Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
396
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aynı kablo ile 3 pc den biri nete giriyor ikisi girmiyor, diğer iki her yerde nete giriyor
S
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Evimde nete bağlanabilmek için tek kablo var ve bu kabloyla acer marka laptopuma anında ve sorunsuz nete bağlanabiliyorum.
aynı kabloyu masaüstü veya arkadaşımın casper marka laptonuna taktığımda ikisi de sınırlı bağlantı sarı ünlem hatası veriyor.
bu iki bilgisayarda hiç bir sorun yok başka her yerde nete sorunsuz girebiliyorlar...

Bilmece gibi oldu sanırım ama bunu iki aydan beri çözemedim pek anlamıyorum bu işlerden yardımcı olursanız sevinirim.

Tüm bilgisayarların ip ve dns ayarları otomatik.
elle de kurdum bu kez bağlandı yazıyor ama yerel ağ bağlantısında giden gelen trafiğinde giden var ancak gelen (0) sıfır gözüküyor nete girmiyor.
masaüstü formattan önce de girmiyordu tekrar format da attım sürücüleri yükledim bir başka yerde anında girdi nette.
modeme reset attım. modeme ping attırdım ama ping atılmadı.
bağlantıyı onar dediğimde ip adresi yenilenmeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor ağı yöneten kişiye başvurun diyor...ip alamıyor sanırım.


Hepsi bu. yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahpediz -- 25 Ekim 2013; 16:49:52 >

Z
12 yıl
Yarbay

İp adresi almada sorun yaşanıyorsa elle ip vermelisiniz.Modem markasına göre yazacağımız ip değişecektir.

192.168.1.123(192.168.1 kısmı 3. ile aaynı olacak sonunda 255e kadar yapabilirsiniz
225.225.225.0(Windows oto yazacak)
192.168.1.1(1.2 veya 2.1 olabilir)

8.8.8.8
8.8.4.4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

üçünü de denedim olmadı bağlanmadı.
gelen trafik sıfır gözüküyor
modem markam Air5341TT
modem ip 192.168.2.1
başka çözüm ?



Q
12 yıl
Teğmen

XP Kullanıyorsan bilgisayar'ına şunu uygula; Link'e gir, orada herşey yazıyor. Sorun çözülecektir.http://www.inndir.com/XP_TCP_IP_Repair-40170p.html#.UmqE7nDK60g
İstersen kendi sitesindende alabilirsin;http://www.xp-smoker.com/freeware.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sahpediz
S
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

nete girmeyen pc lerden biri xp diğeri win7.

sizin bahsettiğinizi şeyi uyguladım programı indirip çalıştırdım ancak sonuç değişmedi.

bu arada benim için mucize denilen bir şey oldu 3 aydır gece gündüz nete bağlamaya çalıştığım masaüstüm kendiliğinden nete girdi.

çok şaşırmak ve sevinmekle beraber sadece virüs programımı (microsofot securitys essantials) güncelledim ve chrome indirip kurdum pc ye ve aniden net tekrar gitti.

kabloyu çalışan laptopa taktım net var tekrar masaüstüne taktım ancak net yok. bu nasıl olabiliyor aklım almıyor kendiliğinden geliyor ve kendiliğinden gidebiliyor hiç bir şey yapmadan.

yeni ve harici bir ethernet kartı da bulunuyor ayrıca.

ne yapmam gerek hiç bilemiyorum. eğer sorunu çözebilirsem buraya yazarım. o zamana kadar bu konuda daha önce karşılaşmış ve bilgisi olanlardan cevaplarını bekliyorum.

ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.