Tofaş gözünde Egea alan, Alfa Romeo alandan çok daha değerli hocam , onlar parasını kazansın Alfa Romeo alanda enayi gibi beklesin !!!!! Mantık bu ,buna istinaden söyledim. Yoksa tabiki egea cross rakip değil sadece yerli muadil , sonuçta Alfa alanda insanlarda öyle zengin filan değil ,zengin olanında tercihleri zaten farklı farklı , basit bir arka stop lambası 18,500 tl olamaz.
Size kesinlikle katılıyorum bu söylediğiniz bakım fiyatlarında da geçerli bütün sarf malzemeler Fiat grup araçlarla ortak bakım maliyeti Mercedes-BMW-Audi 3lüsünden daha yüksek. Sonra 2 model yılı eski araçları satarak stok bitirmeye uğraşıyorlar. Lexusa hayranım bu konuda ortak sarf malzeme eşit maliyet bakımda alt markası Toyota ile.
Ne yazık ki öyle. Sırf bu yüzden 2. bakımda aracın garantisi bozmak durumunda kaldım. Buji değişimi mecburi dediler ve 8 bin TL'lik buji değişimine ilave rutin bakıma 18-19 bin TL istediler. 2. yıl bakımı 26 bin TL tutuyordu ve bu bahsettiğim tutar Nisan ayına ait. Bujileri kontrol etmeden sırf 2. yıl bakımı diye 23 bin km.deki araca ekstra masraf çıkarmak akıl işi değil. Gittim dışarıda çokça bilinen özel bir serviste 7200 TL'ye bakımı hallettim. Orijinal filtreler ve konulması gereken motor yağı koyuldu araca. Balata ve diskleri de kontrol ettiler. Bujilerde de sorun yok. İyi niyet garantisinden oldum ama bu müşterideki iyi niyeti fazlası ile sömürüyor yetkili servisler.
Maalesef ben garanti uzatımı aldığım için yetkiliye devam tek tesellim 2 yıl garanti uzatımının manuel polonun 1 yıl uzatımının yarısı kadar olması bakım kazığına katlanıyorum.
1.6 dizelin performansı beni çok mutlu etmediği için yazılım yaptırarak motor ve şanzuman garantisini bozmuştum, şimdi araç 40bin km bakıma da dışarıda gireceği için, komple garanti dışında kalacak. Ama 1.6 motorun dayanıklılığına ve aracın da genel sorunsuzluğuna güvendiğim için çok umrumda değil.
Fiyat aralığı normal daha uygunada alınabilir 2023 model dışında phev ithalatı yapılmadı bu yüzden 2. El çok değişken piyasa , 1.3 phev versiyonların bazı avantaj ve dezavantajları mevcut , iyi analiz edilmesi gerekir , alıp memnun olanda var , 7 ay parça bekleyende var , şarj süresi uzun olması, sade benzinle 350 km gitmesi , benzinli motorun sesli çalışması gibi nedenlerden ben elemiştim, 1.5 mhev tercih etmiştim 160 bh güçde azımsanacak güç değil gayet tatminkar , tabi herkesin istekleri farklı , hayırlısı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @abandonware