Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6025
Cevap
458329
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (302. sayfa)
B
3 ay
Yüzbaşı

Ödeme yapmadan önce özellikle sordum ve satış temsilcisi aracın full olduğunu, teklif formunda sürüş asistanı plus yazdığını söyledi, formu hiç görmedim ben. Temsilciye güvendim ama ödemeden sonra kesilen faturada sadece sürüş asistanı yazdığını görünce sordum, satış temsilcisi faturada bazen yanlış yazılabildiğini, araç gelince anlaşılacağı söyledi. Bugün gelince plus olmadığı anlaşıldı. Söylenilene göre plus olmadığı için daha uygun fiyata gelmiş. Adaptif cruise control olmasını istiyordum açıkçası. Yazılımla serviste eklenebileceği söylendi ama bakalım olacak mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yildiran
Y
3 ay
Çavuş

Aslında şasi numarasından fabrika çıkışında ne olduğu bellidir diye düşünüyorum. Yani anlamak için aracın gelmesini beklemeye gerek var mı orası biraz garip olmuş. Sürüş asistanı en baz haliyle bile günlük kullanım için yeterli aslında. O yüzden sıkıntı yapmayın. Güle güle kullanmak nasip olsun.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bianca
B
3 ay
Yüzbaşı

Amin, hepimize inşallah. Dediğiniz gibi yeterli aslında. Başta var deyip çıkmayınca biraz moral bozdu sadece.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yildiran
B
2 ay
Yüzbaşı

Ocak ayının ilk haftasında aldığımız X1 X-line'da karşılaştığımız bazı sorunları/eksikleri belirtmek istiyorum. Yeni araç alan ya da almayı düşünenler için faydalı olabilir:

1-) Araçta satın almadan önce navigasyon var denmesine rağmen navigasyon yok. Yapılan açıklama Kasım sonrası üretimlerde navigasyon olmuyormuş. Tuhaf olan BMW'nin bunu bizim şikayetimizle öğrenmesi. Servisin verdiği cevap hiçbir şekilde navigasyon yüklenemeyeceği, apple car play ve android oto ile telefondaki navigasyonu kullanabileceğimiz yönünde. Kendi navigasyonu şu aşamada güncellenmediği ve trafik bilgisini göstermediği için zaten kullanmayı tercih etmeyecektim (İstanbul'da yaşıyorum) ama BMW ConnectedDrive gelince kullanabilirdim. Borusandan verilen bilgiye göre bu yıl 2. çeyrekte gelmesi bekleniyormuş.

2-) Sürücü profili oluşturulamıyor. Sürücü profili ekle dendiğinde "Sürücü profili eklemek mümkün değil" diyor. Profil oluşturup o profile isim vermek ve profile anahtar atamak mümkün değil. Söylenen BMW ConnectedDrive gelince çözülecekmiş. İlginç olan Ekim ve öncesi üretimlerde mümükün olan özellik Kasım ve sonrası için neden değil? ve akltif olması için ne zaman geleceği belli olmayan BMW ConnectedDrive ı beklemek zorunda olmak. 2018 model bmw de gayet güzel çalışıyordu. Verilen cevap sizin yazılım yeni olduğu için çalışmıyor.

3-) Sesli komut özelliği yok ya da çalışmıyor. Navigasyon olmadığı için aracın sesinin çıkmasına gerek yok dediler herhalde.

4-) Yukarıdaki maddelere bağlı olarak menüde Sürücü Profili, Kişisel Asistanınız, Navigasyon uygulamaları yok.

5-) Sürüş modları Personal, Sport, Efficient olmak üzere 3 tane. Expressive mod kaldırılmış

6-) Aracın özellikerini gösteren formda ve faturada "6U302 BMW Live Cockpit Professional" yazmasına rağmen bu paketin özellikerini kullanamıyoruz.

Bmw internet sitesinde BMW Live Cockpit Professional açıklaması şu şekilde:

"BMW Live Cockpit Professional nedir?
BMW’nin yeni nesil kokpit sistemi olan BMW Live Cockpit Professional'da modern bir otomobilden beklenen tüm özellikler mevcut.

BMW’nin en güncel işletim sistemi olan iDrive8 sayesinde otomobilinizi kişiselleştirebilir ve geliştirilmiş iController’ınız ile otomobilinizi sezgisel olarak yönetebilirsiniz. Kişisel arayüz özelliği sayesinde otomobilinizle bütünleşebilir ve onu siz nasıl isterseniz öyle kullanabilirsiniz.

Farklı sürücü profilleri oluşturabilir, yakıt tüketiminizi görüntüleyebilir, koltuk ayarları, iç aydınlatmalar, klima ısısı gibi kişisel ayarlarınızı hafızaya alabilirsiniz.
ID7 ile sunulan BMW sesli komut sistemi, siz ve otomobiliniz arasında sesli iletişim kurulmasını sağlar. Multimedia sisteminde sunulan geniş kapasiteli saklama alanı BMW’nizde kendi medyanızı saklamanıza imkan tanır."

Biz yeni aldığımız aracı kişiselleştiremiyoruz, farklı sürücü profilleri oluşturamıyoruz, sesli komut veremiyoruz.


https://www.bmw.com.tr/tr/topics/fascination-bmw/bmw-sozlugu.html
Konu ile ilgili olarak BMW Türkiye'ye şikayet yazdım, ilgili mercilere ileteceklerini söylediler. Aracını yeni almış ve aynı durumda olanlar varsa onlar da şikayet yazarlarsa belki daha çabuk aksiyon alabilirler. BMW ConenctedDrive ile çözülmesi beklenen yazılımsal sorun neden yeni bir yazılımla çözülemesin?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 ay
Çavuş

Aynı sorunlar maalesef bende de mevcut. Dediğiniz gibi kasım ayı öncesi araçlarda connected drive olmadan çalışan şeyler neden bizim araçlarda illa connected drive istesin? Açıkçası bmw tarafından açıklama yapılması ve çözüme kavuşturulması gereken şeyler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiran -- 1 Şubat 2024; 11:13:49 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bianca
K
dün
Er

Merhabalar.. 2014 model bmw x1 16i sDrive bir araç almayı düşünüyorum. Benzer yaş ve kilometrelerde nissan qashqai gibi araçlara bakarken bu araca daha çok meylettim. Beni tek düşündüren husus bmw nin nissana göre bakımlarının ne kadar daha pahalıya mal olacağını kestirememek. Karşılaştırmalı örnek verebilecek birisi bana oldukça yardımcı olmuş olur. Örneğin nissan x tl iken bmw 2x tl tutar gibi.Yedek parça fiyatlarını merak ediyorum aslında. (Bakımları yetkili servislerde değil dışarda özel servislerde yaptırdığım senaryoda)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.