1. sayfa
Yakıt da güzelmiş güzargah da. Güzel paylaşım, teşekkürler. |
Zamanında broadwey de ort 8-9lt yakiyordu uzun yolda. Peki ort hhızınız nasıldı |
ortalama hız 51 hocam. fotoğraflarda var zaten. |
Güzel paylaşım. Aracın rengi çok güzel. |
Teşekkürler hocam araç zaten pek öğrenci arabası değil ama rengi biraz kurtarıyor. :) özellikle yıkattıktan sonra bakan bir daha bakıyor. |
Benimki de öyle değil. ![]() Gözler üzerimde olunca utanıyorum. ![]() 2 gün boyunca kırmızı renk Alfa Romeo GT kullanmıştım. Millet bana bakıyordu. ![]() |
ortalama hızınız 56 olmasına rağmen yakıt biraz fazla bence. ben benzinli aracımla çanakkale-patara arasındaki gezimde 5.7 litre benzin ( 28,5 kuruş) yaktım. madem öğrencisiniz bu yakıt canavarıyla uğraşacağınıza civic, corolla falan alın bence. hem daha güçlü hem daha az yakan bir aracınız olur. |
aracınız ne hocam? 1.6 102 hp çağ dışı hitler motor ile normal bence yakıt. ayrıca 4 kişi ağzına kadar dolu bagaj ve sürekli rampalı virajlı yollar... bu aracı satınca üzerine bir miktar ekleyemeyince maalesef değiştirme gibi bir şansım yok. bir civic sahibi olmayı ben de isterim yoksa, bora'dan spor görüneceği kesin. ![]() yorumunuz için teşekkürler. |
benzinli linea sahibiyim. bende 15-20 gün önce kendi aracımın benzin tüketimiyle ilgili konu açmıştım. benim yolculuğumunda aslında sizinkinden pek farkı yok. ağzına kadar dolu 500 litre bagaj, hiç kapanmayan klima, 2 yetişkin birde çocuk. bir önceki aracım civic vtecti. onda araç boş sadece klima açıkken uzun yolda 5.2 litre benzin yakmıştım. |
yav fıstık gibi yerlere tatile çıkıp kuruş hesaplamak nasıl bir duygudur, benim kuruş hesaplayacak kadar dar bir durumum olsa oturur evde mercimek çorbası yapar, akşamada çayına okey oynamaya çıkar daha çok eğlenirdim, en azından gaza dokunduğunda gitti kuruşlar diye karnıma ağrı girmezdi ![]() |
konuyu açma ve kuruşları hesaplamamın amacı aracın yakıt tüketimi hakkında bilgi vermektir. merak etmeyin tatili kuruş hesabı yaparak karın ağrısı içerisinde geçirmedim. eğlenme algınız mercimek çorbası yapıp çayına okey oynamaksa dar bir durumunuz var sanırım, bir şey diyemiyorum. nereden ne kadarlık gaz aldığını nasıl hatırlıyorsun diyorsanız da eğer bu benimle alakalı. gördüğüm saçma sapan alakasız bir şeyi bile unutmam. |
1. sayfa
Manavgat'a geldiğimizde diğer iki arkadaşı da alıp yola çıktık. 4 kişi 325 kg ve ağzına kadar dolu bagajla. Aracın ağırlığı ise 1200 kg.
Önce güzergahtan bahsedeyim. Konya'dan çıkıp Manavgat'a vardık oradan diğer iki arkadaşı da alıp Antalya Kaş'a gittik. Kaş'ı gezdikten sonra Antalya Kalkan'a geçtik. Kalkan'da çadırımızı kurabileceğimiz bir yer bulup geceyi orada geçirdik. Kalkan'dan sonra Fethiye, Marmarisi gezdik. Marmaris'e 40 km yakınlardaki Çubucak kamp alanında çadır kurduk. Sonraki gün Bodrum'a geçip Güvercinlik civarlarında bir kamp alanı bulup bir geceyi de orada geçirdik. O gece Bodrum'u gezdik. Sonraki gün durağımız İzmir'di. Sağ olsun okuldan bir arkadaşımız vardı İzmir'i baya bir gezdirdi, yaklaşık 3-4 saat İzmir'i gezdik. İzmir'de çadırımızı güvenlikle konuşup şehrin göbeğindeki bir piknik alanına kurduk. İlk gece Kalkan'da hırsız arkadaşların ziyaretinden sonra şoför ben olduğum için ben hariç diğer üç arkadaş sırayla nöbet tuttu.
Biraz da araçtan bahsedeyim. Araba otomatik 2004 model Prins LPG'li VW Bora 1.6 102 hp. Şuan 213.000 km'de. Arka koltuk diz mesafesi pek de geniş değil. İç malzeme kalitesi oldukça kaliteli, şöyle ki eniştemin 2012 Corallası'ndan daha iyi diyebilirim ki zaten bunu eniştem de söylüyor. Aracın altı pek yere yakın koruma karterini gezide de defalarca çok dikkat etmeme rağmen sürttüm. Rampalarda yüksek devir girdiğim sürece(3.500 ve üzeri) pek bir bayılma olmadı. Araç yaklaşık 2 yıldır bende, 6 ayda bir sorun açması dışında gayet memnunum.
Bugüne kadar hep bilindik firmalardan gaz aldım. Ama gezi boyunca ne hikmetse yüzde seksen Total denk geldi. Manavgat'tan çıktıktan sonraki aldığımız gazları yazıyorum. Ne yazık ki fişleri attım.
Aslında hepsini de biriktirmiştim konu açarsam koyarım diye ama sonra açmayacağım deyip atmıştım, ama hepsi aklımda üç aşağı beş yukarı. Birebir rakamlar olmasa da rakamlar yüzde doksan beş böyledir.
Ayrıca toplam yolun 300 kmsi yoğun şehir içi trafikte kullanılmıştır.(İzmir ve Manavgat)
Konya 70 TL. 28 litre.
Manavgat 100 TL. 42 litre.
Köyceğiz 110 TL. 41 litre.
İzmir 80 TL. 32 litre.
Bodrum 90 TL. 35 litre.
Milas civarları 90 TL. 34 litre.
Manavgat 110 TL. 41 litre.
Mersin 50 TL. 20 litre.
Toplam 700 TL. 273 litre LPG. Gidilen yol 3102km. Yani km'de yaklaşık 22-23 kuruş yapıyor. İnanın ben geziden önce tahmini hesap yaparken yakıtı 1.000 TL diye hesaplıyordum. Beklediğimin çok çok altında az yaktı.
Bunlar da yol bilgisayarı verileri. Yol bilgisayarı 7.5 lt gösteriyor. Yüzde yirmi fazla dersek yüz km'de 9 litre LPG yapıyor. 9 x 31,02 = 279 litre yapıyor. Hemen hemen üstteki rakamlar doğru diyebiliriz.
Şimdi fotoğraflara geçelim.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlar da gezdiğimiz yerlerden birkaç kare. Retrica'lı olan ve elektrik direkli olan fotoğraf İzmir'de kamp kurduğumuz yer. Arabanın olduğu fotoğraf Çubucak kampı.
Çadırın içinden çekilen fotoğrafın olduğu yer Kalkan. Tablo gibi olan fotoğraf Datça'da bir koy. Üzerinde biraz oynama yaptım.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01018 -- 4 Eylül 2014; 1:29:00 >