Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir, 3 mobil kullanıcı
17427
Cevap
1433403
Tıklama
30
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD 26.8.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (866. sayfa)
A
4 ay (3579 mesaj)
Yarbay

Ayrıca FH6 haricinde Call Of Duty, Battlefield 6, Forza Horizon 5, F1 vs yağ gibi akıyor son sürümde. Sorun oyunun yeni olmasından kaynaklı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
4 ay (3350 mesaj)
Binbaşı

Son driver cs2'de crash veriyor sürekli bugüne kadar hiç sorun yoktu 9070xt.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFFGONG -- 22 Mayıs 2026; 18:2:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 ay (14862 mesaj)
Yarbay

Farklı bir sorundan dolayı olabilir. Son sürüm yüklü, hiçbir sorun yaşamadım henüz. uv+oc var kartta




Bu mesajda bahsedilenler: @TUFFGONG
C
4 ay (3829 mesaj)
Yarbay

AMD uzun zaman sonra bu sürücüyle bana AMD kullandığımı hatırlattı. Chrome'u her açtığımda ve kapattığımda sürücü çökmeleri, Steam arayüzünde bile anlamsız donmalarla karşılaştım. Oyun oynarken hiçbir problem yoktu ama garip.. DDU ile silip eski sürücüye döndüm "sorun yoksa güncelleme" mantığıyla hareket etmek en iyisi :D



R
4 ay (4052 mesaj)
Yarbay

26.3.1 de kalınmalı bence de. 16 gb vram yetersiz kalıyor son sürücüde %100 kapasite doluyor büyük haritalı oyunlarda fps stutter sorunları başlıyor, 26.3.1'e kadar ki sürücülerde böyle bir sorun yaşamamıştım.



P
4 ay (2005 mesaj)
Binbaşı

Rx 7800xt kullanıcısıyım, geçen gün adrenalin uygulamasını açarken zorunlu güncelleme yaptırdı ve mecbur yaptım. Merak ettiğim mesela apple yeni güncellemeler ile eski cihazları yavaşlattığını daha önce kabul etmişti. Aynı konu amd nvidia tarafındada var mı? Şu an 26.3.1 sürücüsünü kullanıyorum burada kalmalı mıyım?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
4 ay (613 mesaj)
Yüzbaşı

Her gelen güncellemeyi yaparım. Bir sorun yaşamadım. İşlemci, RAM, ekran kartı hepsini özel ayar, overclock, undervolt her şeyi yaparım. Sorun yaşamadım bu zamana kadar. Ama dün bir kere oyun crash verdi. O da can sıkıcı bir durum değildi. Tekrar 2 saat oynadım sorun yaşamadım. Sistemi ayarladıktan sonra AMD canavar gibi oluyor gerçekten.



B
3 ay (6478 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

AMD Adrenalin Edition 26.6.1 


Highlights
  • New Game Support
  • F1® 25: 2026 Season Pack
  • World of Tanks: HEAT


  • Fixed Issues
  • Intermittent application crash may be observed while playing Subnautica 2 and Marvel Rivals on Radeon™ RX 9000 series graphics products.
  • Artifacts may appear while playing Enshrouded on Radeon™ RX 6000 series graphics products.
  • Zero RPM mode may re-enable itself after a monitor goes to sleep or is turned off on Radeon™ RX 9000 series graphics products.


Known Issues
  • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Battlefield™ 6 on AMD Ryzen AI 9 HX 370. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible.
  • Texture flickering or corruption may appear while playing Battlefield™ 6 with AMD Record and Stream on some AMD graphics products. 
  • AMD FSR Upscaling and AMD FSR Frame Generation may show as inactive in AMD Software: Adrenalin Edition while playing Battlefield™ 6 when enabled on Radeon™ RX 9000 series graphics products.
  • Intermittent application crash may be observed while running Blender on Radeon™ RX 7000 series graphics products and above. Users experiencing this issue are recommended to install AMD Software: Adrenalin Edition 26.3.1.
  • Purple screen may be displayed when using an HP Reverb G2 headset with SteamVR on Radeon™ RX 6000 series graphics products.
  • Failure to install may be observed while installing AI Bundle components in some regions with limited access to HuggingFace and GitHub.



https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-26-6-1.html



R
3 ay (6240 mesaj)
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
dahili grafik kartını kullanabiliyorum Noise Suppression için daha önce seçemiyordum. 26.6.1 yükledikten sonra.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 2 Haziran 2026; 23:37:10 >

S
3 ay (23578 mesaj)
Yarbay

Forza da bir değişim oldumu acaba?
Edit: Denedim 26.5.2 ile aynı değerleri aldım 26.5.2 nin yükselttiği performans hala yerinde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Haziran 2026; 2:0:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 ay (983 mesaj)
Yüzbaşı

Ben göremedim fark. Forza 6 AMD ye tam uyum sağlayamadı daha en son güncelleme notlarında öyle diyordu. Çok nadirde olsa duraksama oluyor rahatsız etmiyor şimdilik. İlerde tam oturur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Starborn
S
3 ay (659 mesaj)
Yüzbaşı

Yeni güncellemeyi henüz görmedim ama 6 yı kurmadan evvel driver güncellemesi yapmıştım. Çok absürt bir performans kıyası yapamam fakat, normalde 110-120 gezinen fps şehir merkezinde 80-90 civarına düşüyor; hafif bir tökezleme hissediyorum sadece.



S
3 ay (23578 mesaj)
Yarbay

26.5.2 de 26.3.1 e göre ciddi performans artışı olmuştu orada bir kayıp varmı diye baktım yok.

< Resime gitmek için tıklayın >
Sizdeki takılmalar ne yaparken oluyor yarış içindemi dolaşırkenmi şehre yaklaşırken yada 350km üstü kızla giderken falanmı çünkü ben şimdi test için baya dolandım şehre girip çıktım
ortalama fps: 104
%1 Low fps: 93
Yani takılma vs. olsa bu 93 fps değeri 30fps falan çıkardı.
Oyun yeni çıktığında otobanda 400km ye yakın hız yaparken %1Low değeri 30fps lere düşerdi takılma olurdu o bile yok artık zaten bu sorun oyun kaynaklıydı son gelen güncelleme ile oyun yapımcısı çözmüş bunu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 ay (3903 mesaj)
Binbaşı

redditte 26.5 li sürümlerde özellikle unreal engine oyunlarında büyük sorun yaratıyor diyorlardı 26.6 ile düzeldi mi bu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Starborn
S
3 ay (23578 mesaj)
Yarbay

OpenGL sorunluydu o düzeltilmiş. Vulkan performansı %14 artmış. Unreal engine ile alakalı sorundan bahseden bir konu görmedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @harrydubois
E
3 ay (1393 mesaj)
Yüzbaşı

Dostlar benim 9070xt ekran kartım var chrome da youtube da video izlerken pc dondu ve ilk resimdeki gibi yeşil ekrana döndü ve daha sonra pc reset attı. açıldıktan sonra adreneline girdiğimde ikinci resimdeki hatayı aldım. Gemine ye göre windows un güncelleme yapması bu sıkıntıya sebep oluyor ancak 3. resimde göründüğü üzere otomatik güncelleme zaten kapalıydı. sürücü 26.3.1 idi stabil di,ye bu sürücüde kalmıştım şimdi ddu ile güncel olanı 26.6.1 yükledim. acaba sorun gerçekten gemininin dediği gibimidir?


  • Resim :


< Resime gitmek için tıklayın >
2. Resim:

< Resime gitmek için tıklayın >

resim 3:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 5 cevap geldi.

erkayer62 bu mesajı paylaştı
S
3 ay (23578 mesaj)
Yarbay

Windows update nin o ayarı dinleyeceğini sanmıyorum yapıyordur yine güncellemeyi en iyisi windows update bölümünden 1 hafta duraklatmayı seçip durumu gözlemleyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkayer62
L
3 ay (9365 mesaj)
Yarbay

Ekim ayında benzer birşey yaşadım. Haziranda aldım kartı sıfır sorun kullanırken oyunlardan hata alıp kapamaya başladı. Sonra adrenalin açtım baktım alakasız bir bir sürücü kodu yazıyor. Araştırdım. Windows 11'in .ok yemesi olduğunu öğrendim. Windows update den sürücü vs.leri güncelleme gibi bir ayar kapadım. DDU ile o dönemki son güncellemeyi yapmıştım. Ekim'den günümüze sorunsuz devam ediyorum. Ama win 11 e güvenmediğim için arada aklıma geldikçe adrenalini kontrol ediyorum. Veba gibi bir şey win 11.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 5 Haziran 2026; 2:13:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkayer62
Z
3 ay (1278 mesaj)
Yüzbaşı

Geçtiğimiz haftalarda benzer bir şey yaşadım. chrome açık youtube izlerken ekran karardı bir süre sonra geri geldi bende korktum eyvah ne oluyor derken baktım ekran kartı çökmüş kurtardı geri pc reset atmadı. başladım araştırmaya sonra bi baktım chrome o esnada güncellemiş kendini ama youtube yüzünden ekran kartı resetlendi. sizdeki durumda böyle olabilir ama ekran kartı kurtaramayınca durumu pc reset atmıştır o esnada da sürücü bir şekilde hasar görmüş olabilir. bu arada 9060xt kullanıyorum yaklaşık 4 aydır filan. sadece bir kez böyle birşey yaşadım. genelde hergün pc yi açtığımda 4-5 yazılımın güncellemesi varmı diye hep kontrol ederim ve güncellediten sonra çalışmaya başlarım yıllardır böyle ama o gün chrome a bakmamıştım update varmı diye. bence yotube açıkken chrome update yapmaya kalkışınca radeon sürücüleri bu işten etkileniyor. oyun esnasında grafik ayarlarının değişmesi vs gibi ve ya bazen kurtarıyor veya bazen reset atıyor. benim teşhisim bu yönde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 5 Haziran 2026; 4:48:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkayer62
B
3 ay (2919 mesaj)
Binbaşı

Yeni güncellemeyi 6000 serisinde deneyen oldu mu acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.