Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
18585
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Microsoft ürünlerinin ucuz lisans kodları gerçek midir?
D
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere ülkemizde birçok yazılım gerek ürün lisanslarının yüksek fiyatlı olmasından, gerek deneme amaçlı kullanmak için crackli (korsan) kullanılmaktadır. Ben de freedos bilgisayarıma parasını verip orijinal Microsoft Windows ve Office yazılımları kurmaya karar verdim. Sonuçta Microsoft yazılımcıları da emek sarf ediyor ve parayı hak ediyorlar.

Soru şudur, N11.com'da 20-30 TL gibi çok ucuz fiyatlara güncel sürümlerde Microsoft ürünlerini buldum. Ama güvenilir teknoloji marketlerinde bile en ucuz 400 TL'ye falan gördüğüm ürünler nasıl N11'de bu kadar ucuz olur?
Altına her türlü desteği verdiklerini yazmışlar, kullanıcılar olumlu yorum yapmışlar. Bu adamlar serial programından serial mi üretip veriyor ne yapıyor? 10-20 TL'ye bu yazılımcıların emeği nasıl çıkar?

Hak geçmesin diye satın almaya çalıştığım ürünleri hem boşa para verip hem de çakma kullanırsam ne Microsoft emekçileri hakkını kazanmış olur ne de benim içim rahatlar. Ama bu ucuz ürünler de çok cazip geldi.

Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim...

Ürüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: N11'deki Ürün Bağlantısı

Ekran görüntüleri:

Ürün Detayı
< Resime gitmek için tıklayın >

Ürün Yorumları
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHLime -- 24 Nisan 2018; 17:34:55 >

B
7 yıl
Binbaşı

Ben aldım ancak OneDrive kısmına kişisel dosyalarımı koymuyorum çünkü size bir şirket mail adresi verip Office hesabını aktarıyorlar. office365***@my365.ink şelinde. Siz bu hesapla giriş yapıp şifre vs değiştirip Office 365 kullanıyorsunuz. 5 tane 1 TB OneDrive veriyor 5 bilgisayara kadar da Office kurulum yapabiliyorsunuz. Ben 1 aydır kullanıyorum Office 365 kısmını ve sıkıntı yaşamadım. Ücretsiz OneDrive hesabım arşiv fotoğraflarım için yetiyor 100 gb küsür şeklinde. Önerim Office ihtiyacınız varsa alın kullanın patlamazsa hesap ki orjinal hesap veriyorlar gibi görünüyor sıkıntısız kullanıyorsanız Office kısmını. Karar sizin tabi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba DHLime,


Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.


n11.com


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok ilginç, ben de alayım bari. İnşallah bir sorun olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Fuat.Kamis
G
7 yıl
Yarbay

Daha önce bununla iligli çok konu açılmıştı ama kısa bir özet geçeyim. N11, Gittigidiyor gibi sitelerde 3. parti firmalar tarafından satılan bu lisanslar normal şartlarda öğrenciler, üniversiteler, vb kitleler için ücretsiz olarak dağıtılan lisansların kanun dışı satışından ibaret. Evde orijinal Windows CD'sini kurup aktive ettiğinizde çalışır, normal şartlarda hiçbir şekilde sorun yaşamazsınız ama ticari faaliyetlerde incelemeye gelirlerse korsan kullanımdan ceza yersiniz. Yoksa yasal gerçek Windows lisanslarının fiyatı sizin de dediğiniz gibi 400TL'ler civarında dolaşıyor. Bu tür lisanslarla ilgili gerçek ve detaylı bilgiyi Microsoft'un resmi forumundan alabilirsiniz:

https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-windows_install-winpc/ucuz-oem-windows-10-lisans-anahtarlar%C4%B1/0926e57d-4e47-495e-8d6c-af42357d4781



C
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: n11

Merhaba DHLime,


Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.


n11.com
N11 yetkilisinin özel olarak görüşmek ve yardımcı olma isteğinin nedeni bu mudur acaba?

"Daha önce bununla iligli çok konu açılmıştı ama kısa bir özet geçeyim. N11, Gittigidiyor gibi sitelerde 3. parti firmalar tarafından satılan bu lisanslar normal şartlarda öğrenciler, üniversiteler, vb kitleler için ücretsiz olarak dağıtılan lisansların kanun dışı satışından ibaret. Evde orijinal Windows CD'sini kurup aktive ettiğinizde çalışır, normal şartlarda hiçbir şekilde sorun yaşamazsınız ama ticari faaliyetlerde incelemeye gelirlerse korsan kullanımdan ceza yersiniz. Yoksa yasal gerçek Windows lisanslarının fiyatı sizin de dediğiniz gibi 400TL'ler civarında dolaşıyor. Bu tür lisanslarla ilgili gerçek ve detaylı bilgiyi Microsoft'un resmi forumundan alabilirsiniz:

https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-windows_install-winpc/ucuz-oem-windows-10-lisans-anahtarlar%C4%B1/0926e57d-4e47-495e-8d6c-af42357d4781"



Burası açık bir form bizleride bilgilendirmeniz daha doğru olmaz mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba cemcakmak,

n11.com olarak Sahte ve taklit ürünlerin satışı ile mağazalar arasında haksız rekabeti engellemek için Marka Koruma Merkezi ile Orijinal Ürüne %100 Destek ve sizlere 11 konuda güvence veriyoruz. Detaylarahttp://****/1FTP24h sayfasından ulaşabilirsiniz. Diğer sorularınız için ilgili ürün sayfasından mağazaya soru sorabilirsiniz.

n11.com




Bu mesajda bahsedilenler: @cemcakmak
D
7 yıl
Er

Ben n11'den satın aldım ve şu an sorunsuz çalışıyor

esasen
KURUMSAL
hk sar baomin inc (Hong Kong Baomin Trading Limited) firmasının lisansını, şirketin bir elemanıymışsınız gibi; size satıyorlar.
Bir kullanıcı adı (isminiz@my365.site) ve şifre geliyor.
Microsoft Ofis'in resmi sitesi
https://portal.office.com 'a girip ilk sefere mahsus şifrenizi değiştiriyorsunuz. Sonra
Microsoft OFFICE 365 ProPlus
uygulamasını yüklüyorsunuz.
Ben yaptım. LİSANSLI OLARAK ÇALIŞIYOR. Sorun yok (şimdilik).

(Sonradan 2.inci bilgisayara da yükledim : oldu)


OneDrive'da PC'de ki klasörümde ismimin yanına otomatik olarak şirketin ismi de eklenmiş.

Skype de "Kurumsal" versiyonu yükleniyor.

OLSUN . 11 TL'YE ALDIĞIM ÜRÜNDE BUNLAR SIKINTI DEĞİL.

Yalnız: ihtimal ki; olabilecek sıkıntıyı microsoft'un sitesinde buldum. Anlayabildiğim kadarı ile:
Kurumsal lisans olduğu için KURUM'un lisans iptal edebilme, sizi çıkarabilme, bulut dosyalarınıza erişebilme gibi yetkileri var
Ayrıntılar burda:

https://privacy.microsoft.com/tr-tr/privacystatement#mainnoticetoendusersmodule

https://privacy.microsoft.com/tr-tr/privacystatement#mainenterprisedeveloperproductsmodule



G
5 yıl
Yüzbaşı

Office 2019 yazanı alırsanız telefon etkinleştirmesi için kod veriyorlar. Onedrive yok içinde. Aynı pc de formattan sonrada çalıştığı söyleniyor ama benim deneme şansım olmadı. Alıp etkinleştirdim çalışıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokh4n -- 29 Haziran 2020; 13:45:54 >

D
5 yıl
Er

lisansbudur.com dan alışveriş yaptım mağdur edildim, uzak durun.



G
5 yıl
Yüzbaşı

GittiGidiyor dan almıştım sorun olmadı. 4 kez aldım. Bir ara pttavm de de satılıyordu. Şu sıralar sadece GittiGidiyor da çıkıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: gokh4n

GittiGidiyor dan almıştım sorun olmadı. 4 kez aldım. Bir ara pttavm de de satılıyordu. Şu sıralar sadece GittiGidiyor da çıkıyor.
O illegal key'leri kullanıp hakka girmenin korsan kullanımdan farkı yok. Neden bir de üzerine para veriyorsun? Ya korsan kullan, hakka gir, emek hırsızlığı yap ya da parasıyla düzgünce resmi sitesinden satın al.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.