Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
188
Cevap
39944
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ (10. sayfa)
A
geçen ay
Yarbay

Arkadaşlar 2024 model zs manuel comfortta donanım güncellemesi var mı acaba? Yoksa 2023 ile aynı mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen ay
Çavuş

Amin hep birlikte :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blue ray
H
geçen ay
Teğmen

2023 model zs luxury ve hs comfort arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim. ZS' donanımları çok işe yarar gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
geçen ay
Teğmen

Bende Zs luxury var Hs ye de bindim denedim ama Zs çok yeterli bana. Hs biraz daha heybetli duruyor ama sağda solda Mg ile şikayet edenlerin neredeyse tamamı Hs sahipleri. Zs hem kalınının arabası hem de daha kararlı gidişi var. Yine de tercih sizin, içinize hangisi daha çok sinerse.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasibystp
H
geçen ay
Teğmen

HS modeli bana da çok devasa büyük geldi. Bu kadar büyük bir araç sürmeyi tercih edeceğimni sanmıyorum



E
geçen ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamun aleyküm arkadaşlar,

Kış dönemi sabahları koltuklar buz gibi oluyordu. Koltuk ısıtma falan güzel ama zaten ısınması vakit alıyor, ilk oturuşta çok da anlamlı değildi.

Sonra yazın da deri koltukların deli gibi terleteceği aşikardı. Bahar gelip sıcak havalar yaklaşınca kendini belli etti.

Bunun üzerine kılıf arayışına girdim. Pervaneli soğutmalı kılıflar bile var ama hem çok pahalı (çocuk için de toplamda 3 tane almamız gerekecekti. Hatta arkaya tek koysan çirkin durur, 4 almak zorundaydık) hem de 3 veya 4 tanesini aynı anda desteklemek çok mümkün değildi (ya da profesyonel bir yerden tesisat çektirtecektik).

Normal örtü şeklinde de şeyler var ama araba traktör gibi duruyor. Sanki sedire kilim sermişsin gibi.

Bunun üzerine adam gibi bir kılıf bulalım ama kilimden çok pahalı olmasın, diğerinden net bir şekilde ucuz olsun. Kışın sıcak, yazın da serin olsun (en azından terleyince yapışmayalım) diye düşündük.

Resimdeki gibi bir kılıf buldum. Rengi de bizim araca güzel uyuyor bence. Kupon vs… 1.300₺ civarı bir şey.

Bu sıralar İstanbul da havalar halen çok ısınmadı ama sabah buz gibi koltuklar karşılamıyor bizi artık.
Gündüz de sıcakta öyle aman aman terletmiyor. Terleseniz bile en azından sırtınız koltuğa yapışmıyor.

Ön koltuk için yanlarda kanatlar var. Buralar sünger dolgulu. Bizim araçta zaten kanat olduğu için ekstra olmuş oldu. Bu yüzden sırta cuk oturuyor koltuk. Çok güzel sarıyor ben beğendim.

İlk aşamada acaba süngerleri içten kesip çıkartsam mı o bölgelerde diye düşünmüştüm ama şimdilik kalacak böyle. Baktım yaz iyice kendini gösterdiğinde buralardan ötürü hiç hava alamaz durumda kaldım, kılıfı çıkartıp oradaki süngerleri dikkatlice keserim. Biraz daha bol durur belki ama terlemeyi azaltır daha az sardığı için. Şu an dert etmiyorum.

Kılıfları kendim taktım, para vermek istemedim bu iş için. 1-2 saat uğraştırıyor ama güzel tecrübe de oluyor. İlk arabam olduğu için söküp takması çok keyif verdi.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
3 hafta
Teğmen

Merhaba arkadaşlar bende zs luxury ve hs comfort arasında kalan kararsızlardan biriyim vergi levhası ile alırsam arada 100 bin tl fark var forumda yazılanları okudum anladığım kadarıyla herkes aracından memnun kafamdaki bazı soru işaretlerini sizlerle paylaşmak istiyorum
Öncelikle bu araca 2020 model Opel Corsa F elegance donanımlı bir araçtan geçiş yapacağım
Özellik olarak baktığım zaman şerit takip çarpışma önleyici şeritten ayrılma ve şeride sokma gibi şeyler daha yeni bir araç olmasına rağmen yok onun haricinde en büyük sorun bu özellikler olmadığı için Euro N cap testinden 3 yıldız almış araç
Genel olarak bakıldığında 100 yıllık MG tecrübesi araçta hissedilir derecede var malzeme kalitesi corsadan daha iyi diyebilirim
Kronik sorunu varmı bilmiyorum ama söz eden yok gibi
1 Yedek parça durumu nedir aracın
2 Chery deki gibi üretim ve kalite sorunu varmı
3 Aracı kullanıp ben bu araca 4 5 yıl binerim hissiyatı oluşan var mı
Bu arada şirket aracım olduğu için aktif olarak kullanım olmayacak şuan ki aracım 17 bin kmde 12 bini yaz tatili turları için kullanıldı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
3 hafta
Teğmen

Ben 6 aydır ZS sahibiyim. 9 bin km yaptım. Hiç bir sorun yaşamadım. Özellikle uzun yolda çok keyifli yolculuklar yaptım. Malzeme kalitesi vs gayet kaliteli. Ben Lpg li Duster araçtan geçtiğim için tek sıkıntım yakıt oldu. Belki normal yakıyor ama ben Lpg ye alıştığımdan biraz koyuyor haftada 1-2 bin tl benzin almak. Belki önümüzdeki yıl Lpg taktırır tepe tepe binerim. Mantıken bu paraya alınabilecek en şık ve güzel araba.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
3 hafta
Onbaşı

Uzun yolda 100le giderken ve 130la giderken ortalama kaç litre/100km yakıyor?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Bugün start stop ile ilgili bir şey farkettim. Esasen 1-2 gün önce de dikkatimi çekmişti.

Çok fazla tekrarlayan bir sorun olmadığı için teyit etmem mümkün değil ancak start stop’un devreye girmesi gereken durumlarda (yokuş yok, motor sıcak, hız yeterli vs…) devreye girmiyorsa motor acayip çok yakıyor.

O esnada ne yapıyor bilmiyorum ama çocuğu okula götürdüğüm mesafede normalde 11-12lt civarı yakarken 18lt gibi değerler gördüm. Altı üstü 1 kere ışıklarda duruyorum bir kere de okula yaklaşınca duruyorum diyebilirim. Yani aradaki 6lt yi dur/kalk trafik yüzünden yaşamıyoruz orası kesin. Motor durduğu yerde 14.9-15.0-15.1 falan diye sayıyor çok da yavaş olmayan bir şekilde.

Normalde start stop için aşırı ısıtma veya soğutma ihtiyacı olduğunda devreye girmez falan diyordu kitapçıkta ama ne klima açıktı ne de başka bir şey.

Motor harareti iyiydi, kontağa basınca zaten 1-2 dk ısıtıyorum. Sabah saatleri olduğu için havada aşırı sıcaklık da yok, soğutma ihtiyacı da fazla olmaz. Hadi motor çok ısındı desek o da değil, aracı çalıştıralı zaten 5 dakika olmuş. E klima falan gibi ek bir şey de açık değil.

Bir şeyler dönüyor arkada, motor anlamsız çok çalışıyor gibi bir durum var nedir bilmiyorum.

Işıklarda falan durunca aracı stop edip tekrar çalıştırıyorum test için ama start stop yine çalışmıyor. Zaten çok uzun süre kapatamıyorum öyle bir durumda. Bir dahakine kısmetse bunu yaşadığımda kenara çekip aracı bir kaç dk kapalı tutup sonra çalıştıracağım bakalım start stop devreye girecek mi sonrasında. Bir de yakıt düşecek mi?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ebul-Liva
T
6 gün
Er

Merhabalar. 1.5 manuel araci aldık biz de.

Benim ilk günden dikkatimi ceken klima randımanlı soğutmuyor gibi. Arac tam fp arac, yakışıklı.

Öte yandan hs icin zannedersem alt korumadan bahsedilmis, serviste ucret karşılığı yaptırılıyor zannedersem, var mi tecrübe eden. Çünkü gerçekten alt kisim bos görünüyor(motorun alt kismi)

Silecek olayını ben de deneyeceğim, servis modu nasıl açılıyor?

Son olarak varsa telegram, whatsap grubu vs girebiliriz. Facebook linkinden giremedim nedense telefonumda girilmiş bir hesap yok, ondan olabilir bence.

Herkese hayırlı olsun İnşallah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 gün
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayırlı olsun.

Arabanın motorunu kapattıktan sonra silecek kolunu çekip bırakıyorsun servis moduna geçiyor. Ama aşağı mı çekiyosun kendine mi yukarı mı hatırlamıyorum bi dene hocam.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @turkaya
B
5 gün
Er

Herkese merhaba 4bin km de mg zs 1.0 luxury plus kullanıcısıyım. 2 defa 12v akü şarj ünitesi arızası aldım ilk olduğunda servise gittim akü de sorun olmadığını yazılım güncellemesi yaptığını söylediler .3 hafta sonra tekrar oldu. Ama sürekli tekrar eden birşey değil bazen oluyor bazen olmuyor .. buna benzer arıza alan oldu mu ne olabilir fikri olan var mı teşekkür ederim.. < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
3 gün
Binbaşı
Konu Sahibi

Dün akşam bir hasta ziyareti için İstanbul Gaziosmanpaşa’dan Avcılar’a gittik. 5.4 gördüm yaklaşık yarım saatlik yolculuktu.

80-90 civarı gittim. Gaziosmanpaşa içinde normal zamanda 17 civarını görüyorum genelde sıkışık oluyor ve yokuş fazla.

Kızı okula götürüp gelirken 12-13 civarı oluyor. Yine yokuş, çok fazla yoğun değil ama bir kaç kez duruyoruz ve mesafe yaklaşık 4km gidiş-geliş.

Görünen o ki bu arabanın normali şehir içinde 10litre civarı. Şehirler arası ise 6 (120 falan ile gidince böyle olur herhalde, ben 5.4 ile gittim ve Avcılar belki de biraz aşağıda kalıyor bizim buraya göre, yani yokuş aşağı salmış gibiydik herhalde).



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cccetinn
C
3 gün
Onbaşı

Hocam ben Fethiye'de yaşıyorum. Burada kışın trafik pek yokken araba şehiriçi 8 litre civarı yakıyordu. Şimdi inanılmaz bir yoğunluk var ve yakıt 9'a çıktı. Yani düşük hız ve dur kalk çok etkiliyor turbo motorları sanırım. Ama yakıt tüketimi diğer Çinli rakibe göre gayet makul.Benim bu araçla daha doğrusu sıfır araç almak ile ilgili tek sıkıntım
aldığım aracın ve tüm araçların fiyatının yerinde sayması oldu. Şimdi olsa elimizdeki parayı 6 ayda değerlendir daha farklı bir seçeneğe yönelebilirdik. Yoksa her yönden yeterli tam bir aile aracı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ebul-Liva
E
2 gün
Binbaşı
Konu Sahibi

Aynı şey benim de başıma geldi. Kasım ayında falan aldım, fiyatlar halen aynı.

Tiggo 8 istiyordum para çıkışmadı. Tiggo 7’ye niyetlendik, bi tanesini senetle alırken beklenmedik sıkıntı çıktı. En son bunu alırken de büyük miktarı senet kalan cüzi miktar senetle anca alabildim.

O dönem almasam daha alamazdım gibi geliyordu ama yatırım yapsam şimdi Tiggo8 bile alırdım ekstra birikimle.

Neyse her şeyin hayırlısı hocam. İlk arabam olduğu için nispeten ufak olması iyi oldu. Tiggo8 olsaydı biraz zor sığdırırdım İstanbul sokaklarında park yerlerine. Hatta corsa, getz, polo falan al diyorlardı. Ama iyi ki onu da almamışım arabamdan memnunum.

Bir de 6-7 aydır araba kullanıyorum. Şehir içi 2000 km üzeri yaptım. Almasam daha alışmaya çalışıyor olacaktım.

Hocam Fethiye de klima açık geziyorsundur herhalde değil mi?

Benim yukarıdaki hesapta 5 kişiydik ve camlar açık gittik (aerodinamik etkilenmiştir az bişey). Ona rağmen 5.4 gördüm. Daha az kişi olsa, camlar kapalı olsa 5’lere inerdi belki de.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cccetinn
C
dün
Onbaşı

Aynen Fethiye'de Mayıs ayından bu yana full klima açık geziyoruz. Ben Fethiye Adana arası tek başıma 100 km' yi fazla geçmeden 5 litre ortalamayla gittim. Uzun yolda fazla basmazsan inanılmaz tasarruflu. Sehir içi her gün Ölüdeniz yokuşu inip çıkıyorum. Onun da etkisi vardır fazla tüketimde...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ebul-Liva
E
dün
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben durduğum yerde rölantide klima açık takıldım çocuğun karne günü. 20-25 km leri gördük. Klima da inanılmaz etki ediyor.

Bir de geçenlerde İstanbul çok sıcak oldu bi ara, yoldayken klimayı açtım. Fan hızı 6’da ve soğukluk ayarı da en yüksekteydi. Hız sabitleme devreye giriyor enteresan bir şekilde. Sizde de oluyor mu?

Motorun zorlanması vs… değil, bildiğin hız sabitleyici devreye giriyor, tabela ikonu çıkıyor gösterge panelinde.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cccetinn
G
6 sa.
Er

Mg ZS luxury plus 1.0 1249 bin, 200 bin 0 faizli kredi ile sizce uygun bir fiyat mı?

%40 vergi eki sizce satışları nasıl etkiler, satmak istesek ileride ikinci elden kârımız olur mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.