Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 2 mobil kullanıcı
9673
Cevap
1144195
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ASTRA 1,3 CDTİ Kullanıcı yorumları (259. sayfa)
D
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hakankiraz1977

slm dreadknight! öncelikle şunu belirteyim imzadaki araç benim ve alalı daha 5 ay oldu,henüz 6.000 km.deyim.Passat ile astrayı kıyaslarsak tabiki astra passatın konfor konusunda gerisinde kalabilir,ama en az onun kadar asildir,siz anladığım kadarıyla otom.vites arıyorsunuz benim aracım düz vites ancak astranın Easytronic şanzmanlı araçlarının da iyi oduğunu ve piyasada oldukça tutulduğunu biliyorum,zaten siz bi Easytronic kullanmışsınız,bi fikir sahibi olmuşsunuzdur! gelelim soru işaretlerinize :) benim bundan bi önceki aracım Peugeot 206 1.4 75 Hp idi.sizin gibi bu foruma bende baktım tüm yorumları enaz iki kere hatim ettim :) onunlada yetinmedim etrafımdaki tüm motor ustası arkadaşlarıma defalarca danıştım ve en sonunda aracımı "0"m. olarak aldım.İyiki almışım; bazen sizin gibi o kadar para bağladım diye aklıma gelmiyor değil,ama sonuçta bu araca kendi canınızı ailenizin,çoluk çocuğunuzun canını emanet ediyorsunuz bi nevi,bundan daha önemli bi şey varmı?Geçenlerde bi arkadaşım arabanın durumunu sordu ben çok memnunum hatta bu aracı ben üretsem en az 50.000 Tl. ye satardım dedim ve halen böyle düşünüyorum,bu forumdaki yazılarıma bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız,benim aracımdan hiç bi şikayetim yok elektronik sistemler bizim güvenliğimiz için geliştirilmiş,daha dün bi virajda CBC sayesinde kurtulduğum; eski aracım olsaydı kesin kaza yapardım dediğim bi deneyim yaşadım,araç gerçekten çok güvenli,bi de yakıt ve vergi avantajlarını göz ardı etmeyin malum devir ekonomi devri.Kesinlikle tavsiye ederim.Saygılar!


Merhaba,

Ayrıntılı cevabınız icin tesekkur ederim. Ben de bir aracı alınca uzun yıllar binen kullanıcılardanım. Astra'yı da (dün bayiiden ogrendim +3 olabiliyormus) alırsam eger her turlu soru isaretinden uzaklasmak icin 3 yıl ilave ile 5 yıl garantili alıp 5 yıl boyunca da 80-100 bin km yol yapıp satmak planındayım.

Ama iste anlayanlardan ogrendigim ozellikle easytronic sanzımanın, istanbul sıkısık trafiginde beni uzecegi??? Ama guvenlik ve verdigi tokluk hissi kesinlikle beni etkiledi, zaten bu denli bu otomobil uzerine egilmem de bunlardandır.

Bakalım, onumde biraz daha vakit var. Arkadasimin arabasini tam deneyememistim tabii ki, bir haftasonu aynı aractan 1 gunlugune kiralayıp deneme yapmak istiyorum. Yokus, otoban, trafik, her kosulda deneyip, zorlayıp, kendimi ikna etmem en dogrusu olacak

Gelismelere gore yine fikirlerinize basvurabilirim.

Tesekkurler,

Saygılar, Onur...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreadknight -- 25 Ekim 2010; 10:14:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen

UHP 4 Bluetooth


GM Parça Numarası: 13287707
Kod: CA


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen

Merhaba Arkadaşlar,

Araçlara Bluetooth isteyenler yol göstersin diye biraz bilgi vermek istedim.

CID yada GID ekran fark etmiyor. Hazırlanan sistem teyp (CD30,CD30MP3,CD70NAVI,DVD90NAVI....) kablo soketine takılıyor,mevcut soket ise hazırlanan düzeneğin dişi soketine takılıyor. Sonrada tech2 ile yazılım yükleniyor



< Resime gitmek için tıklayın >



O
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: eudoc

quote:

Orijinalden alıntı: cosmo2008


quote:

Orijinalden alıntı: sugarbaro


quote:

Orijinalden alıntı: Simonsorcerer

arkadaşlar 2006 cdti astramın bayramda uzun bir yoldan dönerken 160km gibi bir hızda otobanda hız sabitleme ile 50km kadar gittim, sonra bir anda servis ışığı yandı ve arabanın bir anda çekişten düştüğünü farkettim, sonra anladım ki turbo devre dışı oldu.

sağa çektim ve 1 dk kadar dinlendirip stop ettim, tekrar çalıştırdım servis ışığı sönmüştü ve turbo da devreye girdi , sonra bir daha yaşamadım.. ne yapmamı tavsiye edersiniz bu başına gelen oldu mu?

Dostum 2.5 senedir ist-ankara otoyolda dediğin şekilde sürekli yol aldım ve bugüne kadar hiç böyle bir problem yaşamadım.Hatta uzun süre boyunca zorlamama rağmen turbonun verimliliği hiç düşmedi diyebilirim.Turbonun devreden çıkmasının hız sabitleme ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.


özelikle yaz aylarında havalar sıcakken araba çok zorlanırsa turbo otomatik devre dışı olabilir diye biliyorum ama sabit hızda giderken olması ilginç.

daha dün başıma benzer bir olay geldi. Arabayı çalıştırdım, ön güneşliği çıkartıp hareket edene kadar 1 dakika rölantide bekledi araç, sonra bir arkadaşımı yakalmam gerektiğinden, spor modu açtım, bir iki dönüş sonrası düzlükte gazı kökledim, 1, 2. vites derken 3800 devir civarında araç gaz kesti ve servis ışığı yandı, sağa çektim, motoru stop edip tekrar çalıştırdım, herşey normal görünüyordu ama içime kurt düştü, hata koduna baktım, (ecn 24312)turbo selenoid valfi arızası kodu görünüyordu. Bugün servise gittim, arabam daha 3 haftalık bir araç, 45 dakikada valfi değiştirip(garanti kapsamında) aracımı teslim ettiler. Opal servisten Murat beye teşekkürlerimi sunar, yoluma devam ederim. 3333 kilometredeki 3 haftalık aracın böyle bir arıza vermesi sinir bozucu olsa da servisteki hızlı ve sorunsuz çözüm sevindirici.

Bu soruna neyin yol açmış olacağına dair bilgisi olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.

edit : arıza kodu eklendi



Bu konu ile alakalı alttaki metin bir başka forumdan alıntıdır.

Değişken geometrili turbolarda ortaya çıkan rahatsızlık bu yazdıklarınız.
Corsa ile Astra aynı dizel motoru kullanmasına rağmen sadece Astra'larda çıkar bu problem. Çünki bu iki aracın motorları aynı olsa da turboları farklıdır. Astralar da değişken geometrili(vgt) turbo kullanılır ve westgate yoktur(bunun yerine turbonun içine giren havayı direk manifolda yönlendiren kanatçıklar vardır, bu yönlendirmeyi de selenoid bir valf yapar). Corsa larda ise sabit turbo kullanılır ve westgate bulunur.
Astra lardaki vgt turboların kanatçıklarını sürekli aç-kapa yapan selenoid valf zamanla ve kullanımla görevini yerine getiremez hale gelir. Arıza vermesinin sebebi budur. Yukarıda bir arkadaşın(Adapazarında ekin otoda) bizim metodla hallet dediği metodu merak ettim. Turbo basıncı ile mi yoksa valfe manuel bir şey yaparak mı hallediyorlar bilemiyorum.
Astra larda bu sorunun kronik olduğu kesin. Yeni kasayı da aynı dizel ve turbo ile getirdilerse, dert devam ediyor demektir. Yok başka bir şekilde iyileştirdiler ve hallettilerse, iyi..
Nasıl ki benzinli Astra G'lerdeki EGR sorununu ancak 2007 den sonraki H' kasalarda EGR'yi kaldırarak çözmüşlerdi(2007 ye kadar olan benzinlilerde bu EGR belası her bişeyi bozuyordu, bobininden tutun da, kompresyon kaçaklarına sebbiyet vermeye kadar).
Bilmiyorum bu sorunu nasıl çözecekler, çözdüler ya da; onlar çözmeseler de piyasadaki "ustalar" nasıl çözdüler??
Astra CDTİ lerde kalan tek müzmin sorun budur. Bakalım sonu nereye varacak.
Selenoid valfin fiyatı artık ucuzlamış olsa da: vakit kaybı ve aracın sürekli değişkenlik gösteren performansı sebebi ile araçtan soğuma hissi kaçınılmaz olmakta.
Sabit turbolarda(westgate'li) turbo içindeki basınç, ECU'ya iletilmeden westgate den boşaltılmakta. Oysa ki VGT turbolarda: turbo içindeki basınç, turbo basınç sensörü vasıtası ile ölçülüp neticesi ECU'ya gönderilmekte ve ECU'da bu neticeleri işleyerek selenoid valfe aç-kapa emrini vermekte.
Dolanbaçlı, monoblok olmayan bir parçanın(selenoid valf) sürekli çalışır olma gerekliliği, fazla hareketli parçaya sahip olması ve daha fazla elektronik iletişim isteyen bu ikinci sistem(astra lardaki vgt), sistemin son ayağı olan selenoid valfte su koyvermekte(bazen de basınç sensöründe).
Şekil bu..nasıl halledecekler ya da hallettiler bilmiyorum.
Şimdilik tek yöntem: bozuldumu valfi ya da basınç sensörünü değiştir şeklinde. Sanayi tipi çözüm de ortaya çıkmıştır lakin ben bilmiyorum.
Astra ile Corsa arasındaki beygir farkı; turbolarının farklı(geometrik ve sabit) olmasından değil, Astra da kullanılan turbonun daha fazla basınçlı hava basabilmesindendir. Aynı büyüklükte olup değişken geometrili olmayan turbolar da vardır. Fakat Opel, Astra'larda değişken geometrili olanı kullanmıştır.
Turbonun eksoza bağlı kısmındaki pervanelerinin önünde bulunan paller, sürüş pozisyonuna göre bazen dikey, bazen de yatay şekilde bulunarak turbo basıncını boşaltırlar. Zamanla kurum, km'lerin getirdiği aşınma sonucu bunların hareket ettirilmesi daha fazla güç ister. Bu pallere hareketi veren selenoid valfde de bu tür sorunlar oluşabilir ve görevini tam yapamaz hale gelir.
Nasıl ki EGR bozulup da açık ya da kapalı kaldığı zaman(EGR'nin turbo ile bir alakası yok, sadece işleme prensibi açısından örnekledim); selenoid valf de açık kalırsa turbonun dolmasını engeller, ya da kapalı kalıp sistemin arıza koduna geçmesine sebep olur.
Unutmadan ekleyeyim: Dizellerde EGR'nin ne kendisi sorun çıkarır ne de başka bir taraflarda soruna sebebiyet verir. Dizellerdeki iptal gerekçesi tamamen performans ilavesi ile alakalıdır.
Dizellerdeki yegane dert: turbonun(değişken geometrili) eksoz tarafındaki pallerinin hareket kabiliyetinin azalması ya da bunları hareket ettirecek selenoid valfin arızalanması sebebi ile aracın arıza moduna geçmesi ve turbonun devre dışı kalmasıdır(daha az sıklıkta görülen ise turbo basınç sensörünün bozulması ya da pislenmesi neticesinde hatalı ölçüm yapmasıdır).


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5


quote:

Orijinalden alıntı: eudoc

quote:

Orijinalden alıntı: cosmo2008


quote:

Orijinalden alıntı: sugarbaro


quote:

Orijinalden alıntı: Simonsorcerer

arkadaşlar 2006 cdti astramın bayramda uzun bir yoldan dönerken 160km gibi bir hızda otobanda hız sabitleme ile 50km kadar gittim, sonra bir anda servis ışığı yandı ve arabanın bir anda çekişten düştüğünü farkettim, sonra anladım ki turbo devre dışı oldu.

sağa çektim ve 1 dk kadar dinlendirip stop ettim, tekrar çalıştırdım servis ışığı sönmüştü ve turbo da devreye girdi , sonra bir daha yaşamadım.. ne yapmamı tavsiye edersiniz bu başına gelen oldu mu?

Dostum 2.5 senedir ist-ankara otoyolda dediğin şekilde sürekli yol aldım ve bugüne kadar hiç böyle bir problem yaşamadım.Hatta uzun süre boyunca zorlamama rağmen turbonun verimliliği hiç düşmedi diyebilirim.Turbonun devreden çıkmasının hız sabitleme ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.


özelikle yaz aylarında havalar sıcakken araba çok zorlanırsa turbo otomatik devre dışı olabilir diye biliyorum ama sabit hızda giderken olması ilginç.

daha dün başıma benzer bir olay geldi. Arabayı çalıştırdım, ön güneşliği çıkartıp hareket edene kadar 1 dakika rölantide bekledi araç, sonra bir arkadaşımı yakalmam gerektiğinden, spor modu açtım, bir iki dönüş sonrası düzlükte gazı kökledim, 1, 2. vites derken 3800 devir civarında araç gaz kesti ve servis ışığı yandı, sağa çektim, motoru stop edip tekrar çalıştırdım, herşey normal görünüyordu ama içime kurt düştü, hata koduna baktım, (ecn 24312)turbo selenoid valfi arızası kodu görünüyordu. Bugün servise gittim, arabam daha 3 haftalık bir araç, 45 dakikada valfi değiştirip(garanti kapsamında) aracımı teslim ettiler. Opal servisten Murat beye teşekkürlerimi sunar, yoluma devam ederim. 3333 kilometredeki 3 haftalık aracın böyle bir arıza vermesi sinir bozucu olsa da servisteki hızlı ve sorunsuz çözüm sevindirici.

Bu soruna neyin yol açmış olacağına dair bilgisi olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.

edit : arıza kodu eklendi



Bu konu ile alakalı alttaki metin bir başka forumdan alıntıdır.

Değişken geometrili turbolarda ortaya çıkan rahatsızlık bu yazdıklarınız.
Corsa ile Astra aynı dizel motoru kullanmasına rağmen sadece Astra'larda çıkar bu problem. Çünki bu iki aracın motorları aynı olsa da turboları farklıdır. Astralar da değişken geometrili(vgt) turbo kullanılır ve westgate yoktur(bunun yerine turbonun içine giren havayı direk manifolda yönlendiren kanatçıklar vardır, bu yönlendirmeyi de selenoid bir valf yapar). Corsa larda ise sabit turbo kullanılır ve westgate bulunur.
Astra lardaki vgt turboların kanatçıklarını sürekli aç-kapa yapan selenoid valf zamanla ve kullanımla görevini yerine getiremez hale gelir. Arıza vermesinin sebebi budur. Yukarıda bir arkadaşın(Adapazarında ekin otoda) bizim metodla hallet dediği metodu merak ettim. Turbo basıncı ile mi yoksa valfe manuel bir şey yaparak mı hallediyorlar bilemiyorum.
Astra larda bu sorunun kronik olduğu kesin. Yeni kasayı da aynı dizel ve turbo ile getirdilerse, dert devam ediyor demektir. Yok başka bir şekilde iyileştirdiler ve hallettilerse, iyi..
Nasıl ki benzinli Astra G'lerdeki EGR sorununu ancak 2007 den sonraki H' kasalarda EGR'yi kaldırarak çözmüşlerdi(2007 ye kadar olan benzinlilerde bu EGR belası her bişeyi bozuyordu, bobininden tutun da, kompresyon kaçaklarına sebbiyet vermeye kadar).
Bilmiyorum bu sorunu nasıl çözecekler, çözdüler ya da; onlar çözmeseler de piyasadaki "ustalar" nasıl çözdüler??
Astra CDTİ lerde kalan tek müzmin sorun budur. Bakalım sonu nereye varacak.
Selenoid valfin fiyatı artık ucuzlamış olsa da: vakit kaybı ve aracın sürekli değişkenlik gösteren performansı sebebi ile araçtan soğuma hissi kaçınılmaz olmakta.
Sabit turbolarda(westgate'li) turbo içindeki basınç, ECU'ya iletilmeden westgate den boşaltılmakta. Oysa ki VGT turbolarda: turbo içindeki basınç, turbo basınç sensörü vasıtası ile ölçülüp neticesi ECU'ya gönderilmekte ve ECU'da bu neticeleri işleyerek selenoid valfe aç-kapa emrini vermekte.
Dolanbaçlı, monoblok olmayan bir parçanın(selenoid valf) sürekli çalışır olma gerekliliği, fazla hareketli parçaya sahip olması ve daha fazla elektronik iletişim isteyen bu ikinci sistem(astra lardaki vgt), sistemin son ayağı olan selenoid valfte su koyvermekte(bazen de basınç sensöründe).
Şekil bu..nasıl halledecekler ya da hallettiler bilmiyorum.
Şimdilik tek yöntem: bozuldumu valfi ya da basınç sensörünü değiştir şeklinde. Sanayi tipi çözüm de ortaya çıkmıştır lakin ben bilmiyorum.
Astra ile Corsa arasındaki beygir farkı; turbolarının farklı(geometrik ve sabit) olmasından değil, Astra da kullanılan turbonun daha fazla basınçlı hava basabilmesindendir. Aynı büyüklükte olup değişken geometrili olmayan turbolar da vardır. Fakat Opel, Astra'larda değişken geometrili olanı kullanmıştır.
Turbonun eksoza bağlı kısmındaki pervanelerinin önünde bulunan paller, sürüş pozisyonuna göre bazen dikey, bazen de yatay şekilde bulunarak turbo basıncını boşaltırlar. Zamanla kurum, km'lerin getirdiği aşınma sonucu bunların hareket ettirilmesi daha fazla güç ister. Bu pallere hareketi veren selenoid valfde de bu tür sorunlar oluşabilir ve görevini tam yapamaz hale gelir.
Nasıl ki EGR bozulup da açık ya da kapalı kaldığı zaman(EGR'nin turbo ile bir alakası yok, sadece işleme prensibi açısından örnekledim); selenoid valf de açık kalırsa turbonun dolmasını engeller, ya da kapalı kalıp sistemin arıza koduna geçmesine sebep olur.
Unutmadan ekleyeyim: Dizellerde EGR'nin ne kendisi sorun çıkarır ne de başka bir taraflarda soruna sebebiyet verir. Dizellerdeki iptal gerekçesi tamamen performans ilavesi ile alakalıdır.
Dizellerdeki yegane dert: turbonun(değişken geometrili) eksoz tarafındaki pallerinin hareket kabiliyetinin azalması ya da bunları hareket ettirecek selenoid valfin arızalanması sebebi ile aracın arıza moduna geçmesi ve turbonun devre dışı kalmasıdır(daha az sıklıkta görülen ise turbo basınç sensörünün bozulması ya da pislenmesi neticesinde hatalı ölçüm yapmasıdır).

çok açıklayıcı olmuş, emeğine sağlık, çok teşekkürler...



O
15 yıl
Yüzbaşı

2010'a kadar ki 1.3 cdti lerde 70000-100000 km lerde ortaya çıkan bu arıza(selenoid valf), 2010 ve 2011 lerde nerede ise 2500 km lerde bile baş gösterebiliyor.
Büyük ihtimalle bu parçanın(valfin), ya da turbonun tedarikçisini değiştirdiler(daha ucuza, daha kalitesiz bir firmaya yaptırıyorlar) ama kimse bilmiyor. Servise geleninkini garantiden değiştirip gönderiyorlar.
Eski modellerin değiştirilenleri ne alemde o'nu bilmiyorum.
Fakat şu bir gerçek ki: "selenoid valf" yenilerde kronikleşti.
Üzüldüğüm şey şu; bu kadar sorunsuz bir aracı niye bozarlar anlamış değilim. Üstelik de 150 tl lik bir parça yüzünden.
150 tl deyince aklıma geldi, bu parça bundan iki sene önce 280 tl idi. Açıkçası Fiyatının buralara inmesi de, beni ayrıca işkillendirmekte.
Servislere ve Opel'e sormak lazım bu sorunu ve parçayı.
Bastırmak lazım, marş motorlarında ve cim modülünde olduğu gibi bir enayilik var bu parçada da.
Nasıl onları düzelttiler, bunu da halletmeleri lazım. Tabi her bozulanı yine uyduruk olan yenisi ile değiştirerek değil.
Ya parçada sorun var, ya da uygulama da.
Henüz değişikliğin nerede yapıldığından kimsenin haberi yok.
Yakında çıkar kokusu. Tabii millet arabasından soğuduktan sonra.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 27 Ekim 2010; 17:23:59 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5

2010'a kadar ki 1.3 cdti lerde 70000-100000 km lerde ortaya çıkan bu arıza(selenoid valf), 2010 ve 2011 lerde nerede ise 2500 km lerde bile baş gösterebiliyor.
Büyük ihtimalle bu parçanın(valfin), ya da turbonun tedarikçisini değiştirdiler(daha ucuza, daha kalitesiz bir firmaya yaptırıyorlar) ama kimse bilmiyor. Servise geleninkini garantiden değiştirip gönderiyorlar.
Eski modellerin değiştirilenleri ne alemde o'nu bilmiyorum.
Fakat şu bir gerçek ki: "selenoid valf" yenilerde kronikleşti.
Üzüldüğüm şey şu; bu kadar sorunsuz bir aracı niye bozarlar anlamış değilim. Üstelik de 150 tl lik bir parça yüzünden.
150 tl deyince aklıma geldi, bu parça bundan iki sene önce 280 tl idi. Açıkçası Fiyatının buralara inmesi de, beni ayrıca işkillendirmekte.
Servislere ve Opel'e sormak lazım bu sorunu ve parçayı.
Bastırmak lazım, marş motorlarında ve cim modülünde olduğu gibi bir enayilik var bu parçada da.
Nasıl onları düzelttiler, bunu da halletmeleri lazım. Tabi her bozulanı yine uyduruk olan yenisi ile değiştirerek değil.
Ya parçada sorun var, ya da uygulama da.
Henüz değişikliğin nerede yapıldığından kimsenin haberi yok.
Yakında çıkar kokusu. Tabii millet arabasından soğuduktan sonra.



Bir de şu var: parçalar aynı(eski versiyon) olabilir, ecoflex denen yeni yazılım ve haritalama yüzünden böyle oluyordur. Bu da mümkün.
Bir enayilik var orası kesin.
Her yeni Astra 1.3 cdti hem çok yakıyor, hem de en kısa sürede selenoid valf arızası veriyor.
Dikkatli olun, sorun, bastırın!!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 27 Ekim 2010; 17:32:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yarbay

Selamlar, acaba opel yetkili servisinde blow-off takıyorlar mı ? Yoksa Hangi kiti ve Ankara'da nereyi önerirsiniz? Ayrıca daha önce taktıran varsa fiyat ve performans açısından bir iki bişey karalarsa sevinirim. Aslında demek istediğim zararı oldu mu? yararı olması önemli değil ben sesi için istiyorum



S
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

normal değil sanırım, turbo selenoid valfiniz değişecek muhtemelen.

150 tl civarında parça fiyatı var, servis zamanı değiştirt.

saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: dr_panda

2008 model 1.3 cdti'im var. Son bir kaç gündür kontağı kapattıktan sonra motor kısmından bir fan sesi gelmeye başladı. 10-15 saniye çalışıp susuyor. sanırım turbonun fanı. Bu durum normal midir ?




Yeni nesil benzinli Corolla aracımı satıp 1.3 CDTİ dizele terfi ettim. Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim. Araçların kıyaslamasını yaparak tartışma durumu oluşturmak istemiyorum ama Astra'ya geçerek terfi ettiğimi düşünüyorum. Özellikle yol sesi ızdırabından ve yakıt hesabından kurtulduğumu düşünüyorum. Forumu incelerken bir konu dikkatimi çekti acizane cevap verme gereği duydum.
Ben özel servise sordum aynı durumu bana direksiyon pompa sesi son derece normal dedi hatta benim dikkatimi kontağı ilk çevirmede gelen vın vun gibi kalorifer sisteminden gelen ses çekmişti, ona da her seferinde araç durduğunda dış hava sirkülasyonu kapanır çalıştırılınca tekrar açılır normal dediler yalnız bu sesi duyabilmeniz için aracın sessiz bir ortamda olması gerekiyor.
Benim tavanda bagaj askı tutamaçlarının vida yerlerini kapatan kapaklardan biri eksik yan sanayi 15 lira ama çok abuk sabuk bir duruşu var. Orjinaline ise 38 TL istedi yetkili servis acaba çıkma parça falan satan varmıdır? O küçücük 10 cm lik kapağa 40 TL vermek kanıma dokunuyor. Birde kilometre saatinin oradan kasislerden geçerken çıtırdı sesi alıyor musunuz yoksa oralarda farklı bir şey mi ses yapıyor? Farklı birşey mi derken şunu kast ediyorum. Orta konsoldan ECU aletinin giriş yapıldığı yerden muazzam bir çıtırıdı sesi geliyordu usta kapağı bir kaldırdı ucunda nazar boncuğu bulunan bir bayan zinciri çıktı aracı 2. el alınca öncekilerden kalan bir hurafe diye düşünüp koyacak yer mi bulamadılar diye şaşaırdım. O nedenle soruyorum kilometre saatine de bir muska falan sıkıştırmış olmasınlar diye:) ?
İnsanlar Allahtan bekleyeceklerini bir boncuk veya muskadan beklemeleri şirke açılan en masum kapı...Ve araçlarda çıtırdı kaynağı::))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorkan -- 28 Ekim 2010; 0:12:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

arkadaslar..benim aracım 7 aylık..dizel..yaklaşık 3 haftadır ilk çalıştırmadan hemen sonra ,,direksiyonun iç tarafından bir tak diye ses geliyor..yumuşak birşey yerine oturuyormuş gibi..lak diye geçiyor yerine..ama bugün denedim..çalıştırdıktan sonra on saniye bekleyip hareket ettim..bu sefer gelmedi..bazen sert ,,bazen yumuşak bir tak sesi..sizde böyle bi sorun oldu mu hiç.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yarbay

yaklaşık 45 litre ile 900 km gitmişim. 600km ş dışı, 300 km ş içi. km'e 153 kuruş yakmışım. sizce nasıl değerler? (2010 1.3 cdti classic 3)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 28 Ekim 2010; 15:10:52 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
15 yıl
Teğmen

arkadaşlar merhaba. aracımı alalı 2 ay oluyor nerdeyse. çok memnun olduğumu söyleyebilirim. yanlız bu sabah park sırasında aracın A2de olduğunu fark ettim, kış modunda değildi, sport tuşuna da basmamıştım. kapatıp tekrar açınca normale döndü. sebebı ne olabilir. umarım kalıcı bir easytronic hatası değildir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

yaklaşık 45 litre ile 900 km gitmişim. 600km ş dışı, 300 km ş içi. km'e 153 kuruş yakmışım. sizce nasıl değerler? (2010 1.3 cdti classic 3)


Bende bir fikir olsun diye yazayim

Aynı araç ile 769 km yol yaptim bunun 250 si şehirler arasi 520 si şehir içi ( şehir içinin de % 30 u trafiktir )


Depoyu fulledikten sonra yaptiğim km : 769
Tekrar depoyu fulledim : 145 TL (Litresi 3,06 dan 47,39 litre aldi )

100 km : 6,2 litre yakmıs ( 19 kurus )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: karadr

arkadaşlar merhaba. aracımı alalı 2 ay oluyor nerdeyse. çok memnun olduğumu söyleyebilirim. yanlız bu sabah park sırasında aracın A2de olduğunu fark ettim, kış modunda değildi, sport tuşuna da basmamıştım. kapatıp tekrar açınca normale döndü. sebebı ne olabilir. umarım kalıcı bir easytronic hatası değildir.


Hocam benim araçta 2 aylık ve bende de aynı sorun oldu 2 kere ama problem nedir bilmiyorum, bnde yazdım sordum burdan bi arkadaşta daha olmuş aynı olay bi kaç kere ama aracı şu an 50bin km deymiş ve bu sorun ilk 10bin km de 5 kez falan olmuş hatırladığım kadarıyla, sonra bidaha hiç olmamış


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: micsh1


quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

yaklaşık 45 litre ile 900 km gitmişim. 600km ş dışı, 300 km ş içi. km'e 153 kuruş yakmışım. sizce nasıl değerler? (2010 1.3 cdti classic 3)


Bende bir fikir olsun diye yazayim

Aynı araç ile 769 km yol yaptim bunun 250 si şehirler arasi 520 si şehir içi ( şehir içinin de % 30 u trafiktir )


Depoyu fulledikten sonra yaptiğim km : 769
Tekrar depoyu fulledim : 145 TL (Litresi 3,06 dan 47,39 litre aldi )

100 km : 6,2 litre yakmıs ( 19 kurus )




Bnde benim değerleri yazayım;

Aynı araç 840 km yol yaptım 270 km ş.dışı, 570 km ş.içi.. Bu sırada yol bilgisayarında 5.8lt gösteriyordu 100km de ortalama tüketimi yani km de 177 kuruş

Sonra tekrar depoyu fulledim ve bu şefer sadece ş.içi kullandım ve epey yokuşlu yolda kullandım, şu an depo bitmedi ama yol bilgisayarında yazan menzile bakınca aşşa yukarı bu sefer 720 km götürecek gibi.. Şu an yol bilgisayarında yazan değer 6.3lt 100km de ortalama yani km de 208 kuruş

Depoyu ilk fullediğimde 148.5 tl tuttu, ikinci sefer 150tl


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

arkadasalr..ben aracımı alırken eleman : bir yıl boyunca sadece cam suyuna bakacaksın demişti..urfa bayiinden almıştım..şimdi kış yaklaşıyor..antifrize falan baktırmaya gerek var mı..



K
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus


quote:

Orijinalden alıntı: karadr

arkadaşlar merhaba. aracımı alalı 2 ay oluyor nerdeyse. çok memnun olduğumu söyleyebilirim. yanlız bu sabah park sırasında aracın A2de olduğunu fark ettim, kış modunda değildi, sport tuşuna da basmamıştım. kapatıp tekrar açınca normale döndü. sebebı ne olabilir. umarım kalıcı bir easytronic hatası değildir.


Hocam benim araçta 2 aylık ve bende de aynı sorun oldu 2 kere ama problem nedir bilmiyorum, bnde yazdım sordum burdan bi arkadaşta daha olmuş aynı olay bi kaç kere ama aracı şu an 50bin km deymiş ve bu sorun ilk 10bin km de 5 kez falan olmuş hatırladığım kadarıyla, sonra bidaha hiç olmamış


inşallah tekrarlamaz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı

Benim imzamdaki aracımda yaklaşık 2 aylık;özellikle motor soğukken vitesi 1 den 2 ye alırken sanki ara. otomatikmiş gibi bir kesilme yaşıyorum ve gaz verdiğimde tak diye 1 ses geliyor.Opel inan servisteki delikanlı ile yol testine çıktığımızda onda da yaptı ve bana aks taki boşluktan oldugunu ve bu boşluğunda normal oldugunu söyledi,bu durum sizlerde de mevcutmu acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Er

Arkadaşlar Merhabalar ;
Sizleri yaklaşık 80 sayfadır keyifle okuyorum ve astra hakkındaki düşüncelerim sizler vasıtasıyla şekillendi. Sizlerden bir ricam olacak. Bu akşam önerilen bir astra için onay vericez ailece ancak siz değerli arkadaşlarımın düşüncelerinide duymak istiyorum. 2008 model 49 bin km de Opel Astra 1.3 cdti enjoy bir araç var araçta extra olarak hız sabitleyici ve panaromik cam tavan mevcut. aracı pazarlıkla 30 bin tl ye alacağız opak beyaz ve araçta darbe boya veya değişen yok. sizce bu rakam verilir mi bu araca. Aranıza katılıp bende düşüncelerimi bir an önce paylaşmak ve astra düşünen diğer arkadaşlarıma tıpkı sizlerin bana fikir verdiği gibi fikir vermek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olacağınızdan eminim hepiniz fikirlerini paylaşmaya üşenmeyen yardımcı olmayı seven kardeşlerimdensiniz. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yarbay

Valla ben pek anlamam 2. el fiyatlarından ama aynı aracın sıfır 2010 modelini 38bin tl ye aldım, sizin baktığınız araçta benimkine ek olarak sunroof var bana 30bin tl iyi gibi geldi ama dediğim gibi pek 2. el piyasasına hakim değilim daha iyi bilen arkadaşlardanda cevap bekliyoruz


Bu mesaja 1 cevap geldi.