Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
143
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üniversiteye herkesten geç başlamak
M
4 gün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Merhabalar, kafam çok karıştı ve çok bunaldım o yüzden buraya yazmak ve sizlere danışmak istedim. Önlisans mezunuyum ama iki yıllık okuduğum için çok pişmanım. Yks puanım hiç fena olmamasına rağmen bana sağlık bölümü oku atamaları çok dediler ve o zaman onları dinleyip sağlık bölümü yazdım ayt puanımı kullanmadım. Ama potansiyelimin çok altında bir bölüm ve okula gittim ve akademik olarak mutlu değilim. Daha yüksek bölümler istiyorum. Şimdi 21 yaşındayım. Bu sene yks ye başvurmadım ama yeniden üniversiteye başlasam mı diye düşünüyorum veya DGS yapayım dedim ama dgs bölümleri de istediğim bölümler değil. Ailem çok istemiyor bir an önce atanmamı istiyorlar ama ben istemediğim bir bölümde çalışmak istemiyorum ama onları da üzmek istemiyorum. Üniversiteye başlayacak olsam 22 yaşında başlayacağım, 26 yaşında mezun olmuş olacağım. Sizce değer mi, benim gibi olan veya düşünen var mı? Sizler ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 gün (18063 mesaj)
Yarbay

Üniversiteye geç başlamak değil beraber başladıklarından sonra bitirmek kişisel olarak sorun ve baskı yaratır.
Üniversite ye başlamanın yaşı yoktur. Amcamın oğlu askeriyeyi binbaşı rütbesinde bıraktı emekliydi.50 yaşından sonra İngiliz Dili edebiyatı bölümü üniyi bitirdi. Yüksek lisans doktora yaptı . 60 a merdiven dayadı özel üniversitesinde ders veriyor. Hiçbirşey için geç değil yeterki bir amacın olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 31 Mayıs 2026; 14:18:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 gün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında ben de aynı şekilde düşünüyorum ama ailemin de beklentilerini karşılamam gerekiyor diye düşündüğümden bir an önce iş hayatına atılmam lazım diye strese giriyorum. Ama cevabınız içime su serpti tekrardan teşekkürler 🙏🏻



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sissil
T
4 gün (1697 mesaj)
Binbaşı

İşe gir, finansal olarak kendi kararlarını verebildiğin zaman istediğini okursun. Aksi durumda sürekli göze batacaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 gün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet ben de öyle düşünüyorum bence de maddi olarak özgür olunca istediğimi yapabileceğim ama yine de izin vermemelerinden korkuyorum, onu da zaman gösterecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TimFoster
T
4 gün (1697 mesaj)
Binbaşı

Paranı kazandıktan sonra karışmalar azalır, olurda devam ederse geçerliliği olmaz. Taşınır geçersin. Senin evin, senin kuralların olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Manolya24
M
3 gün (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Evet doğru söylüyorsunuz, tekrardan teşekkür ederim 🙏🏻



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TimFoster
T
22 sa. (17096 mesaj)
Yarbay

hiçbir şey için geç değildir hocam başlamak istiyorsan başla



I
13 sa. (6256 mesaj)
Çavuş

Boş kaygı. Ben de aynı düşünüyordum en başta.

Herkesin hayat sineması ayrı. 18 yaşında girdiğim bölümü beğenmedim, 20 yaşında tekrar üni sınavına hazırlanıp devlet ünide hukuk fakültesi kazandım, okulu uzatmadan dört yılda bitirdim ama HMGS (Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı) üç sınavı aşamadım, dördüncü sınavda 120 sorudan 101 doğruyla, gayet iyi bir puanla sınavı geçtim ve yaşadığım şehrin en iyi ve kıdemli avukatlarından birinin ofisinde staj kabulü aldım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
1 sa. (3 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Sizin adınıza çok sevindim, başarılarınızın devamını diliyorum. Toplum baskısı insanı çok yoruyor bir de sınıf arkadaşlarım 18 19 yaşlarında olurken ben 22 23 yaşlarında olacağım veya yaşıtlarım çoktan mezun olup güzel işlerde çalışırken ben daha yeni başlamış olacağım bu düşündürüyor ama denemeye değer sanırım. Cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ice Platypus
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.