Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
9432
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MONİTÖRÜ TV YAPMA
N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar Eski LCD Monitörümü TV OLarak Kullanmak İstiyorum.
VGA Ve DVI Girişleri Var. Bütcem Kısıtlı TV BOX Almamız Gerek Biliyorum Ama Bilmediğim Şeyler Var

TV BOX Bir Uydu Cihazımı Çanaktan 2. Kablo Çekip TV BOX'a Bağladığımızda Uyduya Bağlanıp TV İzleyebiliyormuyuz ?
Ses Kalitesi Bu Cihazda Kısıtlı Olduğundan 2+1 Ses Sistemi Bağlayabilirmiyiz Görüntü Kalitesine Gelirsek Bu Konuda Kötü Yorumlar Okudum.
Bilgisayardaki Görüntüden Çok daha Düşük Kalitesimi Var. VGA TO SCART Gibi Ürünlerle Beraber Mini Uydu Cihazı Alsam Nasıl Olur ?



P
10 yıl
Onbaşı

S
10 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşım monitöründe dvi girişi olması güzel bir ayrıntı. Senin düşündüğün şeyleri yaklaşık 3 yıl önce düşünmüş ve bazı yolları denemiş birisi olarak yardımcı olayım.

TV set top box ile SD uydu alıcılardan görüntü alabilirsin. Box üzerinde RF çıkışından faydalanabilirsiniz. Box üzerinde audio çıkışı varsa harici hoparlör de bağlayabilirsiniz. Kendi hoparlörleri illa ki vasat olur. Ben bu yolla digiturk SD uydu alıcısını monitörden yaklaşık 3 ay izledim. Dark firmasının tv box ürününü kullanmıştım. Görüntü kalitesinin tatmin edici olduğunu söyleyemem. Bu kutuları bir nevi dönüştürücü aparat gibi düşünmelisiniz. Dolayısıyla monitörle uydu alıcı arasına girecek her aparat ve ekstra kablo görüntü kalitesini gittikçe düşürecektir. Ortamdaki kablo kirliliğinin artması da bir başka dezavantaj.

DVI girişi sayesinde HD uydu alıcılarını hdmı-dvi dönüştürücü kablo ya da adaptör vasıtasıyla direkt olarak monitöre bağlayabilirsiniz. Bu yolla elde edeceğiniz görüntü kalitesi monitör boyutundaki tv lerle hemen hemen aynı olacaktır. Ancak firmaların çıkardığı bazı monitörler, uydu alıcıları ile dönüştürücü kablo ve adaptörler arasında uyumsuzluk olabiliyor. Bu şekildeki bir kullanım türü pek bilinmeyen bir yol olduğu için firmaların da bu bağlantı şekline sundukları destek önem kazanıyor. Bu söylediğim yalnızca bir tahmin. Bir başka tahminim ise HD uydu alıcılarındaki video çözünürlük formatları ile monitörün o anki seçili çözünürlüğü arasında uyumsuzluk olabileceği yönünde. Yaptığım denemeler ile bu konuda tam bir yargıya ulaşamadığım için size kullandığım HD receiver ve kablo kombinasyonlarının sonucunu yazayım.

Crea CRU-1000HD receiver: 3 farklı hdmi-dvi dönüştürücü adaptör ile 3 farklı marka hdmı to dvi kablo kullanımının sonucu başarısız. 7. denemede kullandığım farklı bir adaptör ile görüntü aldım ancak monitörün arka kısmının tasarımı yüzünden bu adaptörü kasaya monte edemedim.

Starcom HD8200 : DVI-D destekli bütün adaptör ve kablolardan görüntü almayı başardım. Samsung marka monitörümde DVI-D desteğinin bulunduğunu da not düşeyim. Bir de DVI-I diye bir dvi bağlantı çeşidi mevcut. Piyasada dvi girişi bulunan monitörlerin çoğunluğunda DVI-D desteği mevcut. Bu iki çeşide göre de kablo ve adaptörler farklılık arz ediyor. Belkin marka HDMI to DVI kablosu en iyi görüntü aldığım kablo idi.

Coolstream Neo 2 : Sadece Belkin marka kabloyu denedim. Sonuç başarılı.

Lifemax HD (BİM'de satılan) : Sadece Belkin marka kabloyu denedim. Sonuç başarısız.

Yaptığım bütün bu denemelerden sonra bir yargıya ulaşabilen varsa beri gelsin.

Konuyu toparlayayım. Görüntü alabilme konusundaki risklerine rağmen benim tavsiyem DVI girişinden faydalanmanız olacaktır. Hele ki görüntü kalitesi konusunda hassas biriyseniz. Muvaffak olmanız dileğiyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 7 Şubat 2014; 3:10:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Vermmiş Olduğunuz Bilgiden Dolayı Çok Teşekkür Ederim Hocam Benim Anladığım Kadarıyla
HDMİ Çıkışlı Mini Uydu Alıcını DVI TO HDMİ İle Monitöre Bağa Net Bir Görüntü Alma Şansınız Var Diyorsunuz.

Uydu Alıcısından'da Bilgisayara Bağladığım Ses Sistemim İle Kanalın Sesinide Alabiliriz.


Alacağım Uydu Cihazı :http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/omurluk-full-hd-uydu-alici-kirilmaz-baslik-103316343
Dişi HDMİ Erkek DVI LAZIM OLacak Ben Bunu Buldum Olurmu Sizce ?
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/s-link-slx-241-hdmi-f-to-dvi-24-5-m-adaptor-104608982

Bu 2 Ürünle Net Bir Görüntü Alınabiliyorsa Çok Mutlu Olrum Gerçekten Tekrardan Teşekkür Ederim


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fetih51
S
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam bendeki Samsung P2250 monitörün arkasındaki DVI girişi aşağı yöne bakıyor. Ayrıca bu girişin biraz aşağısında da bir çıkıntı mevcut. Bu durumda dönüştürücü adaptör+hdmı kablo kullanınca alt taraftaki çıkıntıdan dolayı montajda sıkıntı yaşadım. Öyle ki denediğim bütün adaptör+farklı hdmi kablo kombinasyonlarında aynı sıkıntı baş gösterdi. Hal böyle olunca hdmı-dvı kablo kullanmak daha akıllıca oldu. Sen de monitörünün marka ve modelini söyleyebilirsen ya da arka tarafın resmini gösterebilirsen bu yanlışa düşmemiş oluruz. Dışa bakan dvi girişi dönüştürücü adaptöre müsade eder.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 8 Şubat 2014; 14:04:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nefestoo
S
10 yıl
Yüzbaşı

Eğer monitöründe yukarıda bahsettiğim sorun varsa ve yine de linkini verdiğin uydu alıcıyı almak istiyorsan aşağıdaki adaptörü alabilirsin. Hdmi giriş tarafı eğimli olduğu için bahsettiğim sorunu yaşamazsın. Eğer monitöründeki dvi girişi dışa dönük ise bunu dikkate almana gerek yok. Kablo olmayı düşünürsen de yine Belkin, Ttaf ya da S-link bildiğim kadarıyla kaliteli ürünler üretiyorlar.

http://www.ttafshop.com/DVI-Erkek-HDMI-Disi-Adaptor-90-Derece-Ayarli-24K-Altin,PR-4062.html

Mesajındaki ikinci cümlendeki yanlışı da düzeltelim. Bir uydu alıcının hdmi çıkışı bulundurması onun HD uydu alıcı olması için yeterli değildir. Tunerinin de hd sinyal alması gerekir.
Linkini verdiğin uydu alıcının tanımı ise biraz abartılı olmuş bence. Görüntü kalitesi konusundaki hassaslığını baz alarak şunu söylemeliyim. Bir uydu alıcının iyi görüntü verebilmesi için piyasadaki mevcut işlemcilerden STİ ya da Broadcom işlemciye sahip olması ve iyi bir yazılımla desteklenmesi gerekiyor. Diğer işlemciler malesef şu aşamada vasat görüntü veriyorlar. Sözünü ettiğim iki işlemciye sahip hiçbir uydu alıcının fiyatı ise 100 tl altında değil.

Son olarak yine linkini verdiğin uydu alıcının monitörde çalışacağından emin değilim. Çünkü dediğim gibi monitör, çevirici adaptör ve uydu alıcının uyumlu çalışması gerekiyor. Bendeki Starcom HD8200(Ali işlemcili) ve Coolstream Neo 2(ARM işlemcili) uydu alıcı Belkin kablo ile sorunsuz çalıştılar. Starcom'un fiyatı 100 tl civarında. Hometech ve Microstar adlarıyla da üretiliyor. Görüntü kalitesi vasat.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nefestoo
N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam Dediğiniz Gibi Linkteki Çeviriciyi Aldım Birde Hdmi Çıkışlı Mini Uydu Alıcısı Aldım Yumuma. Sonuç Başarısız Görüntü. Alırken Satıcıya Sorduğumda 50 Liralık Çeviriciler Var. Ancak Onunla Görüntü Alabiirsin Demişti.

Sizin Bahsettiğiniz Monitör İçin OLan Uydu Alıcılar Nasıl Bişey Bilmiyorum Ama Bu Yöntem Başarısız Oldu. Çok Denedim Ama Olmadı. Monitörün Modeli : HP S2031a

Nasıl Başka Çözüm Bulabiliriz Acaba. O Kadar Masraf Boşa Gitmesin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fetih51
S
10 yıl
Er

takip



S
10 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşım monitörünü google dan arattım ve HP nin resmi sayfasında DVI bağlantıları hakkında çok faydalı bir içeriğe ulaştım. Bu sayfayı bir incele istersen. Ayrıca monitörüne ait bazı teknik bilgilere ulaştım. İkinci linkte monitörün teknik özellik tablosu bulunuyor.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03419620&tmp_task=setupCategory&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&product=4173521

https://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02726999&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/tr_tr/c02726999/loc:1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&product=4173521

Şimdi monitörünüzün ve temin ettiğiniz çevirici adaptörün uyumuna linkteki bilgiler ışığında bir göz atalım. Monitör 24 pinli çift bağlantılı DVI-D desteği barındırıyor. 1600 x 900 piksel çözünürlüğe sahip. Gerek Ttaf, gerekse sizin daha önce linkini verdiğiniz S-Link marka çeviriciler ise yine çift bağlantılı, 24 pinli ama DVI-I desteğine sahip. Burada herhangi bir sorun yok. Çünkü DVI-I tipi bağlantı, DVI-A(analog) ve DVI-D(dijital) tipi bağlantıların birleşiminden oluşuyor. Yani DVI-I hem dijital hem de analog sinyali iletebiliyor. Eksiği yok fazlası var. Tabii ki bu fazlalıkla bizim işimiz yok. Malum HD uydu alıcı üzerinden dijital sinyal göndereceğiz.

Burada darboğaz yaratabilecek tek unsur monitörün sunduğu maksimum çözünürlük. Eğer aldığınız uydu alıcısında görüntü ayarlarındaki video formatı kısmında otomatik olarak 1080i ya da 1080p seçili ise monitörünüz 1600 x 900 maksimum çözünürlük seviyesinden dolayı muhtemelen görüntü alamayacak, bu ayarı 720p ye çektiğinizde yine muhtemelen sağlıklı görüntü alabileceksiniz. Muhtemelen dememin sebebi bundan kesin olmamamdan kaynaklanıyor. Bir yerde böyle bir yazı okumuştum. Bunu göz önünde bulundurarak uydu alıcısında böyle bir ayar varsa 720p seçili iken tekrar denemenizi öneririm. Şayet bu durumda da görüntü alamazsanız sorun monitör-uydu alıcı uyumunda demektir. Malesef bazı monitörler ile uydu alıcılar birbirini desteklememektedir. Hatta monitörünüzde hdmi girişi bile olsaydı durum değişmezdi. Yani dvi girişiyle alakası yok.

Bu arada Yumuma neymiş ki? 50 tl dedikleri çeviriciyi de merak ettim doğrusu. Bildiğimiz dvi-hdmi çeviricisi ise zaten fiyatları ortada.

Konuyu bir tavsiye ile toparlayacak olursak bahsi geçen çözüm önerisine rağmen sonuç olumsuz olursa, uydu alıcıyı geri verme imkanınız varsa verin. İnternetten aldıysanız 7 gün içinde koşulsuz iade edebilirsiniz. Tabi bunun bazı koşulları var. Araştırınız. DVI-HDMI çeviricide bence bir sorun yok. Son olarak sırf görüntü aldığım ve fiyatı uygun olduğu için Starcom'un cihazını denemenizi öneriyorum. Forumda Microstar adıyla bir de konusu bulunuyor. Muadilleri de var. Aslında hepsini de aynı firma üretiyor ya da ürettiriyor. Denediğim cihazların sonuçlarını hatırlayacağınız üzere ilk mesajımda vermiştim. Starcomun cihazını edindiğinizi varsayarsak yaklaşık 130 tl gibi bir maliyetle işi sonlandırmış olursunuz.

Aslında ben bu forumda bu konuya müdahil olup da şak diye olayı çözecek birini tanıyorum ama neyse. Baş harfi serkangüzel :))



C
10 yıl
Yüzbaşı

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/PHILIPS-223V5LSB-00-21-5-in%C3%A7-DVI-D-VGA-LED-Monit%C3%B6r,103452,465635,1040417.html?langId=-14

linkteki monitörü crea hd uydu alıcı ile sorunsuz kullanmaktayım. bağlantıyı hdmi-dvi kablo ile yaptım ve ses için uydu alıcısına ayrıca hoparlör bağladım. bu arada hiremco x3 turbo hd uydu alıcı ile aynı monitörde görüntü alamadım.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 15 Şubat 2014; 17:03:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Almış Olduğum Çeviricidemi Yoksa Uydu Cihazındamı Sorun Var Bilmiyorum.
Mini Uydu Alıcısı Aldım Heralde Burda Yanlış Yaptım Gidip 3 Liralık Çevirici Aldım. Belki Bundada Kaynaklıdır.

Monitör İçin Duvar Askı Aparatı. Hoparlör Duvar Rafı Herşeyi Hazırladım Ama OLmuyor. Teknik Servisi Çağrı Merkezleri Hiçbiri Yardımcı Olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

Dostum bende zamanında Samsung yetkili servisini falan çokça aramıştım ama nafile. DVI çıkışı hakkında bile doğru düzgün bilgi sahibi değiller. Bence sorun monitör yada çevirici adaptörden kaynaklanmıyor. 3 liralık çevirici meselesi değil. Kaldı ki bunların en pahalısı zaten kaç kuruş ki? Sorun mini uydu alıcıda bana kalırsa. İade etme şansın olsaydı ya da varsa kullansaydın(iade hakkını) ve sonra da bahsettiğim Starcom 8200 HD modelini alsaydın hem fiyat açısından sıkıntıya düşmemiş olurdun hem de % 99 sonuç alırdın. Forumda konusu da var bu cihazın. Linkini aşağıda verdim. İncele istersen. Görüntü kalitesini beğenenler de var. Biss çözme ve medya player özellikleri de mevcut. Benim geçenlerde elime Humax HD-Fox+ diye bir model de geçti. Görüntü kalitesi üst düzey bir cihaz. Bunu da yine monitörde sorunsuz çalıştırdım Belkin marka dönüştürücü kablo ile.
İstersen sana bendeki Starcom'u uygun bir fiyata yanında HDMI kablo ve 2 tane de farklı marka dönüştürücü adaptör ile gönderebilirim. Hatta bu adaptörlerden birisi olan Zotac marka dönüşütücü ile bütün cihazlarda görüntü almıştım. Bir düşün istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_61969041/f_//tm.htm#61969041


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nefestoo
S
10 yıl
Yarbay

@Cans 'ın tespitini okudum ve bana da ilginç geldi.

Hiremco turbo hd cihazı monitöre HDMI portundan bağlayıpta görüntü alanlar var.

Bu duruma göre ;

Aynı monitör, bir uydu cihazının görüntüsünü capture( yakalama ) yaparken, diğerini yakalayamaması, hiremco uydu cihazının gönderdiği görüntü datasının, monitör tarafından algılanamaması olarak izah edilebilir.

Bu durum ile ilgili birçok sebep sayılabilir.

Uydu cihazındaki, HDMI entegresinden tutunda, entegre üzerindeki HDCP korumasına yüklü yazılıma varıncaya kadar, birçok sebep olabilir.

Kullanıcı boyutunda yapılacak birşey yok yani...

Saygılar, sevgiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Şubat 2014; 16:37:29 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı

N
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

Dostum bende zamanında Samsung yetkili servisini falan çokça aramıştım ama nafile. DVI çıkışı hakkında bile doğru düzgün bilgi sahibi değiller. Bence sorun monitör yada çevirici adaptörden kaynaklanmıyor. 3 liralık çevirici meselesi değil. Kaldı ki bunların en pahalısı zaten kaç kuruş ki? Sorun mini uydu alıcıda bana kalırsa. İade etme şansın olsaydı ya da varsa kullansaydın(iade hakkını) ve sonra da bahsettiğim Starcom 8200 HD modelini alsaydın hem fiyat açısından sıkıntıya düşmemiş olurdun hem de % 99 sonuç alırdın. Forumda konusu da var bu cihazın. Linkini aşağıda verdim. İncele istersen. Görüntü kalitesini beğenenler de var. Biss çözme ve medya player özellikleri de mevcut. Benim geçenlerde elime Humax HD-Fox+ diye bir model de geçti. Görüntü kalitesi üst düzey bir cihaz. Bunu da yine monitörde sorunsuz çalıştırdım Belkin marka dönüştürücü kablo ile.
İstersen sana bendeki Starcom'u uygun bir fiyata yanında HDMI kablo ve 2 tane de farklı marka dönüştürücü adaptör ile gönderebilirim. Hatta bu adaptörlerden birisi olan Zotac marka dönüşütücü ile bütün cihazlarda görüntü almıştım. Bir düşün istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_61969041/f_//tm.htm#61969041



Tüm Servisleri Aradığım Gibi Birde E-Mail Attım Bir Cevap Dahi Yok. Uydu Alıcısı Elimde Kaldı İlk İade Etmek İstedim. Verdim Kargocuya Kargocu Göndermemiş. Alıcı Ödenmemiş Kargoları Kabul Etmiyormuş. Bunu Geç Öğrendim O Sıra Sistem Onay Verince Para Satıya Aktarıldı. Bende Ah Ettim Vah Ettim. Mini Uydu Alıcısı Küçük Yer Kaplamaz Diye Aldık Ama. İşe Yaramadığı Sürece Mini Olsa Ne Fayda. Hocam Aslında Sizin Ürün Bana Uyar. Ama Fiyat Biraz Fazla Değilmi. Ne Kadar Yaparsınız Son. Bu Ara Parada Kalmadı Elimde Peki Açıkcası. Bunların Haricindede Çok Masraf Ettim

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

@Cans 'ın tespitini okudum ve bana da ilginç geldi.

Hiremco turbo hd cihazı monitöre HDMI portundan bağlayıpta görüntü alanlar var.

Bu duruma göre ;

Aynı monitör, bir uydu cihazının görüntüsünü capture( yakalama ) yaparken, diğerini yakalayamaması, hiremco uydu cihazının gönderdiği görüntü datasının, monitör tarafından algılanamaması olarak izah edilebilir.

Bu durum ile ilgili birçok sebep sayılabilir.

Uydu cihazındaki, HDMI entegresinden tutunda, entegre üzerindeki HDCP korumasına yüklü yazılıma varıncaya kadar, birçok sebep olabilir.

Kullanıcı boyutunda yapılacak birşey yok yani...

Saygılar, sevgiler.





Hocam Bilginiz İçin Teşekkürler Ama Sonuç Olarak Olmaz mı Diyorsunuz.


quote:

Orijinalden alıntı: ceo-tr

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-1PCS-lot-active-HDMI-to-VGA-audio-converter-with-chipset-up-to-1080p-supported/747222110.html?site=glo®ion=TR&x_locale=en_US&requestDomain=http%3A%2F%2Fus.aedetail.alibaba-inc.com&isRobot=false&aep_site=glo&c_tp=USD

linkteki ürünü al. hdmi dan vga ya çeviriyor. seside ayrıca alıyorsun. forumda deneyenler de var.


aliexpress.com çok karşıma çıkıyor açıkcası. tüm dünyaya ücretiz kargo diye gördüm. inanmak gelmedi içimden. fiyatlarda çok uygun.
gümrükte felan sıkıntı çıkmaz değil. o değil ürün geliyormu alanlar varmı ? kredi kartlarına çökmüyorlar değil. insanın aklına herşey geliyor. farklı birşey görünce.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam HDMI to VGA kablo aldıktan sonra HD monitörde HD uydu alıcı kullanmanın bir esprisi kalmaz.

Serkan Hocam da olmaz demiyor ama ilk mesajda bahsettiğim olaya geliyoruz yine. Monitör-dönüştürücü adaptör-uydu alıcı üçlüsünün birbirini tamamlaması lazım.

Göndereceğim cihazda görüntü alamazsan cihazı geri alırım mühim değil. PM gönderdim.




Bu mesajda bahsedilenler: @nefestoo
T
7 yıl
Yarbay

Konu epey önce açılmış ama sizlerin bu konuda donanımlı olduğunuzu düşünerek fikrinizi almak istedim..

23" Acer Monitörüm var;
https://www.incehesap.com/acer-x233hbd-23-lcd-monitor-fiyati-8181/

Bu monitörü bu Magbox uydu cihazıyla ;

http://urun.n11.com/uydu-alicisi/magbox-mercury-full-hd-mini-uydu-alicisi-tkgs-li-P88070483

Bu çevirici ile;

http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/241-dvi-erkek-to-hdmi-disi-P183691019

Bağlamak istedim lakin, tüm çözünürlük seçeneklerini denememe rağmen "No signal" uyarısını alıyorum..

Sizce nerede hata yapıyorum. Ne yapmalıyım?
Yardımcı olursanız çok sevinirim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_ @sinyorahıskalı
A
7 yıl
Binbaşı

Hdmi to VGA çeviricilerin USB ile güç girişli olanları var belki onlar görüntüyü verebiliyordur.

Ben PS4 den onun sayesinde VGA monitöre görüntü aktarabildim.

Forumda satan arkadaştan satın alarak

Dvi yerine VGA girişini belki kullanabilirsiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator_ -- 18 Mayıs 2017; 17:57:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @thall
M
5 yıl
Er

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-hdmi-to-vga-cevirici-ucretsiz-kargo-kapida-odeme-667639552/detay



Konuyla alakalı destek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum herkese iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
5 yıl
Yarbay

Konuda atlanan, küçük ama önemli bir ayrıntılar var. Piyasada satılan 60 Hz monitörlerin çoğu 55Hz'den aşağı sinyalleri kabul etmezler. Sorun burada başlıyor, ülkemizde satılan cihazlar PAL standardına gore ayarlanmış olarak geliyor. PAL standardında frekans 50 Hz'dir. Minimum 55 Hz kabul eden monitör 50Hz girildiğinde kabul etmeyip görüntü vermemekte ya da out of range uyarısı vermektedir. Ayrıca LCD monitörlerin hafızalarında destekledikleri çözünürlük ve frekansların kombinasyonları bulunur. Monitörler hafızalarında yer almayan çözünürlük ve frekans kombinasyonlarını kabul etmezler.

İkincisi monitörler genellikle i harfi ile ifade edilen interlaced(atlamalı, geçmeli) tarama modlarını desteklemez. Girilen sinyal mutlaka p harfi ile ifade edilen progressive olmalıdır.

Üçüncüsü monitörlerin DVI girişi aslen RGB sinyalleri ile çalışmak için tasarlanmıştır. Bazı az sayıdaki monitör renk farklarına dayanan YUV tabanlı formatları da destekleyebilir. Monitörün teknik özelliklerinden bakmak lazım.
Bazı uydu alıcıları ile monitörler DDC üzerinden konuşarak uygun oranları kendileri ayarlıyorlar. Ama her zaman böyle olmuyor.

Kısaca toparlarsam: Sorunsuz bir bağlantı için,
1-Çözünürlük ve frekans monitörün kabul ettiği bir değerde olacak şekilde ayarlanacak.
2- Progressive tarama seçilecek. İnterlaced olursa görüntü gelmez ya da bozuk gelir.
3-Renk formatı RGB olacak. Monitörler genellikle YUV desteklemez.

Uydu alıcıyı once bir TV'ye bağlayıp yukarıda yazdığım şekilde ayarları yapıp ardından monitöre bağlarsanız minimum sorun yaşarsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Nisan 2019; 11:32:38 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >