük, benden ne talep ettiklerini sorduklarımda aradaki farkın ödenerek bir üst modele geçirilmesini istediğimi belirttim. Bu durumun olanaksız olabileceğini ancak ücretin müşteri tarafından karşılanması durumda olumlu bakabileceklerini söyledikten sonra görüşmeyi sonlandırdık.

Kilit Nokta!!!
Ürün iyi hoş servise verildi, talep edinildi. Aynı gün içerisinde saat 13' e yakın bir telefon.. Arayan Ersin Bey. Telefonu açtıktan ilk 1 dakikalık konuşma içerisinde Monster' in teknik servisi sanki benim Ersin Bey müşteri gibi bir tavır ile karşılaştım. Telefondan bir dayak yemediğim kaldı açıkcası.

Gerekçe de şuydu;
Ben ürünün tamir olmadan kendime geri gönderilmesini talep etmişim. Arkadaşım ben salak mıyım ? Bu kadar sorun var başımda ürünün neden onarılmadan geri gönderilmesini istiyeyim ki ?
Konuşma biraz böyle devam ettikten sonra benim talebimin arada ki farkın ödenerek (Tercihen Abra A7 V6.2.1) başka bir cihaza geçirilmesi yönünde olduğunu açıkladım. Bundan sonra Ersin Bey diğer arkadaşın adına özür dilediğini ve kendisine bu şekilde bir mail geldiğini belirtti.

Neyse tabi menteşe de kırık. A - B - D Coverlerinin değişmesi gerekliymiş. Ücret ne kadar ? 340 TL. Düşürmediğim, çarpmadığım darbe almayan bir ürün için bu ücret. Ancak Ersin Bey Monster' in müşterilerine karşı yaklaşımlarını benimsediğini ve Monster' in müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz değiştirileceğini söylediler. Ayrıca Monster' in müşterilerinin %90' ının memnun %10' luk kısım içinde ne yapsalar memnun edemediklerini söylediler. Sanırım bu %10' luk bir dilime çoktan girmiş bulunuyorum.

Ürün servisten 2-3 gün kadar sonra geri geldi, teslim aldık cihazda sorun yok, güzel. Aynı seriye ait laptop ile yan yana bir koyduk bir de ne görelim


En baştan beri şikayet ettiğim panelde ki renk değişimi hala var. Servis raporunu bir okudum benle beraber başka bir yerlerim daha güldü. Yazan şey şu;

"Ekran Beyazlık oranı aynı düzeyde, fan ses durumu aynı düzeyde ve mikrofonun kayıt kalitesi (kalitesizliği) aynı seviyede kayıt yaptığı görülmüştür bilginize.."

Tamam benim gözümün %50' lik kısmı bozuk kardeşim. Yarısını beyaz yarısını sarımtrak görüyorum. Alın buyrun resim. Resimde bile google' nin arkaplanı Beyaz (#FFF) iken bende neden sarı ?

< Resime gitmek için tıklayın >

Yukarıda ki resimde aslında herşey belli. Solda ki serviste paneli değişen ürün. Yani EKRANDA ASLA VE ASLA RENK FARKI OLMAYAN BİR ÜRÜN. Sağda ki ise fabrika çıkışlı servisin o güzel ellerine değmemiş bembeyaz gösteren başka bir ürün. Durunnn iki üründe aynı seri!!

Ürün bununla da kalmayıp ilk aldıktan 1 ay kadar sonra içerisinden sesler gelmesi ile şüphelenip servisi aradım ve yanlış hatırlamıyorsam ismi Soner olan biriyle görüştüm. Cihazın içinden sesler geldiğini söyledim. "Efendim kasanın içini açabilirsiniz, açıp bakabilirsiniz" dedikten sonra korkarak ilk kez kasasını açtım. Ne gördüm dersiniz, içinde 2 adet yaklaşık 1 cm kadar uzunluğu olan sevimli sevimli bana bakan vidalar.

Şuan elimizde 3 adet Monster var ve 2 tanesi arıza vermesin diye yatıp kalkıp dua ediyoruz.

Servise ben mi çok yükleniyorum ya da sorguluyorum anlayamadım. Sizlerden de görüşlerinizi bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay AKSOY -- 1 Nisan 2016; 1:16:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MonsterMusteriHizmetleri
N
10 yıl
Yüzbaşı

Resimlerden gördüğüm kadarıyla(benim de gözümün %50' lik kısmı bozuk değilse eğer :D) bariz bir renk farkı mevcut. Baya sıkıntı yaşamışsınız aynısı bana olsa çıldırırdım herhalde.



H
10 yıl
Binbaşı

Hocam ekrandaki o beyazı daha sarı gösterme olayını ben tn panel ile ips panel arasında gördüm. Yani arkadaşınızın paneli ips sizinki tn ise durum normal. Ama yok ben ips diye aldım sonradan tn taktılar diyorsanız ayıp etmişler. Aida 64 extreme kullanarak panellerin modellerine bakabilirsiniz. Eğer ikisi de aynıysa bu sefer de panelde sorun vardır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Berkay AKSOY
A
10 yıl
Binbaşı

hocam karabükteyseniz gelip görmek isterim, abra a5 5.3 kullanıyorum



B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

Hocam ekrandaki o beyazı daha sarı gösterme olayını ben tn panel ile ips panel arasında gördüm. Yani arkadaşınızın paneli ips sizinki tn ise durum normal. Ama yok ben ips diye aldım sonradan tn taktılar diyorsanız ayıp etmişler. Aida 64 extreme kullanarak panellerin modellerine bakabilirsiniz. Eğer ikisi de aynıysa bu sefer de panelde sorun vardır.

Şuan diğer PC' nin yanında değilim hocam. Ancak şuan ki kullandığım cihazda ki panelin ürün kodu "CMN N173HGE-E11" olarak geçiyor. Ekran türünü yüzeysel bir araştırma da bulamadım. Bazı yerlerde Mat Led Lcd olduğunu bazı yerlerde de Parlak Led LCD olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Diğer cihazında ekranına bakar yazarım buraya. Ancak başka bir Abra A7 V6.2.1 cihazda da aynı ekran kullanıldığını gördük.

Ben cihazı ilk satın aldığımda renk farkı olmayan ve beyaz gösteren panel takılıydı cihaz üzerinde. Zaten ekran değiştikten sonra renk farkını direk fark etmiş bulundum. Web tasarım işiyle uğraşıyorum ve ciddi anlamda sinir bozucu bir olay. Flat renkler bizde yağlı boya ile yapılmış sanatsal bir resim gibi gözükürken diğer cihazda oldukça canlı renklerle karşılaşıyoruz.


@ahmetay74 hocam şuan Eskişehir' de ikamet ediyorum. Yazın Karabük' te veya Safranbolu' da olma ihtimalim var




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetay74
M
10 yıl
Yarbay

Yakın zamanda benim de servisten gelen bilgisayarımın içinden boşta gezinen vida çıktı. Kargodan teslim aldım. Kutu açarken videoya aldım(ne olur ne olmaz) sonra kasa içinden tıkır tıkır ses geliyor. Arka kapağı açınca anakart üzerinde unutulmuş bir vida gördüm. Bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Berkay AKSOY , @MonsterMusteriHizmetleri
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ABRA A7 V5.X Serilerinde kullanılan orjinal ekran Chi Mei N173HGE-L11 koduna sahip. Bunu sadece elimizde ki servise gitmemiş üründe değil sahibinden.com üzerinden aynı ürünü satışa çıkartan başka bir arkadaştan da teyit ettik. Ayrıca bu panelde IPS değil Led.

Yani kullanılan panellerde bariz bir fark var ve bu teknik serviste nedense anlaşılmıyor.

Ben cihazın üzerinde gelen orjinal paneli istiyorum. 2010 yılında aldığım cihazda da aynı sarılık var bu cihazda da. Ben ne anladım bu ekrandan. Bunu teknik servis yoluyla çözmemiz pek mümkün değil gibi arkadaşlar. Çünkü servisteki teknik elemanlar sarı ile beyazı ayırt edemiyorlar. Bu işin başka bir yol ile çözümü var mı arkadaşlar ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

abra a5 5.3 e takılan IPS panelin marka-modelini bilen var mı? parlaklık düşük gibi geldi bana, araştırmam lazım



B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Konuya bekleniyorsunuz.

@MonsterMusteriHizmetleri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay AKSOY -- 4 Nisan 2016; 12:56:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MonsterMusteriHizmetleri
S
10 yıl
Çavuş

Bana renk sıcaklığında sorun var gibi geldi. Ekran kalibre edilerek çözülme ihtimali var. Aşağıdaki linkte anlatıldığı şekilde kalibrasyon deneyebilir misin?

http://www.laptopmag.com/articles/calibrate-monitor-windows-10


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Berkay AKSOY
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Değişen bir şey olmadı maalesef

Teknik servise gerekli resimi ilettim, cihazı yarın servise veriyorum. İnşallah sorun düzelir bu sefer.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay AKSOY -- 4 Nisan 2016; 19:35:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @simurggggg
-
10 yıl
Yarbay

Bizde 2 gun sonra kadikoy subesine gidicez arkadasla, bi kontrol edelim bakalim su alt katta montaji yapan beceriksiz kim?
8 bin liralik alisveris yapiyosunuz ama pc yi montaj eden herif oyle bi kuruyor ki, iki bilgisayarda da ayni sorunlar :D uyuz ettiler

Pc leri alirken biraz fazla yuz goz olduk ondan herhalde bunlar
Ama sorun yok 2 gun sonra ofislerindeyim :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay AKSOY

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Değişen bir şey olmadı maalesef

Teknik servise gerekli resimi ilettim, cihazı yarın servise veriyorum. İnşallah sorun düzelir bu sefer.

Dostum gelişmeleri buradan bildirirsen sevinirim. Bende de benze sorun var, götürdüm ve görünürde bir problem olmadığını, daha önce hiç böyle bir şikayet almadıklarını söylediler. Ben de bırakmadım cihazı. Seninkini düzeltirlerse, ben de götürcem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: thriller89

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay AKSOY

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Değişen bir şey olmadı maalesef

Teknik servise gerekli resimi ilettim, cihazı yarın servise veriyorum. İnşallah sorun düzelir bu sefer.

Dostum gelişmeleri buradan bildirirsen sevinirim. Bende de benze sorun var, götürdüm ve görünürde bir problem olmadığını, daha önce hiç böyle bir şikayet almadıklarını söylediler. Ben de bırakmadım cihazı. Seninkini düzeltirlerse, ben de götürcem.

Hocam birtakım sebeplerden dolayı servise veremedim cihazı ancak verdiğimde buraya yazarım



T
9 yıl
Yarbay

Arkadaş teknoloji şans işi tamam anladıkta bu kadarda olmaz artık. Bu şansızlıklar hep monsteramı denk geliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Teğmen

B
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cihazı 3 gün önce kargoladım bugün teslim aldım. Şikayetim şuydu, lcd ekranın aynı ürüne oranla renkleri sarımtrak göstermesi ve ctrl, f2, f4, f6 gibi tuşların çalışmamasıydı. Ek olarak ısınma sorunu vardı.

Cihazı bugün geri aldım dün Özgür Bey dönüş yaptı ve klavye de bir problem olmadığını ancak müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirildiğini söylediler. Aynı şekilde fan ile ilgili bir problem olmadığı ancak onunda müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirildiği belirtildi. Öncelikle servisin bu parçaları değiştirdiği ve ürünü geri yollarken orjinal ürün kutusu ile gönderdiği için teşekkür ederim.

Ancak asıl problemimin ekranımın sarımtrak göstermesiydi. CMN kodlu bir panel takılıydı cihazda ve orjinalinde CHI mevcuttu. Panelin CHI mudaili ile değiştirildiğini belirttiler ancak panel servise verirken CMN olan panel ile geri geldi. Gelen panelin kodu servise nasıl gönderdiysem harfi harfine aynı. Burada amacım Monster' ı kötülemek değil. Arkadaşlar aynı ürün ile test edip videoyu masaüstüne eklemişler. 2 üründe aynı buna bir şey diyemiyorum testlerde bir renk farkı da gözükmüyor. Ancak yukarı da resmini attığım pc ile de ben yanyana koyduğumda beyaz tonlarda bariz 4-5 ton renk farkı hala var. Servis ile mesai saatlarinde görüşüp tekrar durumu izah edeceğim ancak yapılacak bir şey yok sanırım. Panel haricinde ki tüm sorunlarım çözüldü ancak panelimde ki sarımtrak renk hala gitmedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay AKSOY

Cihazı 3 gün önce kargoladım bugün teslim aldım. Şikayetim şuydu, lcd ekranın aynı ürüne oranla renkleri sarımtrak göstermesi ve ctrl, f2, f4, f6 gibi tuşların çalışmamasıydı. Ek olarak ısınma sorunu vardı.

Cihazı bugün geri aldım dün Özgür Bey dönüş yaptı ve klavye de bir problem olmadığını ancak müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirildiğini söylediler. Aynı şekilde fan ile ilgili bir problem olmadığı ancak onunda müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirildiği belirtildi. Öncelikle servisin bu parçaları değiştirdiği ve ürünü geri yollarken orjinal ürün kutusu ile gönderdiği için teşekkür ederim.

Ancak asıl problemimin ekranımın sarımtrak göstermesiydi. CMN kodlu bir panel takılıydı cihazda ve orjinalinde CHI mevcuttu. Panelin CHI mudaili ile değiştirildiğini belirttiler ancak panel servise verirken CMN olan panel ile geri geldi. Gelen panelin kodu servise nasıl gönderdiysem harfi harfine aynı. Burada amacım Monster' ı kötülemek değil. Arkadaşlar aynı ürün ile test edip videoyu masaüstüne eklemişler. 2 üründe aynı buna bir şey diyemiyorum testlerde bir renk farkı da gözükmüyor. Ancak yukarı da resmini attığım pc ile de ben yanyana koyduğumda beyaz tonlarda bariz 4-5 ton renk farkı hala var. Servis ile mesai saatlarinde görüşüp tekrar durumu izah edeceğim ancak yapılacak bir şey yok sanırım. Panel haricinde ki tüm sorunlarım çözüldü ancak panelimde ki sarımtrak renk hala gitmedi.

diğer monster modelinin paneli, aynı seri modellerden daha beyaz olabilir mi acaba? :D
gerçekten trajikomik bir durum. bende tulpar serisi almayı düşünüyorum. böyle sorun içerikli konular görünce dehşete düşünüyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Aklıma gelen diğer bir fikir de o oldu açıkcası. Bunu 2 üründe de teyit ettik 2 ürün de A7 V5 serisi. Ama belki onlar öyle gelmiştir belki diye düşünmeye başladım açıkcası. Çünkü benim ürümüm de CHI panel ile gelmişti ilk aldığımda. Serviste CMN serili ekrana sahip pc görünce düşünmedim değil dediğinizi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.