Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
5513
Tıklama
0
Öne Çıkarma
c de exe oluşturmak
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

herkese merhaba ,

ödev olarak yazdığım bir c kodunu hocaya vermek için exe'ye donustürmem lazım. acaba kodu nasıl exe yapabilirim.



T
13 yıl
Binbaşı

DevC++ vb gibi bir derleyicide kodu derlemen lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

zaten devc++ kullanarak compile ediyorum. fakat ödevi, hocaya kod değil exe dosyası olarak vermek istiyorum. acaba bunun bir yolu var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

Arkadaşım Complie etmek demek platform'a özgü çalıştırabilir dosya haline getirmek demektir. senin compile ettiğin dosya muhtemelen aynı isimle exe dosyasına dönüşür. Sen ne demek istediğini daha net bir açıkla hele.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

yanlış söylediysem kusura bakma . derdimi daha iyi anlatmaya çalışayım.
benim amacım yazdığım programı herhangi bir bilgisayarda çalışacak şekilde exe dosyası yapmak. devc++ olsun ya da olmasın önemli değil.
mesela yazdığım program sadece "merhaba dünya" yazısı yazıyorsa , bu exe dosyasına tıklayınca "merhaba dünya" yazan programın açılması. umarım anlatabilmişimdir derdimi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

e ben de sana aynı şeyi söylüyorum. Sen bir C dosyasını windows üzerinde derlediğinde o artık executable bir program olur. yani derlenmiş olan .exe dosyasıdır. Çift tıklarsın, konsol açılır merhaba dünya yazar. olay bu. Projeyi nereye kaydettiysen orada muhtemelen bir "bin" klasörü vardır. orada programın exe halini bulabilirisn.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

peki dostum saolasın. ben o dosyanın sadece compiler olan pc de calışacağını düşünüyordum. fakat senin dediğine göre aradığım dosya buymuş. teşekkür ederim



Z
2 yıl
Er

Merhaba, kodumu exe dosyası biçiminde görüyorum fakat açmaya çalıştığımda iki saniye görünüp kapanıyor dosya açılmıyor sebebi ne olabilir?




Bu mesajda bahsedilenler: @TradeMark
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.