Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
454
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mobil Bankacılık Uygulamasını Kaldırmak Güvenli Midir?
Z
5 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Son zamanlarda akıllı telefonlarda yaşanan mobil bankacılık uygulanası üzerindeki dolandırıcılık olaylarına aklıma çok takıldı. Henüz benim başıma da gelmedi ama önlem almayı da başladım. Bankanın mobil uygulamasını telefondan tamamen kaldırdım. Bankanın internet bankacılığı aracılığıyla mobil bankacılık hizmeti devre dışı bırak işaretledim. Bu şekilde önlem almak akıllı telefonlardaki dolandırıcılık olayları başıma gelebilir? Mobil bankacılıkla pek işim olmuyor, sadece maaş hesabım var ve maaş hesabı işlemlerini hallediyorum. İnternet alışveriş veya ödemelerini bilgisayardan internet bankacılık hizmetini kullanarak faydalanabiliyorum.



M
5 ay
Onbaşı

Dolandırmak isteyen bir şekilde dolandırıyor zaten. Ama önlem almanız iyi olmuş. Bilinçli kullanıldığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de dikkat etmekte fayda var tabi ki de.



Z
5 ay
Yüzbaşı

Ben de bankacılık uygulamalarımın yüklü olduğu telefona güvenmediğim uygulamaları yüklemiyorum ve tarayıcıda çoğu siteye giriş filan yapmıyorum. Bankacılık uygulamalarından bu kadar çok işlemin yapılması bankalara maliyet açısından fayda sağlasada kullanıcılara güvenlik açısından sorun yaratıyor bence. Özellikle online kredili işlemlerde bazı kısıtlamaların getirilmesi faydalı olabilir.



Z
4 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Bankanın mobil uygulamayı telefondan kaldırdıktan sonra telefona format atmak dolandırıcılık riskini tamamen bitirebilir mi?



K
4 ay
Yüzbaşı

Eset mobile kullanabilirsiniz hocam. iOS ise zaten güvenli.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Z
4 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Hesabıma bağla olan bankamın mobil uygulamasını müşteri hizmetlerini arayarak tamamen kapattırdım. Ayrıca internet bankacılığında birçok kısıtlamalar gerçekleştirdim, bu sayede sadece hesabımdaki bakiyeyi kontrol edeceğim ve faturalarımı ödeyeceğim. Bu şekilde önlem almak dolandırıcılık riskini ne kadar azaltabilir?



Ö
3 ay
Er

Bence tam olarak bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanıldığında bir sorun olacağını düşünmüyorum. Genelde bu durumla karşılaşanların bilinmeyen ve güvenli olmayan linklere tıkladıklarını duydum. Bazı sitelerden gezmez ve gönderilenlere dikkat etmeyip tıklarsak sadece mobil bankacılık konusunda değil birçok konuda sıkıntılar yaşayabiliriz. Ben Halkbank mobil kullanıcısıyım ve mobil bankacılığın hayatımı büyük ölçüde kolaylaştırdığını düşünüyorum. Teknolojiye ayak uydururken başımıza gelebilecek olumsuzlukları da hesaba katarak önlemler almamız şart. Tabii herkesin önlem alma şekli değişik olacaktır.



V
3 ay
Binbaşı

Kaldırmana gerek yok, antivirüse de gerek yok ıvır zıvır linklere tıklamıyorsan. Bu tür hesap boşaltma işlemleri ne olduğu belirsiz apklar yükleyen ve korsan maç/dizi apksı yükleyenlerin başına geliyor.

Bu tür uygulamalar arka planda ekranınızı ve smslerinizi okuyor, sizin ruhunuz duymadan kredi vb çekiliyor. Burada bir sorun da bankacılık uygulamasında ekran kaydı alınmasını engellemeyen bankalarda. Mesela kırmızı bir tane var, onun patlama sebebi o. Mavi banka engelliyor ekran görüntüsü almayı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

X
3 ay
Moderatör

Bir öneri: Kullanmayacağınız zamanlar uygulama izinlerini kaldırabilirsiniz örneğin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.