Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
38
Cevap
826
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: monitor mu televizyon mu? (2. sayfa)
T
21 yıl
Yarbay

Teşekkürler PePo. Gerçekten bilgim arttı. Bu forumu bunun için seviyorum.



T
21 yıl
Yarbay

PePo. Şu sorumu cevaplarsan çok memnun kalıcam. Bende hem compozit hemde S video çıkışlı ekran kartı var. S video kablosuda var. Tv de scart girişi var. S video girişi yok. Bir dönüştürücü alsam, kartın S video çıkışından Tv ye S video görüntüsü aktarabilir miyim? Yoksa dönüştürücü görüntüyü kaynağı S video olsa bile tekrar compozite mi çevirir?



P
21 yıl
Yüzbaşı

Eğer TV'nin Scart girişi SVideo uyumlu ise Svideo görüntü alırsın. Eğer TV'de Scart'ın Svideo için tanımlı olan uçlarının ikisi de (TV içerisinden) bağlı değilse o zaman bu uçlardan bir tanesi composite'e de karşı geldiğinden (sanırım chrominance karşı geliyor) sadece siyah beyaz görüntü alırsın.

Adaptörün dönüştürdüğü bir şey yok. Sadece RCA (composite) ve Hosiden (SVideo) tipi konnektörleri SCART'a bağlamanı sağlıyor. SVideo girersen SCART SVideo uyumluysa Svideo seyredersin. Değilse, SVideo'yu sökersen composite'i bağlarsan composite seyredersin. Scartta bir uçları ortak olduğu için Svideo ve Composite'i aynı anda bağlamamalısın, birbirlerini bozarlar. SCART'ın SVideo uyumlu bile olsa, composite'te bağlıysa bu sefer balık sırtı görüntü alırsın.

Scart adaptörünü hem SVideo, hem Composite video ve 2 adet Audio girişi, hatta üzerinde in/out seçme anahtarı olanlarından al. Eğer Istanbul'daysan Ümraniye Carrefour'un orada Radio Shack var orada kalitelilerini bulabilirsin.



B
21 yıl
Teğmen

matador kesinlikle sana katılıyorum.olay tv nin tarama frekansında değil,nokta aralığında bitiyor.dolayısıyla nokta aralığı fazla olan televizyon ekranı,monitör ekranına göre daha dağınık görüntü verir.bu durumda tv ekranına monitör ekranına baktığın mesafeden bakınca hem gözlerin yorulur,hem de bir şey seçemezsin(en azından seçmekte zorlanırsın).ayrıca tv ekranı da monitör ekranları gibi satırlardan oluşur.fakat tv ekranında önce tek numaralı satırlar(1,3,5,7...),sonra çift numaralı satırlar taranır(2,4,6...).buna interlaced system denir.monitör ekranında ise satırlar normal diziliş sıralarına göre(1,2,3,4,5,6,7...) taranırlar(non-interlaced system).bu nedenle monitör ekranındaki görüntü fazla titreme yapmaz.oysa tv ekranındaki yüksek çözünürlüklü bir bilgisayar görüntüsü titreme yapıyormuş gibi gözükür.oysa bu tamamen ekranların tarama sisteminden kaynaklanır ve monitör ekranını seçmemizi gerektiren çok önemli bir özelliktir.NAÇİZANE...
SAYGILAR...



T
21 yıl
Yarbay

PePo. O dediğin adaptörden dün gördüm. 2.5 milyonmuş. Bugün bir tane alıcam. Verdiğin bilgiler için sana teşekkürler.



Y
21 yıl
Yarbay

Bilgisayarda kesinlikle monitör. Arkadaşlar herhalde televizyonların yaydığı radyasyon.dan haberiniz yok. Yakın mesafe kullanımda 100 Hz.de olsa gözler çok kısa sürede iflas eder. Ayrıca profesyonel çalışanlar nokta aralığı konusuda önemli. Arkadaşlarında belirttiği gibi ince çalışmalarda (CAD/CAM, PHOTOSHOP, VEKTÖREL ÇİZİMLER (COREL DRAW, FREEHAND) MİZANPAJ (QUARK EXPRESS, ADOBE ILLUSTRATOR) gibi birçok problemde detaylar gözükmeyeceği için bunları editleme şansı olmayacaktır.

Bende TV alırken 100 Hz. seçeneğini sundular bana ancak fiyat farkı çok yüksek. 100 HZ. bir televizyon alacağıma bir DVD player ile TV.nin sehpasını aldım. Bilgisayardan DVD, VCD.yi 100 HZ televizyona takıp izlemek o kadar da avantajlı değil. bunun yerine bir TV alın kaç Hz olduğu önemli değil. DVD ve VCD.yi bu şekilde izleyin. Bu gerçekten daha hoş oluyor.



B
21 yıl
Yarbay

Anlaşılan bu topic'deki arkadaşlar beni deli etmeye kararlı demek AGP girişli TV görmediniz hatta duymadınız öylemi. Yapmayın be.. Şimdiye kadar ugandada mı yaşıyordunuz insaf edin biraz. Neyse başka bir şey söylemeyeyim.



T
21 yıl
Yarbay

AGP demedik lord_of_the_world84. Dikkatli oku. VGA lı televizyon dedik. Ben şahsen hiç görmedim ve duymadım. Belkide senin gibi param çok değildir de evime girmemiştir. olamaz mı?



B
21 yıl
Yarbay

Benim param çok olduğundan değil. YOK DENMİŞ.. Ben üç kuruş parası olup da başkalarını küçümseyen salaklardan değilim!.
Yok denmez bilmiyorum denir. Yok denince ben yalancı durumuna düşüyorum. Ayrıca laf AGP yok diyenlere. VGA diyenlere zaten bir laf gelemez. Çünkü ben zaten AGP diye belirmişim. Dikkat edersen AGP de yok denmiş hatta birisi Duall DRR de var mı diye ukalaca bir laf etme cürretinde bile bulunmuş.



G
21 yıl
Yarbay

AGP - Accelerated Graphics Port
Boş boş konuşcağına AGP'li TV göstersene evladım. "Duall DRR" diye de birşey yok, onu da gösterirsen aydınlanırız.



Y
21 yıl
Yarbay

+ sonsuz police. Ben Vestel.in 100 HZ bilgisayara bağlanabilen televizyonlarını gördüm. Televizyondaki giriş AGP değil VGA girişi. Ayrıntılara dikkat eden arkadaşlara duyurulur. 72 ekran televizyonda saatlerce office ve internet uygulamalarını nasıl kullanır bir insan bilemiyorum. Ancak şu olur. Almışken evine paraya kıyıp 100 hz televizyon alıp onu arada sırada bilgisayara bağlayıp kullanabilir.



T
21 yıl
Yarbay

OK. Mesaj alınmıştır Lord_of_the_world84. Kusura bakma. Yanlış anlamışım.



T
21 yıl
Yarbay

Vay anasını AGP li televizyon. VGA lı televizyon. Ya ben ne kadar geri kalmışım. Birde internet zararlı derler. Şu öğrenilenlere bak yaa.



M
21 yıl
Yarbay

Ya ne AGP'li televizyonu ya! lord_of_the_world84 arkadaşımız herhalde başka birşeyle muhtemelen VGA ile karıştırdı. Bu arada farklı bir mevzu; şu forumdaki imza bölümüne cep telefonlarını da yazanlar yok mu, öldürüyor beni. Acaba GPRS ile internet'e bağlanıyo ve o açıdan onu da bilgisayar elementi olarak mı görüyorlar? diye düşündüm ama GPRS özelliği olmayan telefonlar da yazılmış ehuhe neyse, görmemişin bi cep telefonu olmuş...! :-) Saygılar...



T
21 yıl
Yarbay

MaTaDoR. İmza bölümündeki mavi yazılı sistemine bayıldım. Eğer gerçekse harika bişey. Seninkinin yanında benim imza bölümündeki sistemim oyuncak gibi kaldı. Utandım şimdi. Silsem mi naapsam acaba:)))?



F
21 yıl
Yüzbaşı

Bilgisayara en uygun şey monitor
DVD fln izliceksen ayrı bir dvd al daha iyi
En iyisi 17 19 inç bişi al kendine
zaten alacağın tv fiyatına 19 veya 21 inç monitor alabilirsin.



A
21 yıl
Binbaşı

valla arkadaşlar bende panasonic plasma var süper oluyor özellikle silent hill2 oynamak çok zevkli tabi 5.1 olarak



M
21 yıl
Yarbay

Topaz42 abicim Amd olmadığı sürece kötü bilgisayar diye birşey yoktur :-) Bende bir tane daha var; Amd Anthlon 900mhz, 16MB Ati, 64MB SDRAM, 6.4GB Seagate, 15" Acer, vs... Bak mesela bu seninkinden çok daha iğrenç. Bi de p200Mhz var çok eski ondan hiç bahsetmiyorum. Saygılar...



T
21 yıl
Yarbay

Sağol MaTaDoR. Şimdi biraz daha iyiyim:))))



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.