Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
272
Cevap
13633
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Shadowrun Returns:3. oyun Hong Kong çıktı. (4. sayfa)
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

KS sayfasındaki çizimleri yapan elemanın sayfasını buldum şansa, elinin ayarı yok maşallah :) Umarım bazı oyun içi çizimleri de bu elemana yaptırırlar. Çok iyi yansıtmış havayı.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni bir güncelleme yaptılar bu arada ve soruları alıyorlar forumlarından :http://www.shadowrun.com/forums/topic/questions-for-the-mitch-and-jordan-qa-part-ii

2 hafta boyunca sorulacak soruları derleyip cevaplarla bize videol olarak dönecekler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Ekim 2012; 14:21:28 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Geçen ay sorulan soruları cevaplyor yapımcılar;

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bir de yeni KS updatei geldi, Şükran Günümüzü kutluyorlar :);

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.kickstarter.com/projects/1613260297/shadowrun-returns/posts/354030?ref=activity



İlk oynanabilir halini yapmışlar "Run&Gun" adı altında, bütün geliştiriciler geçmiş başına oynayarken değişmesi/gelişmesi gereken yerleri not almaya başlamışlar. Haftalarca süren debugging ve tekrarlardan sonra zevkli bir oynanış yakalamışlar dövüşler için. Yapay zekayı da geliştirdik diyorlar.Yerine göre silah değiştirecek (el bombalarına dikkat edin diyorlar :)) yerine göre çok agresif oynayacak yerine göre de kaçak oynayıp yardım çağırmaya çalışacakmış Aİ ler.
Ana hikayede oturmuş durumdaymış şu an, dialoglar hazırlanmaya başlanmış ve oyuna yedirmesi kalmış. Büyüleri ve teknolojik yetenekleri de savaşlar dışında da kullanılacak/işe yarayacak şekilde dizayn etmeye başlamışlar.

İşin yarısını bitirdik, çıkış olarak 2013 Mayıs ya da Haziran diyorlar.



Eklenti: bu arada ana sitesi/forumları biraz adam dönmüş :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 22 Kasım 2012; 10:39:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gene ben :)

Bir update daha yayınladılar, yapay zeka ilgili tamamen. Her duruma uymaya çalışacak bir yapay zeka yapmak istedik diyorlar ve şöyle bir tablo yapıştırıyorlar.


http://lh6.googleusercontent.com/4Z3CdsFU_ZYIuet6vCtFWucEwAt0O9ROnKEI6iGRr3BBSze0wZ69wx8jFzFH8j6hp6-6NFl5OB-aCd1_BeVgfyqFfsgwQRGNaXSYxMWF7Bty9BSnuUo (ne yaptıysam ekleyemedim imajı )


Görevleri bitirmek adına da bir kaç ön bilgi serpiştirmişler konuya. İstersek bodoslama dalabileceğiz, kıyafet değiştirip guardları kandırabileceğiz ( ek olarak şu an ugun kıyafete uygun silah olması gerekliymiş elimizde, bütün guardlar otomatik tüfekle dolanırken biz pistol/kılıç gibi farklı silahlarla görülürsek kıllanacaklarmış ama tam emin değiller ekleyip eklememekte bence süper olur) ya da Deckerımız turretleri/sistemi ele geçirip pis işi makinalara yaptırabileceğiz. Deckerı korumak lazım diyorlar. Yapay zeka bunların hepsine uygun davransın diye uğraşmışlar hep.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 13 Aralık 2012; 15:03:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

Guard kandırma olayı iyi olur gerçekten.

Bu oyunu gerçekten çok merak ediyorum farklı tür bir rpg çıkacak uzun zamandır piyasaya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gameinformer dergisi şubat sayısı için 6 safyalık yer ayırmış oyuna, bir kısım bilgiler geçi elimize.

Dövüş mekanikleri için Shadowrun kurallarına bağlı Fallout ve X-Com karışımı diyorlar. Oyun Seatle senaryosu ile gelecek ve ardından bir süre sonra Berlin senaryosu gelecek. Berlin destekçiler ve ön sipariş verenler için bedava olacak (ön sipariş içinhttp://harebrained-schemes.com/post/shadowrun-returns-is-now-available-for-pre-order/) anladığım kadarıyla. Oyun güzel de bir harita editörüyle geliyormuş, buda ileride oyuncular tarafından düzenlenmiş şehir senaryoları demek olabilir.

< Resime gitmek için tıklayın >


Yakın zamanda daha detaylı bilgiler düşer kucağımıza herhalde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgiler Şubat ayında gelecek demiştim ama öncesinde ufak bir söyleşi buldum. Sınıfları özetliyor;

http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2013/01/02/shadowrun-returns-online-feature.aspx

Öncelikle Shadowrun'ın özü sınıfsız bir sistem. Başlangıçta yapacağınız seçim sadece ilk seviye için. Sonra istediğiniz sınıftan istediğinizi ödünç alabileceksiniz diyor. Karmanızın yettiği kadar tabi :)

Mage: Klasik büyücümüz, geniş bir büyü yelpazesine sahip. Saldırı büyüleri (Acid Stream, Lightning bolt, Manabolt, Blindness, Confusion, and Petrify), savunma ve güçlendirme büyüleri ( AP (action point) Boost, Aim, Armor, Ignore Pain, Stealth, and Heal) ve son olarak da karşı tarafın gücünü azaltan büyüler/debufflar (Slow, Distraction, Disintegrate, Agony, and Mana Static)

< Resime gitmek için tıklayın >

Street Samurai: Sokak samurayları, bu kuvvetli savaşçılar Shadowrun'ın dövüş uzmanları, reflekslerine direkt bağlı zeki silahlar kullanıyorlar. Yakından, uzaktan düşmana silah hasarı verip, ezmek için en ideal sınıf.
3 tane silah taşıyabiliyorlar. Bazı uzak dövüş yetenekleri snapshot, armor piercing, and head-shots. yakın dövüş yetenekleri de slash, stab, and cleave (with bladed weapons) ve disarm.

< Resime gitmek için tıklayın >



Decker: Shadowrun'ın hackerları, kendilerini Matrixe bağlayıp(Matrix pek de orjinal bir film değildi ;)) bilgi çalmakta uzmanlar. İCE diye geçen elektronik korumalar kimi zaman fiziki korumalardan çok çok üstünler, bundan gayet tehlikeli bir meslek. Bazı şirketler Matrixten kendilerini koparmış durumdalar, bunlara sızabilmek için binanın içine girip serverlara fiziksel bağlanmak gerekli.
Deckerlar mekanlardaki LANa sızıp kamera, kapı ve otomatik savunmaları ele geçirebilecekler. Sisteme virüs yerleştirip, bilgi çalabilecekler. Daha hızlı hack yapmalarını sağlayan ve alarmlardan uzak durmalarını sağlayan yetenekleri var.


Shaman: Shamanlar totem kullanarak spiritleri(ruhları) çağırabiliyorlar. Değişik şekillerde spritler var ( nature, elemental, hearth, and toxic spirits)
Spiritleri kontrol edebilmek için action point harcamak lazım. Kontorlden çıkabiliyor bu arkadaşlar ve bu durumda ilk işleri rahatlarını bozan şamandan intikam almak oluyor genelde.


Riggers: Bu arkadaşlar mekanik. Masa üstü oyunlarda çoğunlukla devasa makineleri kullanırlar ama oyunda ufak dronelerı, savaş robotlarını kullanacaklar. Yüksek ateş gücünden tutun, ön araştırmaya kadar becerileri var robot arkadaşların.
Güçleri arttıkça daha büyük dronelar kullanabilecekler, aynı anda daha fazla kullanabilecekler ve menzilleri artacak.


< Resime gitmek için tıklayın >

Physical Adept: Bir nevi monk, yakın dövüşü büyüyle birleştiriyor bu arkadaşlar. Aynı anda bir kaç kişiye döner tekme atmak ve disarm yetenekleri arasında.
Yakın dövüşçüden öte, uzmanlaşmış büyücüler diyorlar bunlar için. Reperatuarlından bir kaç örnek; Killer Hands, Distance Strike, Mystic Armor, Traceless Walk, and Quick Strike.”





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Ocak 2013; 19:33:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gameinformer bilgileri düştü;


ADUKET!
< Resime gitmek için tıklayın >

Gemilerde talim var.
< Resime gitmek için tıklayın >

-Oyun 2054 yılında Seatle da geçiyor. Berlin görevleri kısa bir süre sonra yayınlanacak.
-Oyunun ana konusu organ mafyası ve pazarı üzerine.
-Eski SNES versiyonundaki gibi morgda başlıyacağız.
-Yapımcılar "Film Noir" ambiyansından ilham aldıklarını söylüyor. (Max Payne 1-2 gibi bir atmosfere sahip olacakmış yani)
-Sıra tabanlı savaşlar eski Xcomlar (ya da yenisi :)) gibin olacak
-Başta bir tane karakter yaratabileceğiz, geri kalanlar oyun ilerledikçe dahil olacak. Hepsini biz kontrol edeceğiz.
-Diyaloglar anahtar kelime tabanlı olacakmış ve sorgulama önemli yer kaplıyormuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Flooda devam :)

10 Martta canlı bir şekilde oyunun demosunu oynarken sorulara cevap verecek yapımcılar. 7 sinde de şova herkesin katılamayacağını fark ettikleri için, oyun için görüntüleri ve oynanışı paylaşacaklar.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Trolleri inatla gereksiz komik yapmaya devam ediyorlar...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
12 yıl
Yarbay

çok iyiler cidden.



K
12 yıl
Binbaşı

2054 yılında elfler gothic takılıyormuş demekki bunuda öğrendik.
Beklediğimden iyi işler çıkarıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Yarbay

Çizimler efsane, merakla bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir şeyler yazacaktım ama edemedim. Alın izleyin, her kuruşu haketmiş elemanlar. Hatta utanmayıp oyun çıkınca da alacağım!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9MiMjQwd2VE

Eklenti: Her şeyi geçtim, oyun dehşet detaylı bir editör ile de geliyor. Umarım adam gibi vaktim olur da sizleri el yapımı ( ve gereksiz zor ) bölümlere boğarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 8 Mart 2013; 16:32:29 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
12 yıl
Yüzbaşı

inanamıyorum harika bir oyun olmuş. şimdi yazın bunu oynayacağız yani öyle mi? şaka değil dimi :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

N
12 yıl
Yarbay

Ay ben yukarıdan bakılan oyunları hiç sevmem, yüksekten korkarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Burada daha detaylı bilgiler var video hakkında, en beğendiğim kısım büyüler cooldown da olsa bile kullanabilecek olmamız. Tabi bu bizi yorarak "Drain Damage" denilen hasarı verecek.


http://harebrained-schemes.com/post/shadowrun-returns-first-look/


@Nicholai Hel

Hacı sana aşağıdan bakılan verelim o zaman Ama troll ve dwarfların ayakları kokuyor uyarmadı deme. (Orclar pudra kullanıyormuş)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Binbaşı

Vay arkadaş baya iyi yapmışlar.



D
12 yıl
Yarbay

12-13 yıldır oyun oynamama rağmen ilk kez bu oyunu duyuyorum. Oyun hakkında bilgi verir misin?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

12-13 yıldır oyun oynamama rağmen ilk kez bu oyunu duyuyorum. Oyun hakkında bilgi verir misin?

Nereden baksan 20 senelik oyun, arada çıkanlarda çok sığ olduğu için yok oldu gitti.
İlk mesajlarda var oyunla ilgili bilgiler, bir oku istersen kafana takılan bir şey olursa onu sorarsın sonradan. Ama kısaca özetlemek gerekirse;

Oyun için Yüzüklerin Efendisinin, Blade Runner(Bıçak Sırtı diye geçer) tarzına yakın cyberpunk bir dünya ile sentezi bir dünyada geçiyor diyebiliriz. Bir karakter yaratıp, yanımıza adamlar alıp verilen görevleri yapmaya çalışacağız. Bu görevlere genel olarak Shadowrun deniyor, bizlerde runner oluyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.