Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
419
Tıklama
1
Öne Çıkarma
AtlantisNet Deneyimim
I
2 hafta (6411 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Ilk ay super. sonraki 6-7 ay kalitesiz hizmet, sürekli kesinti ve kısıtlı internet.

İnternet sitesinde söylenenleri hepsi yalandan ibaret diyebilirim.


  • GigaPon ile eşit indirme ve yükleme hızlarını yaşayın.
  • Sürpriz fatura yok, taahhüt yok. Özgürce internet keyfi!
  • Düşük ping, yüksek hız.Oyunlarda farkı hissedin.
  • İnternetle ilgili her sorunuzda yanınızdayız.

Kimi zaman 900/600, sorun olduğunda 10/50 300/25 10/10 gibi hızlar
Özgürce internet değil. Youtube açık diyor ama siz youtube a değil amazon sitesine girmek istiyorsunuz. Ama giremiyorsunuz.
Oyunlarda farkı hissedersiniz zaten, oyunda atmalar anlık ping yükselmesi.
7/24 doğru değil. Sorun olduğunda IVR karşınıza çıkacaktır. Sorununuzla ilgili olmasa bile MH ulaşamazsınız. Ulaşmak isterseniz 100+ bekleme sırası.


900/600 hız alıyorsunuz ama kendi siteleri dosya indirme testi var. 1 GB lık dosyayı 5-25 mb/s de indiriyor. Max 25mb/s. Ortalama 10-12 Mb/s arası değişiyor.



Yeni VDSL bağlattım ayrıca. Daha önce de VDSL kullanmıştım. Altantise geçerken VDSL i iptal ettirdim. Altantis ekipleri kablo çekerken VDSL kablosunu kesmiş. Yeni kablo çekmek zorunda kaldım.

Kendi sitelerinde forum açıyorsunuz sıkıntı yaşadığınız zaman 2 gün sonra hat düzelince formu kapatıyorlar hattınız stabil diye.

Verdikleri modem kalitesiz bir modem.

Ayrıca böyle bir hizmet almak istiyorsunuz ama kafanıza takılan sorunlar var ise bana ulaşabilirsiniz. Gerekli bilgileri vereyim.



Donanım haber forum deneyimim:

-Forumdaki ana konuda çoğu eleştiri mesajımı silinmiş. Şikayetiniz veya eleştiriniz var ise oraya yazmanızı tavsiye etmiyorum. Yeni konu açınız.

-Forumda sorununuz çözülecek denirse inanmayın devamlı söylenen ama çözülmeyen sorunlar.


Şuan ki mesaj sayısı


Dün ki mesaj sayısı




< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 17 Ocak 2026; 16:4:37 >

A
geçen hafta (1403 mesaj)
Yüzbaşı

Merhabalar,

Öncelikle yaşamış olduğunuz olumsuz deneyim için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.

İnternet hizmetiniz 17.07.2025 tarihinde aktif edilmiş, 17.01.2026 tarihinde ise pasif hâle getirilerek iptal edilmiştir.
Bu doğrultuda toplam 6 ay süreyle hizmet kullanımınız bulunmaktadır.

Aylara göre kullanım detaylarınız aşağıda yer almaktadır.
< Resime gitmek için tıklayın >

DDoS saldırıları sebebiyle hizmetlerimizde zaman zaman aksaklıklar yaşanmış olması doğrudur. Ancak düne kıyasla daha iyi bir noktada olduğumuzu ve yarın daha iyi olmak adına çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü de özellikle belirtmek isterim.

Genel arıza durumlarında on binlerce abonenin aynı anda etkilenmesi söz konusu olduğunda, çağrı merkezimizden her bir kullanıcıya bire bir geri dönüş sağlanması pratik olarak mümkün olamamaktadır. Bu gibi durumlarda önceliğimiz, sorunun kaynağını hızlıca tespit edip kalıcı şekilde çözmektir. Süreç boyunca açılan çok sayıdaki arıza kaydı, problem giderildikten sonra sistem tarafından filtrelenerek otomatik olarak kapatılabilmektedir. Bu uygulama, kullanıcıyı görmezden gelmekten ziyade operasyonel bir zorunluluktur.

VDSL konusu ile ilgili olarak sizi ziyaret eden üç farklı ekiple görüştüm. İlgili ekipler kendilerinin yapmadığını belirtmekle birlikte, eğer talebiniz varsa masraflarınızın karşılanması için şikayet kaydı oluşturabiliriz.

Tarafınızda Argedit marka modem bulunmaktaydı. Argedit stoklarımızın tükenmesi sebebiyle, yeni kurulum ve değişimlerde Huawei OptiXstar EG8041X6-10 model modem temin edilmektedir.

Platform üzerindeki mesajlar; sizlere ait silinen tüm mesajlar tarafımca (Muhammed) incelenerek kaldırılmıştır. Her platformda olduğu gibi burada da belirli kurallar ve bir topluluk düzeni mevcuttur. Sorun dile getirmek, eleştiri yapmak veya memnuniyetsizlik ifade etmek elbette serbesttir. Ancak aynı içeriğin art arda paylaşılması, uzun flood mesajlarla konunun dağılması ve tartışmanın konu dışına taşarak diğer üyeleri de sürece dahil etmesi, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilememektedir. Sizlerin mesajları dışında, hakaret içeren bir kaç mesaj dışında hiç bir mesaja dokunulmamıştır.

Son olarak, ilerleyen süreçte yeniden yollarımızın kesişmesini temenni ederim. Sizlerin memnun olduğu dönemlere yeniden dönebilmek adına önemli ölçüde yol katettiğimizi özellikle belirtmek isterim.
Hem bir çalışan hem de bir internet kullanıcısı olarak yaşanan süreci ve beklentilerinizi anlayabildiğimi bilmenizi isterim. Amacımız, geçmişte yaşanan olumsuzlukların ötesine geçerek çok daha stabil ve memnuniyet odaklı bir hizmet sunabilmektir. Hayırlı, sağlıklı günler dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisNet Destek -- 20 Ocak 2026; 10:48:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen hafta (6932 mesaj)
Yarbay

iyide size niye Ddos atsınlar? hepi topu kaç aboneniz var ki? ana konunuz şikayet dolu... sistemi oturtmanız lazım önce serverlarınız çok kötü anladığım kadarıyla..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AtlantisNet Destek
A
geçen hafta (1403 mesaj)
Yüzbaşı

Merhabalar,

Esenyurt’ta fiber altyapının neredeyse hiç bilinmediği bir dönemde ciddi bir yatırım yaparak önemli bir iş ortaya koyduk. Bugün gelinen noktada ise Esenyurt adeta bir “kurtlar sofrası” hâline gelmiş durumda; birçok firma, bizim hizmet verdiğimiz bölgelere altyapı çekmeye başladı. Türkiye’de 304 adet internet servis sağlayıcısı mevcut. Diğer internet servis sağlayıcılarının ve veri merkezlerinin konularına bakıldığında veya gündem takip edildiğinde bölgesel ve yerel ddos saldırılarının yaşandığı gözlemlenmektedir. Bizlerde x kişisi/firması yapıyor diyemiyoruz çünkü bulunamıyor. Belli ki bizi sevmeyen birileri para harcayarak bizle uğraşıyor. Yaşanan saldırıların bu denli yoğun ve süreklilik arz etmesinin, oluşan bu rekabet ortamından bağımsız değerlendirilmesi mümkün değildir.

Kullandığımız internet hizmetini yalnızca müşterilerimize sunmuyoruz; biz de kendi evlerimizde aktif olarak kullanıyor ve çevremize öneriyoruz. DDoS süreci ilk başladığında piyasada faaliyet gösteren birçok firma, bu saldırıları sorunsuz şekilde engelleyebileceğini ifade etti. Bankalarla ve yurt dışı altyapılarla çalıştıklarını söyleyen, bilinen firmalarla da temas kuruldu. Ancak saldırılar fiilen başladığında, bu firmaların büyük bir kısmı belirli bir noktadan sonra “bu saldırıları tutamıyoruz, farklı çözümler değerlendirmeniz gerekiyor” diyerek sürecin dışına çıktı.

Bu aşamada şirket içinde, konunun dış hizmetlerle çözülemeyeceği yönünde bir karar alındı. Bunun üzerine yurt dışından hem donanım hem de teknik ekip desteği sağlandı. Maddi ve manevi anlamda çok ciddi bir emek harcandı; çalışanlarımız tarafında da yüksek bir özveri söz konusu oldu. Her geçen gün, bir önceki güne kıyasla daha iyi ve daha stabil bir noktaya geliyoruz.

Süreç boyunca Çin ve Alman vatandaşı uzmanlar da sahada aktif olarak görev aldı. Kullanılan DDoS koruma sistemleri, farklı saldırı türlerini analiz ederek öğrenen yapılardır. Aynı veya benzer yöntemlerle yapılan saldırılara karşı zamanla çok daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmektedir. Ancak bu süreçte saldırı türleri ve boyutları sürekli değişti. Dolayısıyla karşı karşıya olduğumuz durum statik değil, sürekli evrilen bir problemdi.

Yaşananlar, sunucu kalitesiyle ilgili bir durum değildir. Burada belirleyici olan DDoS ve firewall altyapısıdır. Bu sistemlerin yurt dışından temin edilmesi ve sahada devreye alınması süreci ne yazık ki uzatmıştır. Net abone sayısı paylaşmıyoruz ancak tahmin ettiğinizden daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Saygı çerçevesinde yapılan her eleştiri tarafımızca dikkate alınmaktadır. Ana konuda yer alan şikâyetler ve olumsuz geri bildirimler de bu çerçevede değerlendirilmektedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisNet Destek -- 21 Ocak 2026; 0:22:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kickboxer_18
K
geçen hafta (6932 mesaj)
Yarbay

bu kadar uzun uzadıya yazmanıza gerek yoktu aslında ben sizi sürekli takip ediyorum. ana konunuz 200 sayfaya geldi 180 sayfası arıza ve internet kesintileri.. hatta anakonu dışındakiler de hep problem içeren konular biraz sıkıntı var gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AtlantisNet Destek
A
geçen hafta (1403 mesaj)
Yüzbaşı

Yapılan değerlendirmenin yanlış bir analize dayandığı anlaşılmaktadır.

Konularımız düzenli olarak takip edilmiş olsaydı, “Peki size neden DDoS saldırısı yapılsın?” şeklinde bir soru yöneltilmezdi.

Aynı şekilde, sunucu altyapımıza ilişkin yapılan değerlendirmelerin de bu çerçevede daha doğru biçimde anlaşılması beklenirdi. Yapmış olduğumuz teknik açıklamaların yeterince incelenmediği de görülmektedir.

Ayrıca, toplam 200 sayfanın 180’inin şikâyet içermediği açıkça görülebilmektedir. Burada çağrı merkezi seviyesinde değil, NOC seviyesinde destek sağlanmaktadır. Bu nedenle sorun yaşayan abonelerimizin ana konu başlığı altında paylaşım yapmaları doğal olup, tarafımızca da özellikle tercih edilmektedir.

Sorular yöneltilirken, yanıtların kapsamı ve detay seviyesiyle ilgili herhangi bir uzunluk sınırı belirtilmediğinden, verilen cevapların beklenenden daha uzun olması mümkün olmuştur.

Hayırlı, sağlıklı günler dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisNet Destek -- 20 Ocak 2026; 13:46:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kickboxer_18
I
geçen hafta (6411 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Kablo konusuna gelince tabii ki de ilk okul çocuklarının parmak kaldırıp ben yaptım demesi gibi bir yanıt beklenemez. Dediğim gibi bir beklentim de yok. Kablo kesilmiş ve daireden alt kata indikten sonra kablonun devamı da yok.


Sorun yaşamadığım dönemde zaten internetiniz kötüdür vs yazmadım. Keşke kötü olmasaydı da foruma girip insanlara önerebilseydik. Değil ki önermiyoruz. Önermediğimiz gibi fikir sahibi olmaları için bilgilendiriyoruz.
Kullanan insanların ve benim sıkıntım istediğiniz an istediği şeyi yapamamalarıdır. İnternet = özgürlük. Kısıtlı internet ile ne yapılabilir. Cumartesi günü kısıtlı internet. Pazar günü aksam üstü eve geliyorsun hiç yok. Yeğen oyun oynarken deliriyorum diyor. Vs vs.

Kullanım bilgilerimi paylaşmışsınız. Doğrudur. Bilgisayarım 7/24 açıktır. Bende bir görsel paylaşmak isterim.

17.07.2025-17.01.2026 abone olduğum dönemde




< Resime gitmek için tıklayın >
506 GB Download 330 GB Upload Not: Sitelerden yapılan hız testi buna dahil değildir.

Bir kişinin bu kadar speedtest kullanıp hızını kontrol ediyor ise yorumlu abone olmayı düşünenlere bırakıyorum.

Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi sitenizden çekilen 1 GB lık dosyanın ne kadar hızlarla çekildiği belli.


< Resime gitmek için tıklayın >
Bilgisayarım 7/24 açık olduğundan bu kadar veriyi kullanmam normaldir. Her zaman hızlı internet olduğu varsayımına çıkmak mantıklı olmaz.



Mesaj kısmına girmiyorum zaten. Bu konu devamlı uzar. Uzadığı zaman haklı olsam bile ben suçlu durumuna düşeceğim.

Lütfen benim mesajlarıma cevap verme gereksinimi duymayın. Bakın en son konuşmamızdan sonra yeni hattım bağlanmış ve sizden gelen İPTAL edildi mesajı ile "oooohhh be kurtuldum" demiştim.

Ekran görüntülerini, faturaları, ses dosyalarını, videoları ve SMS ekran görüntülerini bilgisayarımda ve yedeğimde Atlantis adı altında klasör oluşturup konuyu kapatmıştım.

Ana konu nasıl sizin alanınızda ve yetkinizde, bari burası özgür kalsın. Ha bu konuda hakaret içeren mesajlar var ise size, şikayet edebilirsiniz.

Not: Hattım pasif olduktan sonra son faturamı ödedim ama ödeme yaptıktan sonra hattım gene aktif olduğu gördüm. Ana konuya mesaj atmıştım sabah beni aradılar. Siz forumda mesaja cevap vermeden ya da her hangi bir işleme sokmadan ben kendim sildim.



Son not: Forum donanımhaber de tek bir hesabım vardır. 20+ yıldır böyleydi ve böyle olacak.
Başka kişilerin yazdıklarını bu InsideR ın 2. hesabıdır kesin diye suçu bana atmaya çalışmasınlar.

Bilginize..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 20 Ocak 2026; 18:15:49 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.