Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
740
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Volkswagen ID. Polo kış testinde görüntülendi
B
5 ay (7626 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Volkswagen ID. Polo kış testinde görüntülendi
Volkswagen, ilk elektrikli GTI hot hatch modeli için geri sayıma geçti. Yıl sonunda resmi tanıtımı yapılması beklenen model, kış testleri sırasında neredeyse kamuflajsız şekilde görüntülendi. Böylece 2026 Volkswagen ID. Polo GTI hakkında şimdiye kadarki en net ipuçları ortaya çıkmış oldu.



Paylaşılan casus fotoğraflar, biri beyaz diğeri siyah olmak üzere iki farklı ID. GTI prototipini gözler önüne seriyor. Kamuflajın oldukça az olması, modelin üretime çok yakın olduğunu gösteriyor. Siyah renkteki versiyon; özel jant tasarımı, daha agresif yan marşpiyeller ve sportif detaylarla dikkat çekiyor. Bu versiyonun R-Line donanım paketi olabileceği belirtiliyor.



Yeni iç mekân: 12 inç ekran ve fiziksel tuşlar



Volkswagen ID. Polo kış testinde görüntülendi
Volkswagen ID. Polo, markanın yeni nesil iç mekân tasarımını da ilk kez sunacak modellerden biri olacak. Kokpitte 12 inçlik merkezi multimedya ekranı ve 11 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor. Dikkat çeken detaylardan biri ise son dönemde eleştirilen tamamen dokunmatik kontrol anlayışından geri adım atılması. Klima ve bazı temel fonksiyonlar için fiziksel tuşlara yeniden yer veriliyor.



MEB+ platformu ve batarya seçenekleri



Yeni Volkswagen ID. Polo ve ID. Polo GTI, markanın güncellenmiş MEB+ platformu üzerinde yükselecek. Tüm versiyonlarda ön aksta konumlandırılmış elektrik motoru kullanılacak.



Ayrıca Bkz.Ford'dan 2025'te rekor zarar: Elektrikli araçlar faturayı ağırlaştırdı



Standart ID. Polo versiyonları üç farklı güç seçeneğiyle sunulacak:




  • 85 kW (114 hp)

  • 99 kW (133 hp)

  • 155 kW (208 hp)



Elektrikli hot hatch versiyon olan ID. Polo GTI ise 166 kW (223 hp) güç üretecek.



LFP ve NMC batarya farkı



Volkswagen ID. Polo kış testinde görüntülendi
Volkswagen, maliyetleri düşürmek için giriş seviyesinde LFP (lityum-demir-fosfat) batarya kullanacak. 85 kW ve 99 kW gücündeki versiyonlarda 37 kWsa kapasiteli LFP batarya yer alacak. Ancak LFP bataryalı ucuz versiyonun daha sonra üretileceği belirtiliyor.



Daha güçlü 155 kW ve 166 kW’lık versiyonlarda ise 52 kWsa kapasiteli NMC (nikel-manganez-kobalt) batarya tercih edilecek. Bu batarya paketiyle ID. Polo’nun WLTP’ye göre 450 kilometreye kadar menzil sunması hedefleniyor.




DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

F
5 ay (2173 mesaj)
Yarbay

Elroqda fren çok garip hissettiriyor. Frenler tutmuyor sanki kaza atlatan çok. Wag grubu elektrikli araçlarının hepsine rejenerasyon ayarı koymalı. Elroq paketlerde varmış direksiyonda ama ülkemize gelmedi. Elyaqda da cupe versiyonunda direksiyonda var.




M
5 ay (12370 mesaj)
Yarbay

-farları fazla ufak gibi



S
5 ay (923 mesaj)
Yüzbaşı

O ne leş multimedya arayüzü ve gösterge tasarımı?! 8 yaşındaki çocuğa mı çizdirdiniz, n'aptınız?




E
5 ay (4713 mesaj)
Yarbay

Git gide daha da çirkinleşiyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.