Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
1081
Cevap
314114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: PELLET yakıtlı soba vs. (5. sayfa)
M
16 yıl
Yarbay

M
16 yıl
Yarbay

Sobanın ilk kurulumlarını yaptık.Müşterilerde kullanılmaya başladı.Gören hayran kalıyor.Çalışan bir modelide Showromumuza kurduk.Görmek isteyen arkadaşları bekleriz,buyursunlar.Videosunuda koyacağım yakında.İtalyan üreticiler 2 hafta önce geldi ve teknik seminer verdiler.Bu cihazların bu kadar komplıke,bu kadar hassan proğramlanabildiğni düşünmüyordum,adamlar 17 yıllık tecrübelerini bize aktarmaya çalıştılar,çok faydalı oldu bu eğitim.Yanma ayarı 5 kademe,bu 5 kademe için baca fanı ,alınan yakıt miktarı,ortama üflenen hava hızını çok çeşitli parametrelerde ayar yapabiliyorsunuz.Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.sonuçta 17 yıllık bir deneyim var.

İtalyanlardan aldığımız bilgilere göre İtalyada bir kış 80-100 m2 evde 2 ton tüketim oluyormuş.Şuan İzmir de Pellet in tonunu 350 TL den temin edebilyoruz.Üretim olan yerlerde Adana,Konya,Bolu,Denizli gibi yerlerde 250-280 TL.Nakliye ile 350 TL yi buluyor.

Türkiye de üretilen pellet lerin kaloriside çok iyi,sadece biraz toz fazla,onuda sobaya çualla boşaltmak yerine çuvalın üzerinden alarak sobaya koyarsak aşılır bir durum.Pellet üreticileri ile sürekli temastayız ve ürertimi saba standartına getireceğiz.Hatta Adana daki üretici bile seminerimize katıldı.

Gelişmeler oldukça buradan bildireceğim.Tüm sorularınıza da açığız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
16 yıl
Onbaşı

Merhaba, sobalarınız nerede görebiliriz adres veririmisiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

profilimden web sayfasına ulaşabilirsiniz.



M
16 yıl
Yarbay

AİDA yanarken gerçek resmi

< Resime gitmek için tıklayın >



M
16 yıl
Yarbay

Pellet ile ilğili ilk videomuz.

http://img297.imageshack.us/i/pelletaida.mp4/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 9 Aralık 2009; 18:19:04 >

M
16 yıl
Yarbay

Fındık kabuğu denemelerine başladım.Biraz iri kalıyor.Kırılabilirse güzel olacak.

Ayrıca İzmir dede pelet üretimi başaldı.Ton fiyatı 300 TL.Bu sobalara özel 6mm kalınlıkta meşe odunu talaşından,yakma teslerine yarın başlıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
16 yıl
Teğmen

peletin ton fiyatları ve kalorisi nedir peki..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: completely

peletin ton fiyatları ve kalorisi nedir peki..

azıcık zahmet ile bir önceki sayfayı okumanızı tavsiye ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Pellet üretildiği yerde 250-280 TLcivarında İzmir için şu anki maliyet ise 350 TL.Tabi hammaddenin kalitesine göre değişiyor.Biz şu anda İzmir de bir ortak çalışma içindeyiz bir üretici ile,meşe çam karışımı ürün deniyoruz 6 mm kalınlıkta bu tarz sobalara daha uygun yakıttır.Planlamamız 300 TL ton olacak.



M
16 yıl
Yarbay

Pellet için çok güzel bir sunum,mutlaka inceleyin.Vatan millet için çok hayırlı bir ürün.


http://www.toprakyapi.net/pellll.ppt


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Orman Genel Müdürlüğü de sonunda uyanmış,birde uygulamada hızlı olabilseler.Buyrun okuyalım


http://www.ogm.gov.tr/sunumlar/biyoenerji160209.pdf


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Teğmen

yazıları kaba bir şekilde okudum. devletimizin örümcek beyinli kadrolaşmış yapısı varoldukça bu tarz yeni sistemlerin ülkemizde yer bulması bazen geç, bazen ağır adımlarla, bazende hiç olmayacaktır.



M
16 yıl
Yarbay

Bu sobalara özel 6 mm lik pellet üretimimiz başalmıştır.Test sonuçları mükemmel.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Aida model 14 saat,5 kademe yanmada,hiç termostatsız çalışmada 20 kg pellet harcadı testlerimize göre.20 x 0,35 = 7 TL.



M
16 yıl
Yarbay

M
16 yıl
Teğmen

Birol bey, bu sobaların fiyatlarında aşağı yönlü bir değişim var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Aşağı yönde fiyat beklentisi var ama,ben çok düşeceğini sanmam,Bir Alman müşteriye verdik AİDA biz 3000 TL verdiğimiz aynı soba Almanyada 1700 €+300€ montaj yani 2000€ Alman 3000 ne balıklama atladı.İmalat düşünenler var Türkiye de,onlarında tahmini 2500 TL civarlarında satış Fiyatları.Bakıp göreceğiz.
quote:

Orijinalden alıntı: makineman

Birol bey, bu sobaların fiyatlarında aşağı yönlü bir değişim var mı?



M
16 yıl
Yarbay

S
16 yıl
Yüzbaşı

pellet sobaların fiyatlarında ucuzlama oldu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.