Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
7
Cevap
5928
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Samsung katlanabilir telefon ailesini büyütüyor: İki yeni model gündemde
D
2 gün (4669 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung katlanabilir telefon ailesini büyütüyor: İki yeni model gündemde
Samsung’un 2027 yılında katlanabilir telefon ailesini genişleterek sekizden fazla model sunabileceğine yönelik iddiaların ardından yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı.



Sızıntılarıyla tanınan TheGalox isimli kaynağa göre şirket, Galaxy Z Flip 9, Galaxy Z Fold 9, Galaxy Z Fold 9 Ultra ve Galaxy Z TriFold 2 modellerinin yanı sıra Galaxy Z Fold 9 Pro ve Galaxy Z Slide isimli iki yeni cihaz üzerinde de çalışıyor olabilir. Özellikle Galaxy Z Slide, katlanmak yerine genişleyebilen ekranıyla Samsung’un yeni bir telefon kategorisine adım atabileceğine işaret ediyor. 



Sızıntıya göre Samsung, yeni nesil cihazlarında pil ömrü, kalınlık ve ağırlık konusunda da iyileştirmeler yapmayı hedefliyor. Üçe katlanır Galaxy Z TriFold 2'nin ise seride tanıtılacak ilk modellerden biri olması bekleniyor.



Samsung katlanabilir telefon ailesini büyütüyor: İki yeni model gündemde



Samsung Galaxy Z serisine iki yeni model eklenebilir



Galaxy Z Fold 9 Pro ismi, Samsung'un katlanabilir telefonlarında yeni bir üst segment oluşturabileceği ihtimalini gündeme getiriyor. Bu modelin standart Galaxy Z Fold 9 ile Galaxy Z Fold 9 Ultra arasında konumlandırılması mümkün. Ancak cihazın hangi özelliklerle diğer modellerden ayrılacağı, ekran boyutları veya donanımı hakkında henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla Pro modelinin ürün ailesindeki konumu şimdilik yalnızca bir tahminden ibaret.



Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A38 ve Galaxy A58’in kamera özellikleri sızdırıldı



Galaxy Z Slide, genişleyebilir ekranıyla fark yaratabilir



Sızıntının en dikkat çekici bölümü ise Galaxy Z Slide oldu. Samsung'un katlanabilir telefonlardan farklı olarak ekranını yana veya yukarı doğru genişletebilen bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı daha önce de gündeme gelmişti. Haziran ayında ortaya çıkan raporlarda, şirketin geçici olarak Galaxy Z Slide adıyla anılan bir model geliştirdiği iddia edilmişti.



Samsung katlanabilir telefon ailesini büyütüyor: İki yeni model gündemde
Samsung Display, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2026'da sergilediği Mobile Slidable konseptiyle bu teknolojinin nasıl çalışabileceğini göstermişti. Konsept cihaz, 5,1 inçlik ekranını yukarı doğru genişleterek 6,7 inç boyutuna ulaştırabiliyordu. Bu gösterim, genişleyebilir ekran teknolojisinin uygulanabilirliğini ortaya koysa da Samsung'un aynı teknolojiyi ticari bir Galaxy Z Slide modelinde kullanacağı anlamına gelmiyor.



 



 



 



Önceki raporlarda Samsung'un ilk genişleyebilir ekranlı telefonunu 2028'in ilk yarısında tanıtmayı hedeflediği ileri sürülmüştü. Yeni sızıntıda cihazın 2027 model ailesiyle birlikte anılması, şirketin planlarını öne çekmiş olabileceği gösteriyor.



 




Kaynak:https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-z-slide-fold-9-pro-2027-leak-3723768/

 Haberi Portalda Gör

LG'nin bu konsepti 2021 yılında tanıttığını düşünürsek Samsung'un ürün haline dönüştürmesi 6 yıl sürmüş. Apple'da bi 6 yıl sonra kopyalar
Yoruma Git
kymelria - 2 gün +6 ▲
Y
2 gün (16858 mesaj)
Yarbay

Bakalım genişleyebilen ekran teknolojisi nasıl olacak



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

X
2 gün (3542 mesaj)
Yarbay

Bakalım Apple ne zaman kopyalayacak.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 gün (4829 mesaj)
Yarbay

LG'nin bu konsepti 2021 yılında tanıttığını düşünürsek Samsung'un ürün haline dönüştürmesi 6 yıl sürmüş. Apple'da bi 6 yıl sonra kopyalar





Bu mesajda bahsedilenler: @Xloud
T
2 gün (66 mesaj)
Çavuş

Benim gözümde en iyi rollable telefon Oppo X 2021'dir. Bu tarz telefonlar genelde konsept olarak kalmıştır. Ticarileşmez. Samsung baya geriden geliyor gibi.

https://www.oppo.com/en/smartphones/oppo-x-2021


https://www.donanimhaber.com/oppo-x-2021-kayar-ekranli-akilli-telefonu-videoda-gosterildi--130075


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
dün (748 mesaj)
Yüzbaşı

z fold 8 aklımı çelmiyor değil ama bunu ben istiyordum ekranların genişliyebilmesi yerine katlanmasi çok saçma menteşe hem pahalı hem iz yapmayacak diye çok uğraştırıyor eğer açılınca çok çirkin durmayacaksa alınır bana göre en az 10 12 bit ekran olmalı s pen ve açılınca dahili kendi üstünde dex çalışcak kadar geniş olurasa baya iyi olur



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
dün (1288 mesaj)
Binbaşı

Samsung su ve toz gecirmezlik getirmediği sürece maalesef alabilmem mumkun değil. Özellikle tozlu ortamda bahce vs gibi yerlerde bulunduğum icin telefonun bozulması kaçınılmaz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 16 Ekim 2026; 4:51:22 >


S
dün (1928 mesaj)
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=vDMpANNGND4





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 16 Ekim 2026; 09:18:18 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Turnique
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.