Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
4064
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2010 era fren sorunu acil yardım
G
11 yıl
Er
Konu Sahibi

S. Â arkadaşlar hyundai accend 2010 era 1.5 dizel var.debriyaj ve fren Balatası 400 km oldu değişelı. Sorun şu. Araba ile giderken 60 lâ filan kırmızı ışık yanmıştı ileride bende yavaşça frene dokundum. Sanırsam Sol teker kaygan bi zeminden geçtiği frene az basmamla abs devreye girdi ne olduğunu anlamadım. Ama sonra abs devreye girince ben frene basıyorum araba durmuyor daha güçlü basıyorum yavaşlamıyor, (frene basarken pompalama YAPMADIM) baktım abs benim frene basmamı engelleyor pedal sürekli titriyor bende el frenıne asıldım araba 5 metre kadar kaydı ve durdu allahtan öndeki araç ile mesafe fazlaydı. Sonra devam ettim hiç bi sorun
yoktu bunu daha önce birkez daha yaptı. Şimdi arkdaşlar siz ne diyorsunuz servise götürsem ne olduğunu anlarmı yada bi ustaya mi göstersem. Sorun nedir. Lütfen yardımcı olun. Ve era nin frenıne sakin güvenmeyin. Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 yıl
Yarbay

Hocam öncelikle otomobil genele açsanız daha çok öneri gelirdi.

Ben yerinizde olsam öncelikle içimin rahat etmesi için aracı bir servise gösteririm.

Sonra accentlerin frenleri çokta iyi değil sizde kullandığınız için daha iyi bilirsiniz.

Lastikleri dişli ve kaliteliğ bir şeyler alın.

Frenleri daha iyi frend disk varsa uygun ondan alın derim.

Sizin dediğiniz aynısını taksi de yaşamıştım.

Taksici ışığa yetişeceğim diye bastı sonra öndeki kamyon durdu.

Bu frene asıldı sonra baktı araç kızaklamaya başladı sonra kızaklama bitince de frene bastı durduramayacağını anlayınca el frenini asılmıştı sizin gibi.

Ama dediğim gibi resmi servisine gidip bir kontrol ettirin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Er
Konu Sahibi

oncelıkle ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım .bu gun tanıdık bı usta vardı ona goturdum bı yere goturdu arabayı abs yı baglayıp sıstemde sorun varmı dıye baktırdı ön sag devir sensöründe sorun vard dedı. sonra ona sorunu sıldık dedı ama sımdılık ıdare et ıstersen dedı hanı bosuna para harcama dıye söyledı. bıdaha olursa gelır degısıtırırz filan dedi. frenlerde sıkıntı yok duzgun sekılde basınca ıyı duruyor ama abs devreye gırdıgınde bılmıyorum araba kayıyıor mu anlamıyorum.bu arada kızaklama tekerlerın kıtlenerek kayması mı yoksa frene basınca durmamma gıbı bı sey mı ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.