Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
37
Cevap
19599
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Mobil 1 vs Castrol edge (2. sayfa)
A
13 yıl
Çavuş

Tabii ki Castrol.
Ben Edge 0w 40 kullanıyorum.
Eski yağı değiştirmeden önce de motorwac ın temizleyici bir katkısını motora ekleyip 15dk kadar çalıştırmıştık. Akabinde eski yağı boşaltıp Castrol koyduk. Son derece memnunum. Tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

castrol yağ olarak iyi marka yakın bir tanıdığım aracına magnetec'ten başka yağ koymaz aracı 686bin km'de motora anahtar değmedi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

Ben asla Castrol ' den şaşma derim ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Çavuş

arkadaşlar 70 000 bakımı için linkini göndereceğim yağı almayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz. Aracım 2009 benzinli.elegant. Abim versosuna 5 30 castrol sentetik yağ koydu çok memnun. servis 10 40 dedi. siz hangi yağı kullanıyorsunuz?



E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Otomobil uzmanı arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak Castrolun benim araç için tavsiye ettiği yağ edge 0w-30 kataloğunda öle yazıyor ama fiyattan dolayı ben mobil 1 e daha sıcak bakıyorum ondada 5w-30 olucak sanırım alacağım yağ , tsi motora 0w-40 koydum diyeni hiç duymadım yeni nesil motorlar için biras kalın kaçar sanki??? Castrol kataloğunda 0w-40 2000 öncesi vw araçlar için tavsiye ediliyordu yalnış hatırlamıyorsam.....


Castrolün kataloğunu baz alırsak TSI'a 5w-30 öneriyor;

http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?site=76&modelyear=&vehicle=62349


Ama VW'nin kendi spesifikasyonunu baz alırsak vw 504.00/507.00 şartı var. Bu şartı sağlamaları için yağlar birçok testten geçiriliyorlar. Bu şartı sağladıktan sonra kalın veya ince diye şüphe etmeye gerek yok.

Kaldı ki mobil1 0w-40 daha kalın bir yağ değildir. Verdiğiniz castrol 0w-30'dan dinamik viskozitesi daha düşük bir yağdır. 0w-30 kullanıp eksiltme yaşayanları bildiğim için özellikle 0w-40 önermiştim.

Yağları kıyaslarken esas olan 40 derecede ve 100 derecedeki dinamik viskozitelerini kıyaslamaktır. Yoksa tek başına XW-XX gibi viskozite değerleri anlamlı değildir.


Tercihinize gelirsek;

edge ile mobil1 birbirine tercih edilebilir. şartları sağlayan uygun fiyatlı olanı tercih edebilirsiniz.

biraz hor olacak ama kusura bakmayın artık

soruya gelirsek hocam 504 00 tamamda 507 00 dizel motorlarda kullanılıyor siz benzinli tsi için hem 504 00 hem 507 00 olabilir diyorsunuz nasıl oluyor ?

benzinli tsi lar için tavsiye edilen özellik 504 00,503 01 (103 kw 125 kw ve 90 kw tsi motor) sizellerde ise mesela 103 kw 2 litre dizel motor için 507 00 506 01 öneriliyor.

siz benzinli tsi motorlarda hem 504 hemde 507 kullanılabilir demişsiniz,böyle düşünmenizin sebebi nedir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Çavuş

Castrol Edge 0w40 kullanıyordum Mitsubishi 1.8 GDI aracımda. Yağ tüketimi korkutmuştu. Forumdaki bir uzmandan Mobil NewLife denemem tavsiye edildi. Kullandım ve %40'a yakın yağ eksiltme azaldı. Şaşırdım. İlginizi çekebilir diye sizlerle paylaşmak istedim.



S
11 yıl
Yüzbaşı

Motor yaglarinda mobil bir yana reklami yapilan diger cok pahali iyiymis dunyayi yeniden kesfeden yaglar biryana tek kelimeyle mobil 1,inanmayan 100 motor ustalarina sorup 1 popüler cevap alacaklardır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

arkadaşlar aynı şekilde castrol edge ve mobil 1 esp formula arasında kaldım.5w30 kullanılacak.Hangisi? castrol yerli üretim,mobil 1 fransa üretimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

şuraya vw mi yoksa hondamı yazsak 2000 cevap gelirdi.Bilimsel bilgi ve tecrübe istiyoruz buda bu forumda az kişide olduğu için böyle oluyor.



C
10 yıl
Yarbay

Castrol de wv onayı var diye biliyorum. Onay verdiği yağdan da zarar gelmez heralde:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Ben kendi aracima mobil1 0-40 aldım kesinlikle mükemmel bir yağ. Arabanın çekişi sesi gidişi değişti. Tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

ikisi arasında mobil esp tercih edilmelidir. castrol ve mobil ülkemiz şartlarında kötünün iyisi sentetik yağlardır. yağ ve yağlama makinenin temel koruyucudur. ancak sadece katalog değerleri ile değerlendirme yapılması yanlıştır. mobil süper 3000 tam sentetik olsa da miadı dolmuş bir yağdır.

aşağıdaki linki bir incelemenizi tavsiye ederim. maalesef abd piyasası için geçerli bu yağları ülkemizde bulmak neredeyse imkansız.

http://www.amsoil.com/lit/g3115.pdf


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

araştırdım.vw servisleri castrol edgeyi kullanmıyorlar.castrol edge professionali kullanıyorlar.yurtdışında imal ediliyor bu yağ.Türkiyedeki castrol edge yerli üretim bp üretiyor vw bu yağı almıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CyberBot
S
10 yıl
Binbaşı

mobil 1 kullananların söylediği genel durum bu.Teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @macropolo
S
10 yıl
Binbaşı

teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @budak_1903
B
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

araştırdım.vw servisleri castrol edgeyi kullanmıyorlar.castrol edge professionali kullanıyorlar.yurtdışında imal ediliyor bu yağ.Türkiyedeki castrol edge yerli üretim bp üretiyor vw bu yağı almıyor.

türkiye üretimi castrol, shell alınmaz. zamanında Avrupa'da kanunlar gereği elde kalan,satamadıkları tarihi geçmiş yağları bu memlekette yeniden ambalajlayıp sattılar. arabasını seven arkadaşlar, liqui moly ve eneos marka yağ alsınlar en azından biri alman diğeri japon üretimidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yüzbaşı

X
10 yıl
Binbaşı

Geçen seneki bakımda mobil 1 esp kullanmıştım bu sefer castrol mu denesem dedim ama bu yerli üretim nedir ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.