Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
1201
Tıklama
0
Öne Çıkarma
windows 7 ve sildikten sonraki sorunlar üzerine
D
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar. geçenlerde d sürücüsüne windows 7'yi yükledim. ardından bir türlü silemedim ve en sonunda ms-dos'tan format attım. tabii bu sırada bundan önce boot ayarlarıyla oynamıştım. buradaki asıl amacım 'windows 7yi silmeyeyim ama açılışta da ona yöneltmesin, direk xp açılsın c üzerinden' idi. fakat yanlış bir şey yapmış olmalıyım ki bilgisayar açıldığında direk windows 7'yi açtı ve onun da adını windows.old olarak değiştirdiğim ve silmeye çalışırken zarar verdiğim için, o da açılmadı ve kendini kurtarmaya gitse de çare bulanmadı. işte ben de ardından, yukarıda belirttiğim gibi ms-dos'tan format attım ve düşündüm ki, herhalde şu teknoloji harikası d'ye formatı atınca, otomatik olarak c'deki işletim sistemini algılar ve bilgisayar açılır. mamafih böyle olmadı. windows boot manager açılıyor ve ona bön bön bakıyorum. windows başlarken hata oluştu diyor. korkarım halen daha windows 7'den bahsediyor. bu durumdayken bilgisayara ne yapıp da onu kurtarabilirim. zira d'deki dosyaları da c'ye atmıştım. bütün dokümanlar orada.
anlayacağınız, bir iş yapalım derken her şeyi çorba ettik. ve her zamanki gibi donanımhaber ve onun güzide kullanıcılarının kapısını çaldık.

değerli yorumlarınızı bekliyorum.
selamlar.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

yardımcı olabilecek birileri yok mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı

external hard diskiniz olduğunu varsayıyorum

usb'den ya da cd'den boot edebilen bir linux türevi ile bilgisayarı açın, kaspersky rescue disk bile olur, onunla açtıktan sonra file manager'a gelip eski dosyalarınızın yedeğini alın, sonra da komple hard diski sıfırlayın, partitionları silip yeniden oluşturun, ondan sonra yeni temiz kurulum yapın

kaspersky indirebileceğiniz adres:

http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

cevabınız için teşekkür ederim.

tek bir disk'i 2'ye bölünmüş durumda. bahsettiğim gibi d'ye format attım. c'ye format atmadan c'de bulunan xp'yi birincil işletim sistemi haline getiremez miyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı

mbr bozulmuş galiba (master boot record), o zaman windows xp cd'si ile sistemi açıp kurtarma konsoluna girin R tuşu ile sonra fixmbr komutu ile mbr'yi yeniden oluşturun, komutun tam kullanımını hatırlamıyorum ama internetten bulabilirsiniz, kolay gelsin...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.